Skip to the main content

Inspirerende verhalen in het zevende KNKV Magazine

Best practice Bestuurders

Vandaag is de zevende editie van het KNKV Magazine verschenen. In deze editie komen diverse bestuurders aan het woord. De bestuurders vertellen onder andere welke voordelen het je vereniging kan opleveren als je om je heen kijkt naar wat er gebeurt en mogelijk is, hoe je kunt zorgen voor fair play binnen je vereniging en hoe je leden die gaan studeren toch betrokken kunt houden bij je vereniging.

Naast deze verhalen van verenigingen lees je ook wat de bestuurlijke herinrichting van het KNKV betekent voor verenigingen. Daarnaast vertelt Gertjan Scheffer over zijn werkzaamheden als KNKV-vrijwilliger en delen twee trainers hun ervaringen met training geven. Ook komen de twee aankomende evenementen Tour de Camping en het NK Beachkorfbal Outdoor aan de orde.

Best practices

Alle KNKV Magazines bevatten best practices. Dit zijn verhalen van verenigingen met een goed verhaal op een bepaald vlak. Als je ook een inspirerend verhaal hebt kun je een mail sturen naar communicatie@knkv.nl. Vermeld je vereniging, omschrijf kort je succes, project of aanpak, geef je contactgegevens door en wie weet staat je verhaal wel in het volgende magazine.

KNKV Magazines

Het KNKV Magazine verschijnt ongeveer één keer per twee maanden. Met de verhalen in het magazine inspireert en informeert het KNKV verenigingen, bestuurders, vrijwilligers, ouders en met relevante verhalen uit de praktijk. De verhalen kunnen ideeën geven voor acties bij je eigen vereniging. Een overzicht van alle magazines vind je hier.

KNKV Magazine direct in je mailbox

Als je het magazine rechtstreeks in je mailbox wilt ontvangen dan kun je je aanmelden via Mijn Korfbal. Na het inloggen kun je je via de optie ‘nieuwsbrieven’ (links) inschrijven voor het magazine. Je dient hiervoor geregistreerd te zijn voor Mijn Korfbal. Ben je dat nog niet, registreer je dan eerst.

Optimale leesbaarheid

Voor een optimale leesbaarheid van dit responsive magazine op een pc of laptop kan het wijzigen van je beeldschermverhoudingen in enkele gevallen gewenst zijn. Lees je het magazine op je mobiel dan geeft het in horizontale stand de beste weergave.

Foto: Jenna Spelten, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Hoe creëer je betrokkenheid in deze tijd?
Best practice
Hoe creëer je betrokkenheid in deze tijd?

Naast alle mooie acties om extra inkomsten te genereren, komen steeds meer verenigingen met goede initiatieven om leden en sponsoren betrokken te houden. Bekijk hier het overzicht van de initiatieven.

Lees meer
Hoe kun je als vereniging inspelen op de motivatie van een korfballer?
Bestuurders Verenigingsservice
Hoe kun je als vereniging inspelen op de motivatie van een korfballer?

Waarom blijft de ene persoon wel een leven lang aan de vereniging verbonden en de andere niet? Tijdens de online Breek-de-Weekbijeenkomsten -bestemd voor bestuurders- op 28 april, 29 april en 10 mei …

Lees meer
Eerste jaren cruciaal bij ledenbehoud
Best practice Ledenwerving/-behoud
Eerste jaren cruciaal bij ledenbehoud

Korfbalverenigingen steken veel energie in het werven van nieuwe leden. Met jaarlijks gemiddeld twintig nieuwe leden per vereniging levert dit mooie resultaten op. Wel blijkt dat het lastig is om nieuwe leden …

Lees meer

Topartikelen

Vrijwilligers
MDT Sport biedt kansen voor verenigingen en jongeren
Opleidingen Trainers
Volg een KT3-opleiding op één van de tien locaties
Trainers
Sessies trainersbegeleiding in oktober