Skip to the main content

Kader versterken met een clubkadercoach

Trainers

Acht korfbalverenigingen hebben het afgelopen jaar samen met ruim veertig andere sportverenigingen meegedaan aan het proeftuinenproject clubkadercoaching. Door mee te doen aan dit project kregen de trainers en coaches van de verenigingen ondersteuning en begeleiding van buurtsportcoaches die werden opgeleid tot clubkadercoach. Vanwege het succes van de proeftuinen start er in december een nieuwe tranche.

Een clubkadercoach helpt verenigingen met het opzetten, uitvoeren en borgen van trainersbegeleiding. Zo kun je trainers en coaches structureel begeleiden en opleiden, meer trainers met plezier op een goede manier leren training geven en je verenigingskader versterken. De proeftuinen hebben veel kennis, inzichten en ervaring opgeleverd en daarom start er op 1 december een nieuwe tranche. Deze loopt tot en met 30 november 2021.

De rol van trainers en coaches

Plezier en ontwikkeling zijn de belangrijkste redenen om te gaan en te blijven sporten. Trainers en coaches zijn daarbij de succesfactor en spelen een belangrijke rol bij de sociale en persoonlijke ontwikkeling van de sporter. Dat vraagt om trainers en coaches die zowel sportinhoudelijke als pedagogisch-didactische kennis hebben.

Eerste proeftuinenproject

Sinds januari 2019 draaien de proeftuinen clubkadercoaching. Het belangrijkste succes is dat bij alle verenigingen die meededen er nu meer trainers zijn die met meer plezier trainen geven, dat er bij de verenigingen structureel aandacht is voor trainersbegeleiding én dat dit geborgd is in de structuur van de vereniging. Uitgebreide lessen uit de proeftuinen vind je hier.

Kansen voor verenigingen

Inmiddels is vrijwel bij alle gemeentes bekend dat de clubkadercoach een belangrijke rol vervult bij het structureel versterken van het verenigingskader. Ook in sportakkoorden is aandacht voor het versterken van verenigingskader. Samen met de nieuwe tranche proeftuinen clubkadercoaching biedt dat mooie kansen voor verenigingen.

Clubkadercoach bij jouw vereniging

Heb je interesse in een clubkadercoach? Neem dan contact op met jouw gemeente. Meer informatie over de clubkadercoach en de nieuwe proeftuinen vind je hier. Voor vragen of meer informatie kun je contact op nemen met Job van Eunen van het KNKV via telefoonnummer: 06-12718703.

Foto: Peter van Dieren, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Bouwplan technisch beleid
Trainers
Bouwplan technisch beleid

Om verenigingen te ondersteunen bij het opbouwen van een korfbaltechnisch beleidsplan heeft het KNKV een bouwplan voor technisch beleid ontwikkeld. Dit bouwplan biedt advies, zet aan tot reflecteren en bevat tips.

Lees meer
Kijk of luister terug: ‘Wedstrijdklaar in drie weken’
Trainers
Kijk of luister terug: ‘Wedstrijdklaar in drie weken’

Met tweehonderd aanmeldingen was er veel belangstelling voor het webinar ‘Wedstrijdklaar in drie weken’ van afgelopen dinsdagavond. Hier kijk of luister je het webinar terug en kun je lezen wat er besproken is.

Lees meer
Webinar technisch beleid
Trainers
Webinar technisch beleid

Maandag 8 juni organiseert het KNKV een webinar over technisch beleid. Team Opleidingen gaat in gesprek met bondscoach Wim Scholtmeijer en mastercoach Jan-Sjouke van den Bos.

Lees meer

Topartikelen

Vrijwilligers
Webinar over vrijwilligers
Korfbalaanbod Schoolkorfbal
Online kennissessies korfbal op school
Opleidingen Trainers
KT4: dé opleiding voor ambitieuze korfbaltrainers