Skip to the main content

Inkomsten genereren

Best practice

Inkomsten voor je vereniging genereren kan op verschillende manieren. In de vierde editie van KNKV Magazine worden drie belangrijke pijlers kort toegelicht. 

Externe inkomstenbronnen
Hierbij kun je denken aan sponsoring: het aantrekken van externe partners die je vereniging financieel ondersteunen in ruil voor bijvoorbeeld zichtbaarheid op kleding, boarding langs het veld of tijdens uitzendingen van bijvoorbeeld livestreams. Ook is fondsenwerving een mogelijkheid.

Samenwerken met je omgeving
Kijk goed wat er speelt in je omgeving. Zijn er bijvoorbeeld verenigingen in de buurt waar je je krachten mee kunt bundelen? Of is er een lokale ondernemer, die bijvoorbeeld een spaarsysteem kan opzetten? Ook zijn er af en toe lokale initiatieven via de gemeente waar je op aan kan sluiten.

Verhogen van je omzet of commercieel gebruik van je accommodatie
Organiseer een toernooi, evenement of een feestavond in je kantine. Je kan ook onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om je kantine commercieel te exploiteren: bijvoorbeeld als gebruik van een kinderopvang of BSO.

Meer over dit onderwerp en voorbeelden uit de praktijk lees je hier.

Gerelateerde artikelen

Inspirerende verhalen in het zevende KNKV Magazine
Best practice Bestuurders
Inspirerende verhalen in het zevende KNKV Magazine
Vandaag is de zevende editie van het KNKV Magazine verschenen. In deze editie komen diverse bestuurders aan het woord. De bestuurders vertellen onder andere welke voordelen het je vereniging kan opleveren als je om je heen kijkt naar wat er gebeurt en mogelijk is, hoe je kunt zorgen voor fair play binnen je vereniging en […]
Lees meer
Team Competitie: ‘Onze competitie zit behoorlijk goed in elkaar’
Best practice Bestuurders Competitie Verenigingsservice
Team Competitie: ‘Onze competitie zit behoorlijk goed in elkaar’
Competitie is de corebusiness van onze sport. Team Competitie kijkt naar meerdere aspecten om voor zoveel mogelijk verenigingen tot de beste competitie te komen. Moniek Voermans (competitiemedewerker KNKV): “We willen een competitie met de juiste competitive balance, hierbij is indelen op basis van de sterkte indicatie (puntenscore) een middel. Daarnaast een optimale verdeling tussen competitive balance en de reisafstanden bij de indeling.”
Lees meer
Alle best practices op een rij
Best practice
Alle best practices op een rij
Ervaringen van andere verenigingen kunnen jou inspireren voor acties of helpen bij het maken van keuzes. Daarom deelt het KNKV regelmatig best practices in het KNKV Magazine en op de website. Op deze pagina vind je een overzicht van alle best practices die tot nu toe zijn gepubliceerd. Je leest daar onder andere verhalen over […]
Lees meer

Topartikelen

Trainers Verenigingsservice
Clinic ‘Training geven: de basics’ bij jouw vereniging?
Arbitrage Bestuurders Ledenwerving/-behoud Trainers Verenigingsservice
Terugblik en terugkijken digitaal korfbalcongres 2022
Best practice Bestuurders Verenigingsservice Vrijwilligers
Vierde editie KNKV Magazine gepubliceerd