Skip to the main content

In de spotlight: Anita Manders

Vrijwilligers

Het KNKV zet regelmatig een vrijwilliger in de spotlight en dit keer is dat Anita Manders. Manders is vrijwilliger bij haar eigen vereniging én is vrijwilliger bij het KNKV. Bij haar eigen vereniging was ze al vanaf jongs af aan trainer en scheidsrechter, deed ze het wedstrijdsecretariaat en heeft ze G-korfbal opgestart. Als KNKV-vrijwilliger is ze voorzitter van G-korfbal in district Zuid, wat nu cluster F is. Als voorzitter helpt ze mee bij het organiseren van toernooien, gaat ze met G-korfballers naar het NK G-korfbal, ondersteunt ze verenigingen en nieuw startende G-teams en deelt ze haar kennis op het gebied van subsidies en sponsoring met andere verenigingen.

“Mijn motivatie voor het opstarten van G-korfbal en om hier landelijk een actieve bijdrage aan te leveren, is dat ik een zoon met het downsyndroom heb. Mijn zoon is een actieve jongen met veel energie die graag sport, maar altijd bij onze wedstrijden langs de kant stond. Door G-korfbal heeft hij ook een groep waar hij mee kan korfballen en waar hij vrienden maakt. Het is leuk om in mijn vrijwilligersfuncties mijn kennis en ervaring te delen, zowel de korfbalkennis als de omgang met mensen met een beperking”, aldus Manders. Meer hierover lees je in het KNKV Magazine.

Gerelateerde artikelen

In de spotlight: Jeroen Breeschoten
Vrijwilligers
In de spotlight: Jeroen Breeschoten
Het KNKV zet regelmatig een vrijwilliger in de spotlight. Dit keer is dat bondsbestuurder Jeroen Breeschoten. Jeroen is al ruim veertig jaar vrijwilliger van de bond in diverse functies.
Lees meer
NLdoet: klussen klaren en vrijwilligers werven
Vrijwilligers
NLdoet: klussen klaren en vrijwilligers werven
Het Oranje Fonds organiseert al jaren NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Dit is een mooie kans voor je vereniging om een grote klus te klaren, je vereniging te promoten en nieuwe vrijwilligers te werven. Naast dat de actie zelf veel voordelen met zich meebrengt, kun je ook een financiële bijdrage aanvragen voor je klus. […]
Lees meer
Extra editie online magazine: vrijwilligers
Best practice Verenigingsservice Vrijwilligers
Extra editie online magazine: vrijwilligers
Samen met de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond en het Nederlands Handbal Verbond heeft het KNKV een extra editie van het online magazine samengesteld. Deze editie staat in het teken van vrijwilligers. Verenigingen van diverse bonden delen hun ervaringen en vertellen wat wel en niet werkt. Daarnaast gaat hoogleraar Lucas Meijs in op het denken vanuit […]
Lees meer

Topartikelen

Best practice Bestuurders Verenigingsservice Vrijwilligers
Vierde editie KNKV Magazine gepubliceerd
Verenigingsservice
Denk mee over de toekomst van de jeugdcompetitie
Bestuurders
Ontdek welke voordelen de verenigingsmonitor jouw vereniging biedt