Skip to the main content

In april Kick off OldStars korfbal bij vijf korfbalverenigingen

Korfbalaanbod Ledenwerving/-behoud

Steeds meer korfbalverenigingen bieden ouderen de kans te genieten van gezonde sport en goed gezelschap met OldStars korfbal. In april vinden weer Kick Offs plaats bij vijf korfbalverenigingen.

KV Emmeloord, Vido, KV Amicitia, TOP/Litta en KV Noveas gaan van start met het aanbod OldStars korfbal in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds. Tijdens de Kick Off wordt het OldStars-programma geïntroduceerd, kunnen deelnemers kennismaken met de spelvorm, komen verschillende beweegvormen aan bod en volgt een gezellige afsluiting.

OldStars korfbal

OldStars korfbal is geschikt voor oud-korfballers die gestopt zijn, maar ook voor senioren die nog nooit hebben gekorfbald maar nu wel op zoek zijn naar een gezonde en sportieve invulling van hun vrije tijd en gezelschap van gelijkgestemde leeftijdsgenoten. Deze korfbalvorm bindt de leeftijdsgroep van de senioren aan onze sport.

Voor de vereniging is het aanbod van OldStars korfbaleen goede kans om deze leeftijdsgroep actief te benaderen. Zowel de nog actieve en voormalige korfballers, als de niet korfballers. De nog actieve korfballers, die op leeftijd geraken, krijgen bijvoorbeeld met dit aanbod een prachtige kans om bij de vereniging actief te blijven. Deze binding is ook goed voor het kader waarin zij actief zijn of het vrijwilligerswerk dat zij uitvoeren.

OldStars korfbal valt onder KorfbalPlus waarin drie verschillende sport-, korfbal- en of beweegvormen vallen voor een leven lang korfballen. Naast OldStars korfbal  kent KorfbalPlus; RecreStars, en KombiFit.

Starten met OldStars korfbal

Wil je ook starten met het aanbieden van OldStars korfbal? Je kunt hierbij hulp krijgen van het KNKV en het Nationaal Ouderenfonds. Zo helpt jouw verenigingsadviseur je graag verder en vind je op de website van OldStars korfbal handige documenten en meer informatie.

Opstartcursus

Regelmatig organiseert het Nationaal Ouderenfonds een opstartcursus voor een ieder die belangstelling heeft om een OldStars-sportvariant op te gaan starten en/of opgestart is. Deze opstartcursus biedt initiatiefnemers, trainers en begeleiders handvatten om ouderen op een verantwoorde wijze in beweging te brengen. Met behulp van deze opstartcursus heb je beter inzicht in wat verantwoord bewegen is. Om deel te nemen aan de opstartcursus is geen vooropleiding nodig. Meer informatie over de opstartcursus vind je hier.

Op 19 april vindt de eerstvolgende opstartcursus plaatst bij Sportpark Galecop in Nieuwegein. Uitgebreide informatie over de cursus van 19 april en de mogelijkheid tot inschrijven vind je hier.

Lees meer berichten over initiatieven van OldStars korfbal via het nieuwsoverzicht op deze site.

 

Gerelateerde artikelen

Sportstimuleringsbudget voor inclusieve doelgroepen
Financiën Korfbalaanbod
Sportstimuleringsbudget voor inclusieve doelgroepen
Voor het versterken, verbeteren of vernieuwen van het korfbalaanbod voor inclusieve doelgroepen kunnen verenigingen sportstimuleringsbudget aanvragen. Dit budget kun je onder andere gebruiken voor de promotie van de sportactiviteiten voor inclusieve doelgroepen, het aanschaffen van specifiek sportmateriaal voor deze doelgroep of om een samenwerking op te zetten met bijvoorbeeld een revalidatiecentrum, zorgcentrum, wijkcentrum of verzorgingstehuis. […]
Lees meer
Kangoeroe Klup vragenuur woensdag 25 november. Nog een paar plekken vrij.
Korfbalaanbod
Kangoeroe Klup vragenuur woensdag 25 november. Nog een paar plekken vrij.
Heb je vragen die te maken hebben met korfbal voor de jongste jeugd? Bijvoorbeeld hoe kun je omgaan met de huidige situatie dat ouders niet aanwezig mogen zijn bij de training of hoe vind je trainers voor deze doelgroep? Meld je nog snel aan voor het Kangoeroe Klup vragenuur woensdag 25 november, er zijn nog een paar plekken vrij.
Lees meer
Tour de Camping in juli en augustus
Korfbalaanbod Partners
Tour de Camping in juli en augustus
Deze maand gaat Tour de Camping van start. Tijdens deze promotietour gaan Barry Schep en Dolf Nijbroek met een team enthousiaste trainers korfbalclinics geven op acht RCN Vakantieparken in Nederland. De tour start op 26 juli in Epe op RCN de Jagerstee, vervolgens trekken de twee teams het land door om op 5 augustus te […]
Lees meer

Topartikelen

Trainers Verenigingsservice
Clinic ‘Training geven: de basics’ bij jouw vereniging?
Arbitrage Bestuurders Ledenwerving/-behoud Trainers Verenigingsservice
Terugblik en terugkijken digitaal korfbalcongres 2022
Best practice Bestuurders Verenigingsservice Vrijwilligers
Vierde editie KNKV Magazine gepubliceerd