Skip to the main content

Kansen binnen het (lokale) Sportakkoord

Bestuurders Verenigingsservice

Nog niet alle verenigingen maken gebruik van de mogelijkheden en kansen die het Sportakkoord biedt. In 2018 is een Nationaal Sportakkoord gesloten met als doel sport zo leuk en toegankelijk mogelijk te maken voor álle Nederlanders, in álle levensfasen. Vanuit dit Sportakkoord zijn er waardevolle (financiële) ondersteuningsmogelijkheden voor verenigingen beschikbaar.

Een vereniging heeft te maken met veel uitdagingen. Hoe houd je de vereniging vitaal, hoe behoud of krijg je voldoende vrijwilligers en hoe bind je leden aan de vereniging? Het lokale Sportakkoord helpt verenigingen hierbij met ondersteuning op maat. Daarnaast levert het Sportakkoord verenigingen, door samenwerking met lokale partijen, een handig netwerk op voor nu én voor in de toekomst.

Ondersteuningsmogelijkheden

Vanuit het Sportakkoord zijn zes ambities geformuleerd waarbinnen een vereniging ondersteuning kan ontvangen. Deze ondersteuning wordt geboden in de vorm van begeleidingstrajecten en opleidingsmogelijkheden op verschillende gebieden, zoals bij het vinden van vrijwilligers, het binden van leden, financieringsvraagstukken of het begeleiden en opleiden van trainers. Meer over de zes thema’s lees je hier.

Ondersteuning ontvangen

In dit stappenplan zie je wat je kunt doen om ondersteuning te ontvangen. Hierbij is het belangrijk om als vereniging je ideeën, behoeften en de issues waar je tegenaan loopt te bespreken met een verenigingsondersteuner vanuit de gemeente of het KNKV. Samen met deze ondersteuner overleg je waar je vereniging hulp bij kan gebruiken en bekijk je hoe je vereniging vanuit het (lokale) Sportakkoord optimaal ondersteund kan worden.

Meer informatie en vragen

Meer informatie over het Sportakkoord vind je op deze pagina. Ook lees je op allesoversport.nl meer over de services vanuit het Sportakkoord. Met vragen kun je terecht bij je verenigingsadviseur of je kunt contact opnemen via sportakkoord@nocnsf.nl.

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Je kunt de verenigingsmonitor weer invullen!
Bestuurders Verenigingsservice
Je kunt de verenigingsmonitor weer invullen!
Het is zover! Bestuurders kunnen de verenigingsmonitor weer invullen. Wil jij inzicht krijgen in jouw vereniging en weten hoe andere verenigingen omgaan met onderwerpen zoals ledenbeleid, vrijwilligersbeleid, technisch kader en financiën? Vul dan nu de verenigingsmonitor in en krijg toegang tot een persoonlijk benchmark dashboard! Hierin zie je hoe jouw vereniging zich verhoudt tot andere […]
Lees meer
Vanaf nu mogelijk: invullen verenigingsmonitor 2020-2021
Bestuurders Verenigingsservice
Vanaf nu mogelijk: invullen verenigingsmonitor 2020-2021
Vandaag hebben alle secretarissen een uitnodiging ontvangen voor de verenigingsmonitor. Met deze tool krijgen bestuurders inzicht in hoe hun vereniging ervoor staat. De monitor brengt situaties van verenigingen in kaart op basis van een vragenlijst. Dit resulteert in een Benchmark Dashboard waarin bestuurders hun vereniging kunnen vergelijken met andere verenigingen. Het invullen van de verenigingsmonitor […]
Lees meer
Nationale Sport Vakbeurs in november
Accommodatie Bestuurders
Nationale Sport Vakbeurs in november
Op woensdag 10 november vindt in Gorinchem de tiende editie van de Nationale Sport Vakbeurs plaats. Hier kunnen verenigingsbestuurders diverse dienstverleners en leveranciers uit de sportwereld ontmoeten, productinnovaties bekijken en kennis opdoen over de meeste actuele onderwerpen in de sport. Tijdens de beurs staat het netwerken en het delen van kennis centraal. Er is deze […]
Lees meer

Topartikelen

Best practice Bestuurders Verenigingsservice Vrijwilligers
Vierde editie KNKV Magazine gepubliceerd
Verenigingsservice
Denk mee over de toekomst van de jeugdcompetitie
Bestuurders
Ontdek welke voordelen de verenigingsmonitor jouw vereniging biedt