Skip to the main content

Kansen binnen het (lokale) Sportakkoord

Bestuurders Verenigingsservice

Nog niet alle verenigingen maken gebruik van de mogelijkheden en kansen die het Sportakkoord biedt. In 2018 is een Nationaal Sportakkoord gesloten met als doel sport zo leuk en toegankelijk mogelijk te maken voor álle Nederlanders, in álle levensfasen. Vanuit dit Sportakkoord zijn er waardevolle (financiële) ondersteuningsmogelijkheden voor verenigingen beschikbaar.

Een vereniging heeft te maken met veel uitdagingen. Hoe houd je de vereniging vitaal, hoe behoud of krijg je voldoende vrijwilligers en hoe bind je leden aan de vereniging? Het lokale Sportakkoord helpt verenigingen hierbij met ondersteuning op maat. Daarnaast levert het Sportakkoord verenigingen, door samenwerking met lokale partijen, een handig netwerk op voor nu én voor in de toekomst.

Ondersteuningsmogelijkheden

Vanuit het Sportakkoord zijn zes ambities geformuleerd waarbinnen een vereniging ondersteuning kan ontvangen. Deze ondersteuning wordt geboden in de vorm van begeleidingstrajecten en opleidingsmogelijkheden op verschillende gebieden, zoals bij het vinden van vrijwilligers, het binden van leden, financieringsvraagstukken of het begeleiden en opleiden van trainers. Meer over de zes thema’s lees je hier.

Ondersteuning ontvangen

In dit stappenplan zie je wat je kunt doen om ondersteuning te ontvangen. Hierbij is het belangrijk om als vereniging je ideeën, behoeften en de issues waar je tegenaan loopt te bespreken met een verenigingsondersteuner vanuit de gemeente of het KNKV. Samen met deze ondersteuner overleg je waar je vereniging hulp bij kan gebruiken en bekijk je hoe je vereniging vanuit het (lokale) Sportakkoord optimaal ondersteund kan worden.

Meer informatie en vragen

Meer informatie over het Sportakkoord vind je op deze pagina. Ook lees je op allesoversport.nl meer over de services vanuit het Sportakkoord. Met vragen kun je terecht bij je verenigingsadviseur of je kunt contact opnemen via sportakkoord@nocnsf.nl.

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Benchmark Dashboard: kijk hoe je vereniging ervoor staat
Bestuurders Verenigingsservice
Benchmark Dashboard: kijk hoe je vereniging ervoor staat

Bestuurders die in het voorjaar van 2020 de verenigingsmonitor hebben ingevuld, hebben in het najaar van 2020 toegang gekregen tot een persoonlijk Benchmark Dashboard. Hierin zie je hoe je vereniging ervoor staat…

Lees meer
Update coronamaatregelen: binnensportlocaties dicht
Competitie Verenigingsservice
Update coronamaatregelen: binnensportlocaties dicht

Tijdens de persconferentie heeft het kabinet nieuwe maatregelen afgekondigd. Met ingang van 15 december gaan alle binnensportlocaties dicht en mag er alleen nog buiten worden gesport.

Lees meer
Swift heeft primeur met workshop acceptatie LHBTI+
Best practice Verenigingsservice
Swift heeft primeur met workshop acceptatie LHBTI+

Zondag is het internationale Coming Out Day, een mooi moment om stil te staan bij de sociale acceptatie van LHTBI’ers in de sport. Swift deed dit met een workshop van de JBF.

Lees meer

Topartikelen

Bestuurders
KNKV zoekt bondsraadsleden: pak jij deze kans?
Trainers
Webinar technisch beleid: teamsamenstelling
Bestuurders Verenigingsservice
Breek-de-Weekbijeenkomsten voor bestuurders: inspiratie en verandering