Skip to the main content

Individueel aanmelden voor RTC-selecties

Talentontwikkeling

Ben jij een talentvolle korfballer en wil je jezelf graag verder ontwikkelen? Verenigingen kunnen al twee weken talenten aanmelden voor de selectieavonden van het Regionaal Talenten Centrum (RTC), waar geselecteerde korfballers een jaarprogramma kunnen volgen. Ben jij nog niet aangemeld door je vereniging en wil je toch graag laten zien wat je kunt? Meld jezelf dan voor 20 december via dit formulier aan voor de selectieavonden van het RTC.

Een RTC biedt talenten in de leeftijdscategorie U15, U17 en U19 een programma om zichzelf verder te ontwikkelen als korfballer. Dit doen de talenten door naast trainings- en wedstrijdactiviteiten bij hun eigen vereniging een jaarprogramma bij een RTC te volgen. Het programma bestaat uit één keer in de twee weken trainen bij het RTC en uit het spelen van toernooien tegen andere RTC’s. Voor U17 en U19 zijn er mogelijk ook een aantal verplichte bijeenkomsten.

Jezelf aanmelden

Talenten die door de verenigingen zijn opgegeven, ontvangen hiervan een bericht van de vereniging. Heb jij geen bericht ontvangen? Dan ben je waarschijnlijk niet opgegeven door je vereniging. Wil je toch deelnemen aan de selectieavonden voor het RTC-programma van U15, U17 of U19? Als je geboren bent in 2004 tot en met 2009 dan kun je jezelf hier tot 20 december voor aanmelden via dit formulier.

Aanmelden voor verenigingen

Naast dat talenten zichzelf kunnen opgeven, krijgen ook verenigingen elk jaar de mogelijkheid om hun talenten aan te melden voor het RTC-programma. Verenigingen kunnen hun talenten hier al twee weken voor aanmelden via dit formulier. Je kunt als verenigingen je talenten aanmelden tot 20 december via dat formulier. Meer over de opgave voor verenigingen lees je hier.

Leeftijdsgrens 2021

Voor de verschillende leeftijdscategorieën geldt een leeftijdsgrens. Als peildatum wordt 31 december aangehouden. Dat betekent dat er gekeken wordt naar het geboortejaar van de korfballers. Voor 2022 gelden de volgende leeftijdsgrenzen: RTC U19 geboren in 2004 en 2005, U17 geboren in 2006 en 2007 en U15 geboren in 2008 en 2009. In dit jaar wordt toegewerkt naar de nationale selecties voor 2023.

Verwachtingen

Korfballers die gekozen zijn voor een RTC-selectie gaan de verplichting aan om minimaal één keer in de twee weken te trainen en toernooien tegen andere RTC’s te spelen in de herfstvakantie en in de kerstvakantie. In de zomer is er sprake van een zomerstop. Voor U17 en U19 zijn er mogelijk verplichte bijeenkomsten over onder andere anti-doping en lifestyle.

Eigen bijdrage

Aan het volgen van het RTC-programma is een eigen bijdrage verbonden. Deze bedraagt €125,- per seizoen voor U17 en U19 en €75,- voor U15. Het KNKV stuurt hiervoor na de vorming van de definitieve RTC-teams een betaallink naar het opgegeven mailadres van de ouder(s)/verzorger(s) van de geselecteerde korfballer. Vermeld daarom het mailadres van ouder(s)/verzorger(s) bij opgave.

Grensgebied

Korfballers van verenigingen in het grensgebied tussen Oost en Zuid hebben de eenmalige keuze of ze voor RTC-Oost of RTC-Zuid willen uitkomen. De keuzeoptie staat bij de betreffende verenigingen onderaan in het aanmeldformulier.

Commissieleden en trainers

De RTC-commissies zijn op zoek naar nieuwe werkgroepleden en trainers. Lijkt het jou leuk om werkgroeplid of trainer te worden? Neem dan contact op met jan-sjouke.van.den.bos@knkv.nl.

Vragen

Heb je vragen over het RTC of de opgave van korfballers? Neem dan contact op via de helpdesk.

Foto: Marco Spelten, Korfbafoto.nl

Gerelateerde artikelen

Wil jij jezelf verder ontwikkelen bij een RTC?
Nationale selecties Talentontwikkeling
Wil jij jezelf verder ontwikkelen bij een RTC?
Elk jaar krijgen verenigingen de mogelijkheid om hun talenten aan te melden voor het RTC-programma (Regionaal Talenten Centrum). Dit programma loopt normaal gesproken van januari tot januari maar vanwege het coronavirus start het programma dit jaar later en vooralsnog alleen met U17 en U19. Verenigingen hebben inmiddels hun opgave gedaan. Ben jij niet opgegeven door […]
Lees meer
RTC’s en nationale (jeugd)selecties
Nationale selecties Talentontwikkeling
RTC’s en nationale (jeugd)selecties
Nadat vorig jaar de internationale jeugdtoernooien noodgedwongen werden geschrapt, zagen Nederland U17, U19 en Talent TeamNL Korfbal (U21) ook hun toernooien voor 2021 niet doorgaan. Hoe zien voor de verschillende leeftijdscategorieën de komende maanden eruit? Ter inleiding: vanaf het ingaan van de beperkingen voor de sport in oktober 2020 hebben TeamNL Korfbal en Talent TeamNL […]
Lees meer
Talentvolle korfballers aanmelden voor RTC-selecties
Nationale selecties Talentontwikkeling
Talentvolle korfballers aanmelden voor RTC-selecties
Elk jaar krijgen verenigingen de mogelijkheid om talenten aan te melden voor een RTC-programma bij het Regionaal Talenten Centrum. Een RTC biedt talenten in de leeftijdscategorie U15, U17 en U19 een programma om zichzelf verder te ontwikkelen als korfballer. Dit doen ze door naast trainings- en wedstrijdactiviteiten bij hun eigen vereniging een jaarprogramma bij een RTC […]
Lees meer

Topartikelen

Best practice Bestuurders Verenigingsservice Vrijwilligers
Vierde editie KNKV Magazine gepubliceerd
Verenigingsservice
Denk mee over de toekomst van de jeugdcompetitie
Bestuurders
Ontdek welke voordelen de verenigingsmonitor jouw vereniging biedt