Skip to the main content

Gratis trainersclinics bij verenigingen in september

Trainers

De maand september staat in het teken van training geven. Een goede trainer is belangrijk voor het spelplezier en de ontwikkeling van korfballers en draagt daarmee bij aan ledenbehoud. Om zo veel mogelijk verenigingen te ondersteunen bij de ontwikkeling van hun trainers, gaan KNKV-trainers in september naar verenigingen toe om gratis de clinic ‘Training geven: de basics te geven. 

De clinic ‘Training geven: de basics’ is speciaal voor beginnende trainers, potentiële trainers en ouders die een rol kunnen gaan spelen bij het trainen van jeugdteams. Elke trainer is ooit begonnen met training geven, maar hoe geef je een leuke training als beginner en wat zijn de basisoefeningen die je in een training kunt verwerken? Tijdens de clinic worden de belangrijkste facetten van korfbal belicht en krijgen de deelnemers tips en handvatten om in de praktijk mee aan de slag te gaan.

Aanmelden 

De trainersclinic is laagdrempelig en eenvoudig te begrijpen voor iedereen. Om kans te maken op de gratis clinic bij je vereniging in september konden verenigingen zich hiervoor aanmelden in de week van 16 juni. Alle verenigingen hebben hierover destijds een mail gehad. Door de vele aanmeldingen zit het programma van de KNKV-trainers inmiddels vol en daarom is aanmelden niet meer mogelijk. Wel is het nog mogelijk om een betaalde clinic af te nemen.

Voorwaarden

Aan de clinic bij je vereniging doen zoveel mogelijk beginnende trainers, potentiële trainers en ouders mee die een rol kunnen gaan spelen bij het trainen van de jeugdteams. Het minimum aantal deelnemers voor de clinic is acht. Voor de clinic wordt gebruik gemaakt van een oefengroep. Als vereniging zorg je zelf voor de oefengroep die bestaat uit meerdere korfballers en voor voldoende materiaal tijdens de training.

Meer informatie en vragen

Meer informatie over de clinic ‘Training geven: de basics’ vind je hier. Heb je vragen over de clinics in september? Neem dan contact op met Dolf Nijbroek via dolf.nijbroek@knkv.nl of met Leon Simons via leon.simons@knkv.nl.

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

KT4: dé opleiding voor ambitieuze korfbaltrainers
Opleidingen Trainers
KT4: dé opleiding voor ambitieuze korfbaltrainers

Geef jij korfbaltraining en heb je de ambitie om hoofdcoach te worden? Dan is de KT4-opleiding wat voor jou! Tijdens deze opleiding ontwikkel je jezelf onder leiding van professionals op het gebied …

Lees meer
Luister terug: tweede webinar technisch beleid
Trainers
Luister terug: tweede webinar technisch beleid

In het tweede webinar over technisch beleid vertelde Unitas/Perspectief over de update van haar technische beleid. Een mooie best practice die je hier kunt terugluisteren.

Lees meer
Nieuwe clinic: 'Training geven: de basics'
Trainers
Nieuwe clinic: 'Training geven: de basics'

Voor beginnende trainers en ouders die een team gaan begeleiden heeft het KNKV de clinic ‘Training geven: de basics’ ontwikkeld. De trainers leren tijdens de clinic in één avond de basis van het training geven.

Lees meer

Topartikelen

Accommodatie Gezonde sportomgeving
Op weg naar een gezondere sportomgeving
Best practice Bestuurders
Inspirerende verhalen in het zevende KNKV Magazine
KNKV Organisatie
Nieuwe bondsraadsleden in elke regio