Skip to the main content

Kansen en goede voorbeelden op het gebied van verduurzaming

Accommodatie Verenigingsservice

Verduurzaming leidt tot kostenverlagingen en besparingen en is daarom voor veel verenigingen aantrekkelijk. Wil jouw vereniging aan de slag met verduurzaming en kun je hier wel wat hulp bij gebruiken? KNKV-partner SportStroom kan jouw vereniging helpen, ook via de online tool SportNL Groen. Wil je geen directe hulp maar ben je benieuwd naar hoe andere verenigingen succesvol aan de slag gingen? Laat je dan inspireren door sportvereniging SDDL en korfbalvereniging Tempo, beiden genomineerd voor de award ‘Sportaccommodatie van het jaar 2022’.  

In de tool SportNL Groen, die is opgezet om verenigingen te helpen bij verduurzaming, komen alle aspecten van verduurzaming samen en krijg je als vereniging gratis advies over hoe je jouw sportaccommodatie kunt verduurzamen. Naast duurzaamheidsadvies krijg je ook informatie over landelijke en regionale subsidies en financieringsmogelijkheden. Ook alle informatie van KNKV-partner SportStroom is hierin verwerkt. Via deze tool kun je zelfs een gratis energiecoach aanvragen. In onderstaande video zie je wat een energiecoach voor jouw vereniging kan betekenen. 

 

Goede voorbeelden genomineerden ‘Sportaccommodatie van het jaar 2022’
Elk jaar gaan er weer meer verenigingen aan de slag met verduurzaming. Om verenigingen die goed op weg zijn met verduurzaming in de spotlights te zetten en om andere verenigingen te stimuleren om hier ook mee aan de slag te gaan, wordt al drie jaar op rij de award ‘Sportaccommodatie van het jaar’ uitgereikt. Gisteren werd sportvereniging SDDL uit Demen is verkozen tot meest duurzame sportaccommodatie van 2022. Deze vereniging biedt korfbal én voetbal aan. Ook korfbalvereniging Tempo was genomineerd. Meer hierover lees je hier.

Ook verduurzamen? 
Meer over duurzaamheid lees je hier.

Gerelateerde artikelen

Stageplek: content & communicatie
KNKV Organisatie
Stageplek: content & communicatie
Het KNKV zoekt een sterspeler op het gebied van communicatie, die dagelijks wil scoren met overtuigende content. Wil jij dat korfballers, fans en sportliefhebbers op het juiste moment en via de juiste kanalen worden bereikt? Oftewel, ben jij er klaar voor om het team te versterken vanaf september 2023? Dan is dit de stageplaats die […]
Lees meer
De rol van Teammanager in de KNKV Wedstrijdzaken-app
Verenigingsservice
De rol van Teammanager in de KNKV Wedstrijdzaken-app
In de KNKV Wedstrijdzaken-app kunnen personen de rol van ‘Teammanager’ krijgen. Met die rol kun je gebruikmaken van allerlei leuke en handige functionaliteiten. Ben jij de Teammanager van je team en wil je de Wedstrijdzaken-app optimaal gebruiken? Hieronder leggen we uit wat de Teammanager allemaal kan. Rijschema Samen naar wedstrijden rijden is niet alleen beter […]
Lees meer
KNKV niet bereikbaar op 18, 24 en 29 mei
KNKV Organisatie
KNKV niet bereikbaar op 18, 24 en 29 mei
De komende weken zijn we een aantal dagen niet telefonisch bereikbaar. Het gaat om donderdag 18 mei (Hemelvaartsdag), woensdag 24 mei (personeelsdag) en maandag 29 mei (Tweede Pinksterdag). Vragen en opmerkingen kun je op ieder gewenst tijdstip indienen via de Helpdesk. Deze worden zo snel mogelijk beantwoord.
Lees meer

Topartikelen

Bestuurders Verenigingsservice
Vijf redenen om de verenigingsmonitor in te vullen
KNKV Organisatie
KNKV niet bereikbaar op 18, 24 en 29 mei
Korfbalaanbod Opleidingen Trainers
Kangoeroetrainers opgelet: doe mee met de clinic Veelzijdig Bewegen!