Skip to the main content

In memoriam: Anton Aart Marteijn

KNKV Organisatie

Ons heeft het bericht bereikt dat erelid Anton Aart Marteijn, erevoorzitter van Zuid-West, voormalig lid van het Hoofd (Algemeen) Bestuur van het KNKV en voormalig secretaris-generaal van de International Korfball Federation, op 93-jarige leeftijd is overleden.

Marteijn werd eind jaren veertig voorzitter van korfbalvereniging Volharding en ging in 1997 met pensioen als secretaris-generaal van de Internationale Korfball Federation (IKF). Hij was jarenlang zowel in Nederland als internationaal scheidsrechter op hoog niveau. Ook was hij scheidsrechtersdocent en hij gaf hij cursussen over de hele wereld. Daarnaast had hij een rijke carrière als sportbestuurder.

Sportbestuurder

Marteijn was voorzitter van de Zeeuwse Korfbalbond, voorzitter van KNKV-district Zuid-West, bestuurslid van het Hoofd (Algemeen) Bestuur van het KNKV en tot aan zijn pensioen was hij secretaris-generaal van de IKF. Verder was hij ook voorzitter van de Sportraad Zeeland en bestuurslid van de Nederlandse Sportfederatie (de voorloper van NOC*NSF).

Onderscheidingen

Toen Marteijn afscheid nam van het Hoofd (Algemeen) Bestuur van het KNKV werd hij benoemd tot erelid van het KNKV. In dat zelfde jaar werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Eerder ontving hij voor zijn bijzondere diensten al de bronzen Broekhuijsenmedaille. Ook was hij erevoorzitter van district Zuid-West. Toen hij afscheid nam als secretaris-generaal van de IKF tijdens de World Games in Finland ontving hij het Honorary memberschip van de IKF.

Dankbaar

Het KNKV is dankbaar voor zijn bijdrage aan de korfbalsport en wenst zijn familie en naasten sterkte met het verwerken van dit verlies. Meer lees je in het ‘In memoriam’ op de website van van de IKF.

Gerelateerde artikelen

KNKV ontvangt 505.934 euro van Nederlandse Loterij
KNKV Organisatie
KNKV ontvangt 505.934 euro van Nederlandse Loterij

Over 2020 ontvangt het KNKV het mooie bedrag van 505.934 euro van Nederlandse Loterij. Dat werd dinsdag bekend tijdens het online evenement Nederlandse Loterij Geeft Door. De totale afdracht van Nederlandse Loterij (NLO) aan de Nederlandse sport – NOC*NSF en 77 sportbonden – bedraagt 45,2 miljoen euro.

Lees meer
KNKV present bij Walk the Talk
KNKV Organisatie
KNKV present bij Walk the Talk

Leon Simons was zondag in het Zwiterse Genève namens het KNKV aanwezig bij Walk the Talk: The Health for All Challenge 2019. Dit is een ‘gezondheidswandeling’ waar hoogwaardigheidsbekleders uit de hele wereld op afkomen.

Lees meer
KNKV verlengt partnership met Simpel.nl
KNKV Organisatie
KNKV verlengt partnership met Simpel.nl

Het KNKV heeft het partnerschap met Simpel.nl, dat al vanaf 2016 supporter is van het Nederlandse korfbal, met een jaar verlengd. Dit werd bekendgemaakt tijdens de ‘Simpel Talents on Tour’-activatie tijdens de This is Korfball Tour – summer edition.

Lees meer

Topartikelen

Competitie
Zaalcompetitie gaat weer van start
KNKV Organisatie Opleidingen Trainers
Boek ‘The art of Korfball coaching’: de praktijk gevisualiseerd
Bestuurders Verenigingsservice
Lancering online platform voor sportbestuurders