Skip to the main content

Kansen en goede voorbeelden op het gebied van verduurzaming

Accommodatie Verenigingsservice

Verduurzaming leidt tot kostenverlagingen en besparingen en is daarom voor veel verenigingen aantrekkelijk. Wil jouw vereniging aan de slag met verduurzaming en kun je hier wel wat hulp bij gebruiken? KNKV-partner SportStroom kan jouw vereniging helpen, ook via de online tool SportNL Groen. Wil je geen directe hulp maar ben je benieuwd naar hoe andere verenigingen succesvol aan de slag gingen? Laat je dan inspireren door sportvereniging SDDL en korfbalvereniging Tempo, beiden genomineerd voor de award ‘Sportaccommodatie van het jaar 2022’.  

In de tool SportNL Groen, die is opgezet om verenigingen te helpen bij verduurzaming, komen alle aspecten van verduurzaming samen en krijg je als vereniging gratis advies over hoe je jouw sportaccommodatie kunt verduurzamen. Naast duurzaamheidsadvies krijg je ook informatie over landelijke en regionale subsidies en financieringsmogelijkheden. Ook alle informatie van KNKV-partner SportStroom is hierin verwerkt. Via deze tool kun je zelfs een gratis energiecoach aanvragen. In onderstaande video zie je wat een energiecoach voor jouw vereniging kan betekenen. 

 

Goede voorbeelden genomineerden ‘Sportaccommodatie van het jaar 2022’
Elk jaar gaan er weer meer verenigingen aan de slag met verduurzaming. Om verenigingen die goed op weg zijn met verduurzaming in de spotlights te zetten en om andere verenigingen te stimuleren om hier ook mee aan de slag te gaan, wordt al drie jaar op rij de award ‘Sportaccommodatie van het jaar’ uitgereikt. Gisteren werd sportvereniging SDDL uit Demen is verkozen tot meest duurzame sportaccommodatie van 2022. Deze vereniging biedt korfbal én voetbal aan. Ook korfbalvereniging Tempo was genomineerd. Meer hierover lees je hier.

Ook verduurzamen? 
Meer over duurzaamheid lees je hier.

Gerelateerde artikelen

Persconferentie kabinet: informatie volgt zo spoedig mogelijk
Verenigingsservice
Persconferentie kabinet: informatie volgt zo spoedig mogelijk
Vanavond om 19.00 uur houdt het kabinet weer een persconferentie over de stand van zaken rond het coronavirus en de bijbehorende kabinetsmaatregelen.
Lees meer
Consequenties maatregelen verwerkt in FAQ
Verenigingsservice
Consequenties maatregelen verwerkt in FAQ
Wat zijn voor korfbalverenigingen en -fans de consequenties van de additionele kabinetsmaatregelen, die vandaag ingaan? Na overleg met NOC*NSF heeft het KNKV de pagina met veel gestelde vragen en antwoorden - knkv.nl/faqcorona - bijgewerkt.
Lees meer
Hoe kun je als vereniging inspelen op de motivatie van een korfballer?
Bestuurders Verenigingsservice
Hoe kun je als vereniging inspelen op de motivatie van een korfballer?
Waarom blijft de ene persoon wel een leven lang aan de vereniging verbonden en de andere niet? Tijdens de online Breek-de-Weekbijeenkomsten -bestemd voor bestuurders- op 28 april, 29 april en 10 mei gaat sport- en prestatiepsycholoog Pleun van Doornik in op de motivatie van korfballers om wel of niet te blijven korfballen in verschillende leeftijdsfases. […]
Lees meer

Topartikelen

Best practice Bestuurders Verenigingsservice Vrijwilligers
Vierde editie KNKV Magazine gepubliceerd
Verenigingsservice
Denk mee over de toekomst van de jeugdcompetitie
Bestuurders
Ontdek welke voordelen de verenigingsmonitor jouw vereniging biedt