Skip to the main content

In de spotlight: Elline Diedering

Tucht Vrijwilligers

Het KNKV zet regelmatig een vrijwilliger in de spotlight en dit keer is dat Elline Diedering. Elline is lid van de tuchtcommissie van het KNKV. De tuchtcommissie behandelt tuchtzaken die binnen het KNKV spelen. “Onderzoeken wat er precies is gebeurd laat je soms net een detective voelen. De verklaringen van de uit- en thuisvereniging en de scheidsrechters zitten vaak niet op één lijn. Wij analyseren dan de zaak en zoeken uit wat er is gebeurd én welke sanctie daarop staat. Het is fijn als je een goed onderbouwde uitspraak kunt doen, waar iedereen zich in kan vinden”, aldus Elline.

Elline korfbalt al sinds dat ze tien jaar oud was en tijdens haar studie heeft ze bij verschillende verenigingen gespeeld. Na haar studie ging ze aan de slag als advocaat. “Na een jaar werken en korfballen begon ik het te missen om iets te betekenen en ergens aan bij te dragen in mijn vrije tijd. Ik ging op zoek naar welke functies er bij het KNKV bestonden. Na wat rondstruinen op de website trok de tuchtcommissie mij het meest, al vond ik de reglementscommissie ook interessant. Ik heb toen aangegeven dat ik graag lid wilde worden van de tuchtcommissie en kon snel aan de slag”, aldus Elline. Meer over Elline en haar vrijwilligersfunctie lees je in het KNKV Magazine.

Vacature

Lijkt het jou ook leuk om mede verantwoordelijk te zijn voor de tuchtrechtspraak binnen het KNKV? Het KNKV is op zoek naar leden voor de tuchtcommissie. Als lid van de tuchtcommissie werk je op vrijwillige basis en voer je taken voornamelijk thuis uit. Wil je meer weten over deze vacature, ben je benieuwd naar de profielschets of wil je weten hoe je kunt reageren? Lees dan de volledige vacaturetekst. Reageren op deze vacature kan tot en met zondag 27 februari.

Gerelateerde artikelen

Dagbesteding loont voor korfbalverenigingen
Best practice Vrijwilligers
Dagbesteding loont voor korfbalverenigingen
Een maatschappelijke bijdrage leveren én tegelijkertijd vrijwilligerstaken binnen de vereniging vervuld krijgen? Antilopen en DeetosSnel slagen er met het aanbieden van dagbesteding in om een win-winsituatie te creëren. Door dagbesteding aan te bieden worden vrijwilligerstaken uit handen genomen waardoor de verenigingsvrijwilligers zich meer op korfbalzaken kunnen richten. Alles over de opzet, organisatie en invulling van […]
Lees meer
Koninklijke onderscheiding voor Jeroen Breeschoten
KNKV Organisatie Vrijwilligers
Koninklijke onderscheiding voor Jeroen Breeschoten
Koning Willem-Alexander heeft Jeroen Breeschoten benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Anny Attema van Ridderkerk kwam zaterdagmiddag speciaal naar het terrein van VEO op sportpark Westvliet om de 63-jarige inwoner van haar gemeente de versierelen bij die onderscheiding op te spelden.
Lees meer
Ondersteuning bij het werven en begeleiden van jonge vrijwilligers
Vrijwilligers
Ondersteuning bij het werven en begeleiden van jonge vrijwilligers
Al acht korfbalverenigingen hebben zich aangemeld voor het project MDT Sport! Deze verenigingen gaan jongeren begeleiden bij het ontdekken en ontwikkelen van hun talenten, terwijl de jongeren zich inzetten als vrijwilliger voor de vereniging. Deze vorm van wederkerigheid biedt mooie kansen. Het aantal vrijwilligers neemt direct toe, je betrekt en bindt de vrijwilligers van de […]
Lees meer

Topartikelen

Trainers Verenigingsservice
Clinic ‘Training geven: de basics’ bij jouw vereniging?
Arbitrage Bestuurders Ledenwerving/-behoud Trainers Verenigingsservice
Terugblik en terugkijken digitaal korfbalcongres 2022
Best practice Bestuurders Verenigingsservice Vrijwilligers
Vierde editie KNKV Magazine gepubliceerd