Skip to the main content

Juni: vrienden en vriendinnenmaand

Korfbalaanbod Ledenwerving/-behoud

Hoe leuk is het om bij de jeugd vrienden- en vriendinnen mee te laten trainen? Het KNKV heeft dan ook juni uitgeroepen tot vrienden- en vriendinnenmaand. Dat betekent dat elke dag in juni KNKV-trainers het land in gaan om verenigingen te helpen bij hun vrienden- en vriendinnentraining. Met deze ledenwervingsactiviteit geef je je vereniging een extra boost. Is jouw vereniging geïnteresseerd in een vrienden- en vriendinnentraining door een KNKV-trainer? Meld je vereniging dan aan en wie weet komt het KNKV bij jouw vereniging langs.

 

 

 

 

 

 

Het organiseren van een vrienden- en vriendinnentraining is een succesvol concept om nieuwe jeugdleden te werven. Jongens en meisjes die al lid zijn van de vereniging nemen hun vriend, vriendin, klasgenoot, neef, nicht, buurjongen of buurmeisje mee om samen te korfballen. Zo’n ochtend, middag of avond vol (korfbal)plezier biedt kansen om nieuwe jongens en meisjes op een leuke en laagdrempelige manier kennis te laten maken met korfbal en met jouw vereniging.

Elke dag in juni

De KNKV-trainers gaan in juni elke dag één of twee vrienden- en vriendinnentrainingen bij een vereniging te verzorgen. Deze trainingen zijn speciaal bedoeld voor juist de vrienden en vriendinnen van jullie jeugdspelers om samen te korfballen. Iedereen doet mee. Als vereniging kun je één of twee trainingen van een uur aanvragen op één dagdeel. In de ochtend, de middag of de avond op elke maandag tot en met zondag in juni.

Je kunt je vereniging opgeven voor een vrienden- en vriendinnentraining voor:
–  Kangoeroes en F-jeugd (duur training 45 minuten)
–  D- en E-jeugd (duur training 60 minuten)
–  B- en C-jeugd (duur training 60 minuten)

Bedenk vooraf goed waarom en voor welke doelgroep jouw vereniging de vrienden- en vriendinnentraining organiseert en zorg voor binding met die nieuwe kinderen door een goede nazorg. Dit kan bijvoorbeeld door gratis trainingen, leuke activiteiten en een warm welkom. Zo organiseerde korfbalvereniging Viking vorig jaar gratis zomertrainingen. Kinderen die deelnamen aan hun vrienden- en vriendinnentraining kregen een frisbee mee met de informatie daar op.

Wat moet je als vereniging doen?

Wil je als vereniging samen met een KNKV-trainer een leuke vrienden- en vriendinnentraining neerzetten? Dan meld je jouw vereniging aan via dit formulier. Daarnaast is het belangrijk dat je zorgt voor zoveel mogelijk vrienden en vriendinnen van je jeugdleden. Deze handleiding kan je daarbij helpen.

Aan de training kunnen maximaal dertig kinderen meedoen. Zijn er meer? Dan is hulp van jullie vereniging nodig door eigen trainers. Voor de kangoeroes en F-jeugd is altijd inzet van eigen trainers/begeleiders nodig. Per vijf kinderen één begeleider of trainer. En om de training lekker actief te maken met veel plezier- en succesbeleving moet voldoende materiaal beschikbaar zijn. Per kind een bal (maximaal twee kinderen per bal) en per tweetal een paal met korf (maximaal vier kinderen per paal).

Aanmelden

Aanmelden kan tot en met 23 mei via dit formulier. Uiterlijk 28 mei word je geïnformeerd over of er en welke KNKV-trainer bij jouw vereniging op bezoek komt.
Voor vragen kun je terecht bij jouw verenigings- of korfbaladviseur.

Foto: Marco Spelten, Actiefotografie.nl

Gerelateerde artikelen

Topsport Talent School Groningen combineert school en korfbal
Korfbalaanbod
Topsport Talent School Groningen combineert school en korfbal
Verenigingen in Groningen, Drenthe en Friesland opgelet: op de Topsport Talent School in Groningen kunnen (aankomende) middelbare scholieren school en korfbal combineren. Naast de huidige zes reguliere RTC’s waarvoor talenten geselecteerd dienen te worden, heeft het KNKV een samenwerking met de Topsport Talent School Groningen. Voor dit regionaal trainingscentrum in Groningen kunnen middelbare scholieren zichzelf […]
Lees meer
Ruim 1600 kinderen doen mee aan This is Korfball Tour   
Ledenwerving/-behoud Nationale selecties
Ruim 1600 kinderen doen mee aan This is Korfball Tour  
De afgelopen weken gaf TeamNL Korfbal korfbalclinics aan ruim 1600 kinderen door het hele land. In het kader van de This is Korfball Tour gingen de internationals in Waddinxveen, Amsterdam, Almelo en omstreken op bezoek bij negen verenigingen én diverse basisscholen. “Door deze tour zijn er veel korfbalzaadjes geplant. De komende weken, maanden en misschien […]
Lees meer
Online kennissessies korfbal op school
Korfbalaanbod Schoolkorfbal
Online kennissessies korfbal op school
Eind januari en begin februari organiseert het KNKV verschillende online kennissessies over korfbal op school. Tijdens deze kennissessies kunnen schoolkorfbalcommissies, ledenwerfcommissies en (school)trainers samen met andere verenigingen kennis ophalen, kennis delen en vragen stellen over het organiseren van korfbal op school en het geven van lessen. De kennissessies komen onder andere voort uit de vraag […]
Lees meer

Topartikelen

Best practice Bestuurders Verenigingsservice Vrijwilligers
Vierde editie KNKV Magazine gepubliceerd
Verenigingsservice
Denk mee over de toekomst van de jeugdcompetitie
Bestuurders
Ontdek welke voordelen de verenigingsmonitor jouw vereniging biedt