Skip to the main content

In memoriam: Anton Aart Marteijn

KNKV Organisatie

Ons heeft het bericht bereikt dat erelid Anton Aart Marteijn, erevoorzitter van Zuid-West, voormalig lid van het Hoofd (Algemeen) Bestuur van het KNKV en voormalig secretaris-generaal van de International Korfball Federation, op 93-jarige leeftijd is overleden.

Marteijn werd eind jaren veertig voorzitter van korfbalvereniging Volharding en ging in 1997 met pensioen als secretaris-generaal van de Internationale Korfball Federation (IKF). Hij was jarenlang zowel in Nederland als internationaal scheidsrechter op hoog niveau. Ook was hij scheidsrechtersdocent en hij gaf hij cursussen over de hele wereld. Daarnaast had hij een rijke carrière als sportbestuurder.

Sportbestuurder

Marteijn was voorzitter van de Zeeuwse Korfbalbond, voorzitter van KNKV-district Zuid-West, bestuurslid van het Hoofd (Algemeen) Bestuur van het KNKV en tot aan zijn pensioen was hij secretaris-generaal van de IKF. Verder was hij ook voorzitter van de Sportraad Zeeland en bestuurslid van de Nederlandse Sportfederatie (de voorloper van NOC*NSF).

Onderscheidingen

Toen Marteijn afscheid nam van het Hoofd (Algemeen) Bestuur van het KNKV werd hij benoemd tot erelid van het KNKV. In dat zelfde jaar werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Eerder ontving hij voor zijn bijzondere diensten al de bronzen Broekhuijsenmedaille. Ook was hij erevoorzitter van district Zuid-West. Toen hij afscheid nam als secretaris-generaal van de IKF tijdens de World Games in Finland ontving hij het Honorary memberschip van de IKF.

Dankbaar

Het KNKV is dankbaar voor zijn bijdrage aan de korfbalsport en wenst zijn familie en naasten sterkte met het verwerken van dit verlies. Meer lees je in het ‘In memoriam’ op de website van van de IKF.

Gerelateerde artikelen

Terugblik extra bondsraad 22 april
KNKV Organisatie
Terugblik extra bondsraad 22 april
Op donderdag 22 april vond een extra online bondsraad plaats over het thema ISR. Het bondsbestuur gaf nadere uitleg over het thema en behandelde de input die vanuit de onafhankelijke commissies was binnengekomen. Op donderdag 6 mei volgt een volgende extra online bondsraad over de aansluiting van het KNKV bij het ISR.
Lees meer
Irene van Rijsewijk nieuwe voorzitter KNKV, Meijer benoemd tot erevoorzitter
KNKV Organisatie
Irene van Rijsewijk nieuwe voorzitter KNKV, Meijer benoemd tot erevoorzitter
Tijdens de Bondsraad heeft Irene van Rijsewijk de voorzittershamer van het KNKV overgenomen van Rob Meijer. Ook Marita Verkaik trad toe tot het bestuur. Meijer werd benoemd tot erevoorzitter.
Lees meer
Vacature voorzitter bondsbestuur
KNKV Organisatie
Vacature voorzitter bondsbestuur
Vanwege het aanstaande aftreden van de huidige voorzitter Rob Meijer is het KNKV op zoek naar een voorzitter voor het bondsbestuur. Rob Meijer neemt afscheid na de World Games in juli 2021.
Lees meer

Topartikelen

Trainers Verenigingsservice
Clinic ‘Training geven: de basics’ bij jouw vereniging?
Arbitrage Bestuurders Ledenwerving/-behoud Trainers Verenigingsservice
Terugblik en terugkijken digitaal korfbalcongres 2022
Best practice Bestuurders Verenigingsservice Vrijwilligers
Vierde editie KNKV Magazine gepubliceerd