Skip to the main content

Individueel aanmelden voor RTC U15

Talentontwikkeling

Elk jaar krijgen verenigingen de mogelijkheid om talenten aan te melden voor het RTC-programma bij een Regionaal Talenten Centrum. RTC U17 en U19 is eerder dit jaar al opengesteld. Voor RTC U15 zijn verenigingen recent gevraagd om hun opgave te doen en dat is inmiddels gebeurd. Ben jij niet opgegeven door je vereniging en wil je toch graag laten zien wat je kunt en uitkomen voor een RTC-team? Als je geboren bent in 2007 of 2008 kun je jezelf aanmelden voor de selectieavonden.

Talenten die door de verenigingen zijn opgegeven, ontvangen hiervan een bericht van de vereniging. Als jij geen bericht hebt ontvangen dan ben je waarschijnlijk niet opgegeven door je vereniging. Als je toch wilt deelnemen kun je jezelf hier tot en met 25 juli voor aanmelden. Voor de leeftijdsgrens wordt 31 december als peildatum aangehouden. Dat betekent dat er gekeken wordt naar het geboortejaar. Dit jaar kun je jezelf dus aanmelden voor het RTC U15 als je geboren bent in 2007 of 2008.

Selectiemomenten

De aangemelde korfballers worden uitgenodigd voor een aantal selectiemomenten van het RTC. Zij ontvangen hiervoor een persoonlijke uitnodiging. Na de selectieavonden wordt de definitieve selectie voor het RTC-team bekend gemaakt.

Verwachtingen en eigen bijdrage

Korfballers die gekozen zijn voor de RTC-selectie gaan de verplichting aan om minimaal één keer in de twee weken te trainen en toernooien tegen andere RTC’s te spelen in de herfst- en kerstvakantie. In de zomer is er een zomerstop. Aan het RTC-programma is een eigen bijdrage verbonden. Omdat 2021 een afwijkend jaar is vanwege corona is de eigen bijdrage eenmalig vastgesteld op veertig euro. Het KNKV stuurt hiervoor na vorming van de RTC-teams een betaallink via de mail.

Herhaling opgave en grensgebied

Ook talenten die al in een RTC-team zaten en graag in aanmerking komen voor het nieuwe talentenjaar moeten opgegeven worden. Korfballers van verenigingen in het grensgebied tussen Oost en Zuid hebben de eenmalige keuze of ze voor RTC-Oost of RTC-Zuid willen uitkomen. De keuzeoptie staat bij de betreffende verenigingen onderaan in het aanmeldformulier.

Vragen

Heb je vragen over het RTC of de opgave? Neem dan contact op via de helpdesk.

Foto: Edwin Sonneveld, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

RTC-toernooien in de herfstvakantie
Talentontwikkeling
RTC-toernooien in de herfstvakantie
Elk jaar krijgen verenigingen de mogelijkheid om talenten aan te melden voor het RTC-programma. Naast dat korfballers die gekozen zijn voor een RTC-selectie wekelijks trainen, spelen ze in de herfst- en kerstvakantie toernooien tegen andere RTC-teams. Aankomende herfstvakantie is er op 19 oktober een U17- en U19-toernooi in Koog aan de Zaan en spelen de […]
Lees meer
Korfballen onder schooltijd in Dordrecht, Groningen en Veenendaal
Korfbalaanbod Talentontwikkeling
Korfballen onder schooltijd in Dordrecht, Groningen en Veenendaal
Middelbare scholieren uit de omgeving van Dordrecht, Groningen en Veenendaal kunnen volgend schooljaar hun lesprogramma combineren met korfbal. In september start er bij RTC Dordt Sport, Topsport Talentschool Groningen en Sporthighschool Veenendaal een programma waarbij scholieren onder schooltijd korfbaltraining kunnen volgen, om zichzelf zo onder leiding van professionele korfbaltrainers verder te ontwikkelen.
Lees meer
Talentvolle korfballers aanmelden voor RTC-selecties
Nationale selecties Talentontwikkeling
Talentvolle korfballers aanmelden voor RTC-selecties
Elk jaar krijgen verenigingen de mogelijkheid om talenten aan te melden voor een RTC-programma bij het Regionaal Talenten Centrum. Een RTC biedt talenten in de leeftijdscategorie U15, U17 en U19 een programma om zichzelf verder te ontwikkelen als korfballer. Dit doen ze door naast trainings- en wedstrijdactiviteiten bij hun eigen vereniging een jaarprogramma bij een RTC […]
Lees meer

Topartikelen

Trainers Verenigingsservice
Clinic ‘Training geven: de basics’ bij jouw vereniging?
Arbitrage Bestuurders Ledenwerving/-behoud Trainers Verenigingsservice
Terugblik en terugkijken digitaal korfbalcongres 2022
Best practice Bestuurders Verenigingsservice Vrijwilligers
Vierde editie KNKV Magazine gepubliceerd