Skip to the main content

Inspirerende verhalen in het zevende KNKV Magazine

Best practice Bestuurders

Vandaag is de zevende editie van het KNKV Magazine verschenen. In deze editie komen diverse bestuurders aan het woord. De bestuurders vertellen onder andere welke voordelen het je vereniging kan opleveren als je om je heen kijkt naar wat er gebeurt en mogelijk is, hoe je kunt zorgen voor fair play binnen je vereniging en hoe je leden die gaan studeren toch betrokken kunt houden bij je vereniging.

Naast deze verhalen van verenigingen lees je ook wat de bestuurlijke herinrichting van het KNKV betekent voor verenigingen. Daarnaast vertelt Gertjan Scheffer over zijn werkzaamheden als KNKV-vrijwilliger en delen twee trainers hun ervaringen met training geven. Ook komen de twee aankomende evenementen Tour de Camping en het NK Beachkorfbal Outdoor aan de orde.

Best practices

Alle KNKV Magazines bevatten best practices. Dit zijn verhalen van verenigingen met een goed verhaal op een bepaald vlak. Als je ook een inspirerend verhaal hebt kun je een mail sturen naar communicatie@knkv.nl. Vermeld je vereniging, omschrijf kort je succes, project of aanpak, geef je contactgegevens door en wie weet staat je verhaal wel in het volgende magazine.

KNKV Magazines

Het KNKV Magazine verschijnt ongeveer één keer per twee maanden. Met de verhalen in het magazine inspireert en informeert het KNKV verenigingen, bestuurders, vrijwilligers, ouders en met relevante verhalen uit de praktijk. De verhalen kunnen ideeën geven voor acties bij je eigen vereniging. Een overzicht van alle magazines vind je hier.

KNKV Magazine direct in je mailbox

Als je het magazine rechtstreeks in je mailbox wilt ontvangen dan kun je je aanmelden via Mijn Korfbal. Na het inloggen kun je je via de optie ‘nieuwsbrieven’ (links) inschrijven voor het magazine. Je dient hiervoor geregistreerd te zijn voor Mijn Korfbal. Ben je dat nog niet, registreer je dan eerst.

Optimale leesbaarheid

Voor een optimale leesbaarheid van dit responsive magazine op een pc of laptop kan het wijzigen van je beeldschermverhoudingen in enkele gevallen gewenst zijn. Lees je het magazine op je mobiel dan geeft het in horizontale stand de beste weergave.

Foto: Jenna Spelten, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Van 'Training geven: de basics' naar trainersbegeleiding
Best practice Trainers
Van 'Training geven: de basics' naar trainersbegeleiding

KV Huizen was één van de vijftig verenigingen die een gratis clinic aanvroegen en kregen tijdens de maand van ‘Training geven: de basics’ in september. “Het was een leerzame clinic met allerlei …

Lees meer
Gratis VOG-regeling voor vrijwilligers
Accommodatie Bestuurders
Gratis VOG-regeling voor vrijwilligers

Vindt jouw vereniging een veilige sportomgeving belangrijk? Eén van de manieren om leden, ouders en verzorgers een veilig gevoel te geven, is door ervoor te zorgen dat alle vrijwilligers die betrokken zijn …

Lees meer
Acties om je vereniging te steunen
Best practice Financiën
Acties om je vereniging te steunen

In deze bijzondere tijd zijn er bij veel verenigingen diverse acties opgezet om extra inkomsten te genereren en zo de vereniging te steunen. Laat je inspireren door deze mooie voorbeelden!

Lees meer

Topartikelen

Competitie
Hervorming zaalcompetitie (standaardklassen)
Competitie
Zaalcompetitie gaat weer van start
KNKV Organisatie Opleidingen Trainers
Boek ‘The art of Korfball coaching’: de praktijk gevisualiseerd