Skip to the main content

In de spotlight: Gertjan Scheffer

Vrijwilligers

Gertjan Scheffer zet zich al jaren als vrijwilliger in voor het KNKV. Hij heeft meerdere Drentse selectieteams gecoacht en was lid van diverse werkgroepen. Nu is hij lid van de Werkgroep Talentontwikkeling Noord en teambegeleider van RTC Noord U17. “Al sinds mijn jeugd heb ik zoveel mooie ervaringen en vriendschappen opgedaan dankzij het korfbal. Dat wil ik de volgende generaties ook graag bieden. Het is en blijft leuk om iets terug te doen voor de sport waar je zelf ook zoveel plezier aan hebt beleefd. Op jongere leeftijd besef je niet altijd dat zoiets niet vanzelf gaat en dat daar vrijwilligers mede verantwoordelijk voor zijn”, aldus Scheffer.

 

Scheffer is begonnen als invalcoach bij het Drentse selectieteam D, heeft daarna diverse Drentse teams gecoacht in de categorieën C en B en heeft Drenthe U17 getraind en gecoacht. Daarnaast was hij lid van de Districtswerkgroep Competitie (Noord), dacht mee over een goede competitie-indeling voor de jeugd- en breedtesport en verzorgde bekercompetities. Nu is Scheffer als teambegeleider betrokken bij RTC Noord U17 en is hij lid van de Werkgroep Talentontwikkeling in Noord. Deze werkgroep probeert mogelijkheden te organiseren en faciliteren om de jeugd extra uitdaging te geven. Namens de werkgroep is hij aanspreekpunt voor de trainers en coaches van RTC’s U17 en U19 en verzorgt hij de correspondentie met de talenten in deze categorie. Meer over Scheffer en zijn werkzaamheden lees je in het KNKV Magazine.

Gerelateerde artikelen

Online informatieavond over MDT Sport
Vrijwilligers
Online informatieavond over MDT Sport
Wil je jongeren de kans bieden om zichzelf te ontwikkelen en zo investeren in de bestuurders, coördinatoren, trainers en coaches van de toekomst? Het programma MDT Sport biedt mooie kansen.
Lees meer
In de spotlight: Anita Manders
Vrijwilligers
In de spotlight: Anita Manders
Het KNKV zet regelmatig een vrijwilliger in de spotlight en dit keer is dat Anita Manders. Manders is vrijwilliger bij haar eigen vereniging én is vrijwilliger bij het KNKV. Bij haar eigen vereniging was ze al vanaf jongs af aan trainer en scheidsrechter, deed ze het wedstrijdsecretariaat en heeft ze G-korfbal opgestart. Als KNKV-vrijwilliger is […]
Lees meer
Zaterdag is korfbaldag voor Korfbal League scheidsrechter Peter van der Terp
Arbitrage Vrijwilligers
Zaterdag is korfbaldag voor Korfbal League scheidsrechter Peter van der Terp
Voor Korfbal League scheidsrechter Peter van der Terp is zaterdag korfbaldag. “Ik coach Noveas A1 en als dat ’s ochtends is en ik ’s avonds een Korfbal Leagueduel heb, dan heb ik in de middag vaak nog wel tijd voor een extra wedstrijd. Ik fluit, omdat ik het leuk vind en voor die verenigingen in […]
Lees meer

Topartikelen

Best practice Bestuurders Verenigingsservice Vrijwilligers
Vierde editie KNKV Magazine gepubliceerd
Verenigingsservice
Denk mee over de toekomst van de jeugdcompetitie
Bestuurders
Ontdek welke voordelen de verenigingsmonitor jouw vereniging biedt