Skip to the main content

Juni-competitie is gestart

Competitie

Op zaterdag 12 juni mogen jeugdkorfballers voor het eerst sinds lange tijd weer wedstrijden spelen tegen tegenstanders van een andere vereniging. Al voordat het kabinet definitief bekendmaakte dat de regels voor de sport versoepeld zouden worden, is het KNKV gestart met de voorbereidingen voor een juni-competitie. “Mede dankzij de snelle reacties van de verenigingen is er een mooie competitie tot stand gekomen”, aldus hoofd Competitie Remco Winter.

De juni-competitie is een competitie waarvoor alle jeugdteams van alle verenigingen zich konden aanmelden. De competitie duurt drie weken en wordt gespeeld op zaterdag 12, 19 en 26 juni. Winter legt uit: “Gezien de zomervakantie was een competitie van drie weken het maximaal haalbare. We zijn blij dat we dit seizoen tóch nog een competitie kunnen aanbieden.” De wedstrijden zijn gebaseerd op een zo regionaal mogelijke indeling met zo min mogelijk verplaatsingen en toch een zo evenwichtig mogelijke indeling qua inschatting van sterkte. Het programma vind je hier.

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Duels Korfbal League vervroegd
Competitie
Duels Korfbal League vervroegd

In overleg met de Korfbal Leagueclubs zijn in de komende drie speelronden de aanvangstijden van enkele duels in de Korfbal League vervroegd. Dit om er, met het oog op de avondklok, voor te zorgen dat de bij deze duels aanwezige personen weer op tijd thuis zijn.

Lees meer
European Korfball Tour afgelast
Competitie
European Korfball Tour afgelast

De Internationale Korfbal Federatie (IKF) heeft woensdag bekendgemaakt dat ook de European Korfball Tour dit korfbalseizoen geen doorgang vindt. De finaleronde van deze experimentele clubcompetitie zou van 11 tot en met 13 februari in Nederland gespeeld worden en PKC/Vertom en TOP/LITTA zouden de twee Nederlandse deelnemers aan dit toernooi zijn.

Lees meer
Korfbal Leagueseizoen 2021/2022 in twee fases
Competitie
Korfbal Leagueseizoen 2021/2022 in twee fases

Het Korfbal Leagueseizoen 2021/2022 wordt gespeeld in twee achtereenvolgende fases. De competitie start met wederom twee poules met elk zes verenigingen, die allen een keer thuis en uit tegen elkaar spelen. Vervolgens …

Lees meer

Topartikelen

Accommodatie Gezonde sportomgeving
Op weg naar een gezondere sportomgeving
Best practice Bestuurders
Inspirerende verhalen in het zevende KNKV Magazine
KNKV Organisatie
Nieuwe bondsraadsleden in elke regio