Skip to the main content

In de spotlight: Joost Spierings

Vrijwilligers

Al sinds de start van de Korfbal League, in 2005, is Joost Spierings bezig met het verzamelen van data van de wedstrijden. In het begin vooral voor de trainers en coaches van de Korfbal Leagueploegen, maar de laatste jaren ook voor het bredere publiek. In de vierde editie van het KNKV Magazine werd Spierings in de spotlight gezet.

“Statistieken zijn leuk, daarom ben ik het altijd blijven doen. De contacten met anderen die hier ook mee bezig zijn is ook leuk, je bent met hetzelfde bezig en snapt en helpt elkaar. Op dit moment werk ik samen met een groep in de Korfbal League aan de statistieken en livestream, een fantastische groep. Er wordt samengewerkt, ook met het KNKV, om korfbal beter te presenteren naar de liefhebbers en anderen. Het doel en gelijk de uitdaging is om de bestaande gegevens en de toekomstige verzameling goed te borgen, zodat er nog meer gebruik van kan worden gemaakt. Een leuk feitje van afgelopen Korfbal Leagueseizoen is dat Blauw-Wit (A) ernaar toe heeft gewerkt om Momo Stavenuiter nog zijn duizendste doelpunt te laten maken. Dit lukte hem in de laatste wedstrijd, waarna hij direct gewisseld werd.”

Het hele interview met Spierings is hier te lezen.

Foto: Edwin Sonneveld, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

Dringende oproep: controleer het coronatoegangsbewijs
Bestuurders Vrijwilligers
Dringende oproep: controleer het coronatoegangsbewijs
Om veilig te kunnen sporten is het belangrijk dat we ons houden aan de huidige coronamaatregelen. We roepen daarom alle verenigingen dringend op om het coronatoegangsbewijs (CTB) goed te (blijven) controleren. Ook het checken van een geldig identiteitsbewijs hoort bij deze controle. Voor alle binnenruimtes op sportlocaties is vanaf achttien jaar een CTB namelijk verplicht. […]
Lees meer
Klussen klaren met NLdoet
Vrijwilligers
Klussen klaren met NLdoet
Wil jouw vereniging een klus klaren en tegelijkertijd nieuwe vrijwilligers werven? Meld de klus van jouw vereniging dan nog snel aan voor NLdoet. In het kader van deze actie voeren veel vrijwilligers op 11 en 12 maart klussen uit voor organisaties. Door als vereniging ook mee te doen aan NLdoet, kun je een klus klaren […]
Lees meer
Koninklijke onderscheiding voor Jeroen Breeschoten
KNKV Organisatie Vrijwilligers
Koninklijke onderscheiding voor Jeroen Breeschoten
Koning Willem-Alexander heeft Jeroen Breeschoten benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Anny Attema van Ridderkerk kwam zaterdagmiddag speciaal naar het terrein van VEO op sportpark Westvliet om de 63-jarige inwoner van haar gemeente de versierelen bij die onderscheiding op te spelden.
Lees meer

Topartikelen

Trainers Verenigingsservice
Clinic ‘Training geven: de basics’ bij jouw vereniging?
Arbitrage Bestuurders Ledenwerving/-behoud Trainers Verenigingsservice
Terugblik en terugkijken digitaal korfbalcongres 2022
Best practice Bestuurders Verenigingsservice Vrijwilligers
Vierde editie KNKV Magazine gepubliceerd