Skip to the main content

In april Kick off OldStars korfbal bij vijf korfbalverenigingen

Korfbalaanbod Ledenwerving/-behoud

Steeds meer korfbalverenigingen bieden ouderen de kans te genieten van gezonde sport en goed gezelschap met OldStars korfbal. In april vinden weer Kick Offs plaats bij vijf korfbalverenigingen.

KV Emmeloord, Vido, KV Amicitia, TOP/Litta en KV Noveas gaan van start met het aanbod OldStars korfbal in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds. Tijdens de Kick Off wordt het OldStars-programma geïntroduceerd, kunnen deelnemers kennismaken met de spelvorm, komen verschillende beweegvormen aan bod en volgt een gezellige afsluiting.

OldStars korfbal

OldStars korfbal is geschikt voor oud-korfballers die gestopt zijn, maar ook voor senioren die nog nooit hebben gekorfbald maar nu wel op zoek zijn naar een gezonde en sportieve invulling van hun vrije tijd en gezelschap van gelijkgestemde leeftijdsgenoten. Deze korfbalvorm bindt de leeftijdsgroep van de senioren aan onze sport.

Voor de vereniging is het aanbod van OldStars korfbaleen goede kans om deze leeftijdsgroep actief te benaderen. Zowel de nog actieve en voormalige korfballers, als de niet korfballers. De nog actieve korfballers, die op leeftijd geraken, krijgen bijvoorbeeld met dit aanbod een prachtige kans om bij de vereniging actief te blijven. Deze binding is ook goed voor het kader waarin zij actief zijn of het vrijwilligerswerk dat zij uitvoeren.

OldStars korfbal valt onder KorfbalPlus waarin drie verschillende sport-, korfbal- en of beweegvormen vallen voor een leven lang korfballen. Naast OldStars korfbal  kent KorfbalPlus; RecreStars, en KombiFit.

Starten met OldStars korfbal

Wil je ook starten met het aanbieden van OldStars korfbal? Je kunt hierbij hulp krijgen van het KNKV en het Nationaal Ouderenfonds. Zo helpt jouw verenigingsadviseur je graag verder en vind je op de website van OldStars korfbal handige documenten en meer informatie.

Opstartcursus

Regelmatig organiseert het Nationaal Ouderenfonds een opstartcursus voor een ieder die belangstelling heeft om een OldStars-sportvariant op te gaan starten en/of opgestart is. Deze opstartcursus biedt initiatiefnemers, trainers en begeleiders handvatten om ouderen op een verantwoorde wijze in beweging te brengen. Met behulp van deze opstartcursus heb je beter inzicht in wat verantwoord bewegen is. Om deel te nemen aan de opstartcursus is geen vooropleiding nodig. Meer informatie over de opstartcursus vind je hier.

Op 19 april vindt de eerstvolgende opstartcursus plaatst bij Sportpark Galecop in Nieuwegein. Uitgebreide informatie over de cursus van 19 april en de mogelijkheid tot inschrijven vind je hier.

Lees meer berichten over initiatieven van OldStars korfbal via het nieuwsoverzicht op deze site.

 

Gerelateerde artikelen

Dat is ook korfbal met Laura Dijkema en Esther Cordus
Nationale selecties
Dat is ook korfbal met Laura Dijkema en Esther Cordus
Om korfbal in de aanloop naar het WK in Taiwan onder de aandacht te brengen bij sportliefhebbers, zijn we gestart met de campagne ‘Dat is ook korfbal’. Onderdeel van deze campagne zijn de battles die TeamNL Korfbal-spelers en -speelsters aangaan met andere topsporters. In de eerste battle nam Harjan Visscher het op tegen topschaatser Kjeld […]
Lees meer
Vrijdag 17 november: vrouwelijke coaches aan zet!
Trainers
Vrijdag 17 november: vrouwelijke coaches aan zet!
Op vrijdagavond 17 november organiseren we op Papendal een inspirerende en informatieve avond speciaal voor vrouwelijke korfbalcoaches. Deze avond staat in het teken van kennisdeling, netwerken en empowerment. Een geweldige kans om jezelf als korfbalcoach verder te ontwikkelen, je te laten inspireren door succesvolle vrouwen in de sport en te netwerken met gelijkgestemden. Programma 17:30 […]
Lees meer
Week van de Scheidsrechter
Arbitrage
Week van de Scheidsrechter
Van zaterdag 30 september tot en met zondag 8 oktober is de Week van de Scheidsrechter 2023. Hét jaarlijkse moment waarop we met en namens de gezamenlijke sport onze scheidsrechters, juryleden en officials bedanken voor hun inzet.  Ook als KNKV moedigen we korfballers en verenigingen aan om hun scheidsrechters en officials tijdens de Week van […]
Lees meer

Topartikelen

Nationale selecties
Dat is ook korfbal met Laura Dijkema en Esther Cordus
Trainers
Vrijdag 17 november: vrouwelijke coaches aan zet!
Nationale selecties
Ard Korporaal nieuwe bondscoach van TeamNL Korfbal