Skip to the main content

Gratis trainersclinics bij verenigingen in september

Trainers

De maand september staat in het teken van training geven. Een goede trainer is belangrijk voor het spelplezier en de ontwikkeling van korfballers en draagt daarmee bij aan ledenbehoud. Om zo veel mogelijk verenigingen te ondersteunen bij de ontwikkeling van hun trainers, gaan KNKV-trainers in september naar verenigingen toe om gratis de clinic ‘Training geven: de basics te geven. 

De clinic ‘Training geven: de basics’ is speciaal voor beginnende trainers, potentiële trainers en ouders die een rol kunnen gaan spelen bij het trainen van jeugdteams. Elke trainer is ooit begonnen met training geven, maar hoe geef je een leuke training als beginner en wat zijn de basisoefeningen die je in een training kunt verwerken? Tijdens de clinic worden de belangrijkste facetten van korfbal belicht en krijgen de deelnemers tips en handvatten om in de praktijk mee aan de slag te gaan.

Aanmelden 

De trainersclinic is laagdrempelig en eenvoudig te begrijpen voor iedereen. Om kans te maken op de gratis clinic bij je vereniging in september konden verenigingen zich hiervoor aanmelden in de week van 16 juni. Alle verenigingen hebben hierover destijds een mail gehad. Door de vele aanmeldingen zit het programma van de KNKV-trainers inmiddels vol en daarom is aanmelden niet meer mogelijk. Wel is het nog mogelijk om een betaalde clinic af te nemen.

Voorwaarden

Aan de clinic bij je vereniging doen zoveel mogelijk beginnende trainers, potentiële trainers en ouders mee die een rol kunnen gaan spelen bij het trainen van de jeugdteams. Het minimum aantal deelnemers voor de clinic is acht. Voor de clinic wordt gebruik gemaakt van een oefengroep. Als vereniging zorg je zelf voor de oefengroep die bestaat uit meerdere korfballers en voor voldoende materiaal tijdens de training.

Meer informatie en vragen

Meer informatie over de clinic ‘Training geven: de basics’ vind je hier. Heb je vragen over de clinics in september? Neem dan contact op met Dolf Nijbroek via dolf.nijbroek@knkv.nl of met Leon Simons via leon.simons@knkv.nl.

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Trainersbegeleiding: een win-winsituatie
Trainers
Trainersbegeleiding: een win-winsituatie
Trainersbegeleiding zorgt voor meer plezier bij trainers én meer plezier bij sporters. Door trainers goed te begeleiden leren ze hoe ze nog beter kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van spelers en staan ze met meer zelfvertrouwen voor de groep. Door de nog betere trainingen kunnen spelers zichzelf nog beter ontwikkelen. Zo zorgt trainersbegeleiding ervoor dat […]
Lees meer
Aanmelden voor KNKV-opleidingen weer mogelijk
Arbitrage Opleidingen Trainers
Aanmelden voor KNKV-opleidingen weer mogelijk
De vorig jaar gestarte en nog lopende KNKV-opleidingen zijn of worden de komende periode door de cursisten afgerond. Dit betekent dat er weer ruimte is om nieuwe opleidingen te starten. Met een nieuw aanmeldproces is het sinds kort weer mogelijk om jezelf aan te melden voor de opleiding tot KNKV-scheidsrechter en de opleidingen ‘Training geven: […]
Lees meer
Terugblik webinar ‘Hoe betaal ik de trainer/coach?’
Financiën Trainers
Terugblik webinar ‘Hoe betaal ik de trainer/coach?’
Bijna tweehonderd deelnemers waren vorige week aanwezig bij de webinars over de diverse betalingsmogelijkheden voor een trainer/coach. Tijdens deze webinars gaf ervaringsdeskundige Jan de Jager uitleg over drie manieren waarop een vereniging een trainer/coach kan betalen. Hij vertelde over loon uit dienstbetrekking, resultaat overige werkzaamheden en de vrijwilligersvergoeding. De Jager is al 35 jaar werkzaam […]
Lees meer

Topartikelen

Best practice Bestuurders Verenigingsservice Vrijwilligers
Vierde editie KNKV Magazine gepubliceerd
Verenigingsservice
Denk mee over de toekomst van de jeugdcompetitie
Bestuurders
Ontdek welke voordelen de verenigingsmonitor jouw vereniging biedt