Skip to the main content

In de spotlight: Ralph von Franquemont

Vrijwilligers

Het KNKV zet regelmatig een vrijwilliger in de spotlight en dit keer is dat Ralph von Franquemont. Ralph is al heel lang KNKV-vrijwilliger en begon zijn vrijwilligerscarrière eind jaren zeventig als lid van de Algemene Vergadering voor de afdeling Friesland. Als afgestudeerd jurist behartigde hij de belangen van zijn afdeling. Daarna werd hij lid van twee tuchtcommissies en op dit moment levert hij als voorzitter van de Reglementscommissie met zijn juridische expertise nog steeds een bijdrage aan de korfbalsport.

Korfbal speelt al een jaar of vijftig een grote rol in het leven van Ralph. Al vanaf het begin af aan vond hij het een mooie uitdaging om met zijn juridische expertise een bijdrage te leveren aan zijn geliefde korfbalsport. Op landelijk niveau had hij het gevoel meer toegevoegde waarde te kunnen geven aan de korfbalorganisatie dan bij een vereniging. “Het is uitdagend om te mogen meedenken over de toekomst van de korfbalsport en de organisatie”, aldus Ralph. Meer lees je in het KNKV Magazine.

Vrijwilligers

In elk magazine zet het KNKV een nieuwe vrijwilliger in de spotlight. Een overzicht van alle magazines vind je hier. In februari organiseert het KNKV een webinar over vrijwilligers. Meer informatie over het webinar volgt volgende week.

Gerelateerde artikelen

In de spotlight: Anita Manders
Vrijwilligers
In de spotlight: Anita Manders

Het KNKV zet regelmatig een vrijwilliger in de spotlight en dit keer is dat Anita Manders. Manders is vrijwilliger bij haar eigen vereniging én is vrijwilliger bij het KNKV. Bij haar eigen …

Lees meer
Wilson-erebeker voor Henk Lagerwaard, Ria Poelstra en Michel van Gent
Vrijwilligers
Wilson-erebeker voor Henk Lagerwaard, Ria Poelstra en Michel van Gent

Vorige week ontvingen Henk Lagerwaard, Ria Poelstra en Michel van Gent de Wilson-erebeker omdat zij zich inzetten voor het korfbal en het KNKV door het archief op te schonen en te structureren.

Lees meer
NLdoet interessant voor jouw vereniging
Vrijwilligers
NLdoet interessant voor jouw vereniging

Het Oranje Fonds organiseert elk jaar de vrijwilligersactie NLdoet. Voor verenigingen is dit een interessante actie. Veel vrijwilligers melden zich namelijk aan om in het kader van deze actie klussen voor organisaties …

Lees meer

Topartikelen

Competitie
Zaalcompetitie gaat weer van start
KNKV Organisatie Opleidingen Trainers
Boek ‘The art of Korfball coaching’: de praktijk gevisualiseerd
Bestuurders Verenigingsservice
Lancering online platform voor sportbestuurders