Skip to the main content

Inspiratiesessies gezondere sportomgeving

Accommodatie Gezondere sportomgeving

Wil jouw vereniging aan de slag met het creëren van een gezondere sportomgeving en wil je weten hoe je dit kunt realiseren? Op 13 en 22 september organiseert Academie voor Sportkader in samenwerking met het KNKV online inspiratiesessies voor korfbalverenigingen. Tijdens deze sessies hoor je wat je kunt doen om tot een gezondere sportomgeving te komen, hoe je dit het beste kunt aanpakken en hoe je ervoor zorgt iedereen erachter staat en zich hiervoor inzet.

Onder andere het belang van alcoholbeleid, het streven naar een rookbeleid en rookvrije vereniging en het stimuleren van gezondere keuzes in de kantine komen tijdens de sessies aan bod. Je kunt met meerdere personen van jouw vereniging deelnemen. De sessies duren van 19.00 uur tot 21.00 uur. Het aanmeldformulier voor 13 september vind je hier en voor 22 september vind je hier. Na het aanmelden krijg je een link toegestuurd waarmee je toegang krijgt tot de sessie.

Meer ondersteuning

Naast dat je inspiratiesessies kunt volgen, zijn er ook nog andere ondersteuningsmogelijkheden. Laat barvrijwilligers bijvoorbeeld de e-learning ‘Verantwoord Alcohol Schenken’ volgen of doe mee aan de campagne NIX18, waarvoor je net als voor de rookvrije generatie gratis promotiemateriaal kunt bestellen. Daarnaast kun je bij het creëren van een gezondere sportomgeving gratis begeleiding krijgen van een Team:Fit-coach. Meer over alle ondersteuningsmogelijkheden lees je hier.

Gerelateerde artikelen

Tips voor goed ventileren sportaccommodaties
Accommodatie
Tips voor goed ventileren sportaccommodaties
Om de luchtkwaliteit in sportaccommodaties te verbeteren en om zoveel mogelijk verspreiding van virusdeeltjes (o.a. coronavirus) te voorkomen heeft het ministerie van VWS een handreiking ontwikkeld voor eigenaren en beheerders van sportaccommodaties. In de handreiking staat vijf basistips die helpen om goed te ventileren.           Meer frisse lucht zorgt voor een […]
Lees meer
Op weg naar een gezondere sportomgeving
Accommodatie Gezondere sportomgeving
Op weg naar een gezondere sportomgeving
Sporten draagt bij aan een gezonde leefstijl, een gezond gewicht en minder stress. Bij sporten en bewegen hoort uiteraard ook een gezonde sportomgeving. Een rookvrij sportterrein, gezondere voedingskeuzes in de kantine en verantwoord alcoholgebruik staan hiervoor garant. Om een gezondere omgeving te bieden aan je leden kun je diverse dingen doen. Zo kun je onder […]
Lees meer
KV VERS: ODO (M) en Wit-Blauw doen mee
Gezondere sportomgeving
KV VERS: ODO (M) en Wit-Blauw doen mee
In september gaan ODO Maasland en Wit-Blauw/Green Organics van start met het KV VERS-programma. Van alle verenigingen die een bidbook hebben ingestuurd zijn zij uitgekozen om mee te doen aan dit project.
Lees meer

Topartikelen

Best practice Bestuurders Verenigingsservice Vrijwilligers
Vierde editie KNKV Magazine gepubliceerd
Verenigingsservice
Denk mee over de toekomst van de jeugdcompetitie
Bestuurders
Ontdek welke voordelen de verenigingsmonitor jouw vereniging biedt