Skip to the main content

Individueel aanmelden voor RTC U15

Talentontwikkeling

Elk jaar krijgen verenigingen de mogelijkheid om talenten aan te melden voor het RTC-programma bij een Regionaal Talenten Centrum. RTC U17 en U19 is eerder dit jaar al opengesteld. Voor RTC U15 zijn verenigingen recent gevraagd om hun opgave te doen en dat is inmiddels gebeurd. Ben jij niet opgegeven door je vereniging en wil je toch graag laten zien wat je kunt en uitkomen voor een RTC-team? Als je geboren bent in 2007 of 2008 kun je jezelf aanmelden voor de selectieavonden.

Talenten die door de verenigingen zijn opgegeven, ontvangen hiervan een bericht van de vereniging. Als jij geen bericht hebt ontvangen dan ben je waarschijnlijk niet opgegeven door je vereniging. Als je toch wilt deelnemen kun je jezelf hier tot en met 25 juli voor aanmelden. Voor de leeftijdsgrens wordt 31 december als peildatum aangehouden. Dat betekent dat er gekeken wordt naar het geboortejaar. Dit jaar kun je jezelf dus aanmelden voor het RTC U15 als je geboren bent in 2007 of 2008.

Selectiemomenten

De aangemelde korfballers worden uitgenodigd voor een aantal selectiemomenten van het RTC. Zij ontvangen hiervoor een persoonlijke uitnodiging. Na de selectieavonden wordt de definitieve selectie voor het RTC-team bekend gemaakt.

Verwachtingen en eigen bijdrage

Korfballers die gekozen zijn voor de RTC-selectie gaan de verplichting aan om minimaal één keer in de twee weken te trainen en toernooien tegen andere RTC’s te spelen in de herfst- en kerstvakantie. In de zomer is er een zomerstop. Aan het RTC-programma is een eigen bijdrage verbonden. Omdat 2021 een afwijkend jaar is vanwege corona is de eigen bijdrage eenmalig vastgesteld op veertig euro. Het KNKV stuurt hiervoor na vorming van de RTC-teams een betaallink via de mail.

Herhaling opgave en grensgebied

Ook talenten die al in een RTC-team zaten en graag in aanmerking komen voor het nieuwe talentenjaar moeten opgegeven worden. Korfballers van verenigingen in het grensgebied tussen Oost en Zuid hebben de eenmalige keuze of ze voor RTC-Oost of RTC-Zuid willen uitkomen. De keuzeoptie staat bij de betreffende verenigingen onderaan in het aanmeldformulier.

Vragen

Heb je vragen over het RTC of de opgave? Neem dan contact op via de helpdesk.

Foto: Edwin Sonneveld, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Fortuna/Delta Logistiek en KNKV hosten eerste Champions Leaguefinale
KNKV Organisatie Korfbalaanbod
Fortuna/Delta Logistiek en KNKV hosten eerste Champions Leaguefinale
In het weekend van 10 en 11 februari vindt de eerste IKF Korfbal Champions Leaguefinale plaats. Nederland is het organiserende land en wij hebben samen met Fortuna/Delta Logistiek de handen ineen geslagen om deze eerste editie van de IKF Champions League Finals te organiseren. De IKF Champions League is een nieuw concept en vervangt de […]
Lees meer
Word jij de nieuwe aanwinst van onze eventcrew?
Vrijwilligers
Word jij de nieuwe aanwinst van onze eventcrew?
Lijkt het jou leuk om samen met een enthousiast team van vrijwilligers mee te helpen bij diverse evenementen, zoals de Korfbal Challenge en de Kenonz Korfbal Leaguefinale? Dan is dit je kans! Wij zoeken namelijk uitbreiding voor onze eventcrew. Het is niet alleen ontzettend gezellig en heel leuk om lid te zijn van onze eventcrew, […]
Lees meer
Geschiedenis van korfbal in het Leids Jaarboek 2022
Geschiedenis van korfbal in het Leids Jaarboek 2022
In het historisch tijdschrift Leids Jaarboek 2022 is een artikel geplaatst over de geschiedenis van korfbal. Hier wordt beschreven hoe de eerste aanrakingen met de Olympische Spelen verliepen. Korfballers uit met name Amsterdam en Leiden maakten op de Spelen van 1920 in Antwerpen zoveel enthousiasme los, dat de Belgen ook aan het korfbal begonnen. Je […]
Lees meer

Topartikelen

KNKV Organisatie Korfbalaanbod
Fortuna/Delta Logistiek en KNKV hosten eerste Champions Leaguefinale
Vrijwilligers
Word jij de nieuwe aanwinst van onze eventcrew?
Korfbalaanbod Nationale selecties Talentontwikkeling
Kaartverkoop Korfbal Challenge gestart