Skip to the main content

Individueel aanmelden voor RTC-selecties

Talentontwikkeling

Ben jij een talentvolle korfballer en wil je jezelf graag verder ontwikkelen? Verenigingen kunnen al twee weken talenten aanmelden voor de selectieavonden van het Regionaal Talenten Centrum (RTC), waar geselecteerde korfballers een jaarprogramma kunnen volgen. Ben jij nog niet aangemeld door je vereniging en wil je toch graag laten zien wat je kunt? Meld jezelf dan voor 20 december via dit formulier aan voor de selectieavonden van het RTC.

Een RTC biedt talenten in de leeftijdscategorie U15, U17 en U19 een programma om zichzelf verder te ontwikkelen als korfballer. Dit doen de talenten door naast trainings- en wedstrijdactiviteiten bij hun eigen vereniging een jaarprogramma bij een RTC te volgen. Het programma bestaat uit één keer in de twee weken trainen bij het RTC en uit het spelen van toernooien tegen andere RTC’s. Voor U17 en U19 zijn er mogelijk ook een aantal verplichte bijeenkomsten.

Jezelf aanmelden

Talenten die door de verenigingen zijn opgegeven, ontvangen hiervan een bericht van de vereniging. Heb jij geen bericht ontvangen? Dan ben je waarschijnlijk niet opgegeven door je vereniging. Wil je toch deelnemen aan de selectieavonden voor het RTC-programma van U15, U17 of U19? Als je geboren bent in 2004 tot en met 2009 dan kun je jezelf hier tot 20 december voor aanmelden via dit formulier.

Aanmelden voor verenigingen

Naast dat talenten zichzelf kunnen opgeven, krijgen ook verenigingen elk jaar de mogelijkheid om hun talenten aan te melden voor het RTC-programma. Verenigingen kunnen hun talenten hier al twee weken voor aanmelden via dit formulier. Je kunt als verenigingen je talenten aanmelden tot 20 december via dat formulier. Meer over de opgave voor verenigingen lees je hier.

Leeftijdsgrens 2021

Voor de verschillende leeftijdscategorieën geldt een leeftijdsgrens. Als peildatum wordt 31 december aangehouden. Dat betekent dat er gekeken wordt naar het geboortejaar van de korfballers. Voor 2022 gelden de volgende leeftijdsgrenzen: RTC U19 geboren in 2004 en 2005, U17 geboren in 2006 en 2007 en U15 geboren in 2008 en 2009. In dit jaar wordt toegewerkt naar de nationale selecties voor 2023.

Verwachtingen

Korfballers die gekozen zijn voor een RTC-selectie gaan de verplichting aan om minimaal één keer in de twee weken te trainen en toernooien tegen andere RTC’s te spelen in de herfstvakantie en in de kerstvakantie. In de zomer is er sprake van een zomerstop. Voor U17 en U19 zijn er mogelijk verplichte bijeenkomsten over onder andere anti-doping en lifestyle.

Eigen bijdrage

Aan het volgen van het RTC-programma is een eigen bijdrage verbonden. Deze bedraagt €125,- per seizoen voor U17 en U19 en €75,- voor U15. Het KNKV stuurt hiervoor na de vorming van de definitieve RTC-teams een betaallink naar het opgegeven mailadres van de ouder(s)/verzorger(s) van de geselecteerde korfballer. Vermeld daarom het mailadres van ouder(s)/verzorger(s) bij opgave.

Grensgebied

Korfballers van verenigingen in het grensgebied tussen Oost en Zuid hebben de eenmalige keuze of ze voor RTC-Oost of RTC-Zuid willen uitkomen. De keuzeoptie staat bij de betreffende verenigingen onderaan in het aanmeldformulier.

Commissieleden en trainers

De RTC-commissies zijn op zoek naar nieuwe werkgroepleden en trainers. Lijkt het jou leuk om werkgroeplid of trainer te worden? Neem dan contact op met jan-sjouke.van.den.bos@knkv.nl.

Vragen

Heb je vragen over het RTC of de opgave van korfballers? Neem dan contact op via de helpdesk.

Foto: Marco Spelten, Korfbafoto.nl

Gerelateerde artikelen

Fortuna/Delta Logistiek en KNKV hosten eerste Champions Leaguefinale
KNKV Organisatie Korfbalaanbod
Fortuna/Delta Logistiek en KNKV hosten eerste Champions Leaguefinale
In het weekend van 10 en 11 februari vindt de eerste IKF Korfbal Champions Leaguefinale plaats. Nederland is het organiserende land en wij hebben samen met Fortuna/Delta Logistiek de handen ineen geslagen om deze eerste editie van de IKF Champions League Finals te organiseren. De IKF Champions League is een nieuw concept en vervangt de […]
Lees meer
Word jij de nieuwe aanwinst van onze eventcrew?
Vrijwilligers
Word jij de nieuwe aanwinst van onze eventcrew?
Lijkt het jou leuk om samen met een enthousiast team van vrijwilligers mee te helpen bij diverse evenementen, zoals de Korfbal Challenge en de Kenonz Korfbal Leaguefinale? Dan is dit je kans! Wij zoeken namelijk uitbreiding voor onze eventcrew. Het is niet alleen ontzettend gezellig en heel leuk om lid te zijn van onze eventcrew, […]
Lees meer
Geschiedenis van korfbal in het Leids Jaarboek 2022
Geschiedenis van korfbal in het Leids Jaarboek 2022
In het historisch tijdschrift Leids Jaarboek 2022 is een artikel geplaatst over de geschiedenis van korfbal. Hier wordt beschreven hoe de eerste aanrakingen met de Olympische Spelen verliepen. Korfballers uit met name Amsterdam en Leiden maakten op de Spelen van 1920 in Antwerpen zoveel enthousiasme los, dat de Belgen ook aan het korfbal begonnen. Je […]
Lees meer

Topartikelen

KNKV Organisatie Korfbalaanbod
Fortuna/Delta Logistiek en KNKV hosten eerste Champions Leaguefinale
Vrijwilligers
Word jij de nieuwe aanwinst van onze eventcrew?
Korfbalaanbod Nationale selecties Talentontwikkeling
Kaartverkoop Korfbal Challenge gestart