Skip to the main content

Kader versterken met een clubkadercoach

Trainers

Acht korfbalverenigingen hebben het afgelopen jaar samen met ruim veertig andere sportverenigingen meegedaan aan het proeftuinenproject clubkadercoaching. Door mee te doen aan dit project kregen de trainers en coaches van de verenigingen ondersteuning en begeleiding van buurtsportcoaches die werden opgeleid tot clubkadercoach. Vanwege het succes van de proeftuinen start er in december een nieuwe tranche.

Een clubkadercoach helpt verenigingen met het opzetten, uitvoeren en borgen van trainersbegeleiding. Zo kun je trainers en coaches structureel begeleiden en opleiden, meer trainers met plezier op een goede manier leren training geven en je verenigingskader versterken. De proeftuinen hebben veel kennis, inzichten en ervaring opgeleverd en daarom start er op 1 december een nieuwe tranche. Deze loopt tot en met 30 november 2021.

De rol van trainers en coaches

Plezier en ontwikkeling zijn de belangrijkste redenen om te gaan en te blijven sporten. Trainers en coaches zijn daarbij de succesfactor en spelen een belangrijke rol bij de sociale en persoonlijke ontwikkeling van de sporter. Dat vraagt om trainers en coaches die zowel sportinhoudelijke als pedagogisch-didactische kennis hebben.

Eerste proeftuinenproject

Sinds januari 2019 draaien de proeftuinen clubkadercoaching. Het belangrijkste succes is dat bij alle verenigingen die meededen er nu meer trainers zijn die met meer plezier trainen geven, dat er bij de verenigingen structureel aandacht is voor trainersbegeleiding én dat dit geborgd is in de structuur van de vereniging. Uitgebreide lessen uit de proeftuinen vind je hier.

Kansen voor verenigingen

Inmiddels is vrijwel bij alle gemeentes bekend dat de clubkadercoach een belangrijke rol vervult bij het structureel versterken van het verenigingskader. Ook in sportakkoorden is aandacht voor het versterken van verenigingskader. Samen met de nieuwe tranche proeftuinen clubkadercoaching biedt dat mooie kansen voor verenigingen.

Clubkadercoach bij jouw vereniging

Heb je interesse in een clubkadercoach? Neem dan contact op met jouw gemeente. Meer informatie over de clubkadercoach en de nieuwe proeftuinen vind je hier. Voor vragen of meer informatie kun je contact op nemen met Job van Eunen van het KNKV via telefoonnummer: 06-12718703.

Foto: Peter van Dieren, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Succesvolle start digitaal korfbalcongres 2022
Arbitrage Bestuurders Trainers Verenigingsservice Vrijwilligers
Succesvolle start digitaal korfbalcongres 2022
Gisteravond ging het digitale korfbalcongres 2022 van start. Met ruim tweehonderd bestuurders, trainers, coaches, scheidsrechters en overige kaderleden die aanwezig waren bij de workshops ‘Trends en ontwikkelingen’ en ‘Analyse en wedstrijdvoorbereiding’, was dit een succesvolle start van de congresweek.
Lees meer
Kijk of luister terug: webinar technisch beleid
Trainers
Kijk of luister terug: webinar technisch beleid
Maandag 8 juni vond het eerste webinar technisch beleid plaats. Voor honderdvijftig belangstellenden ging Team Opleidingen in gesprek met bondscoach Wim Scholtmeijer en mastercoach Jan-Sjouke van den Bos over alles wat met technisch beleid te maken heeft.
Lees meer
Webinar 'Wedstrijdklaar in drie weken'
Trainers
Webinar 'Wedstrijdklaar in drie weken'
Dinsdag 7 juli organiseert het KNKV een webinar voor trainers. Tijdens het webinar gaan bondscoach Scholtmeijer, mastercoach Van den Bos en embedded scientist Willemsen in op hoe je het seizoen kunt beginnen zonder overbelasting en blessures.
Lees meer

Topartikelen

Trainers Verenigingsservice
Clinic ‘Training geven: de basics’ bij jouw vereniging?
Arbitrage Bestuurders Ledenwerving/-behoud Trainers Verenigingsservice
Terugblik en terugkijken digitaal korfbalcongres 2022
Best practice Bestuurders Verenigingsservice Vrijwilligers
Vierde editie KNKV Magazine gepubliceerd