Skip to the main content

In april Kick off OldStars korfbal bij vijf korfbalverenigingen

Korfbalaanbod Ledenwerving/-behoud

Steeds meer korfbalverenigingen bieden ouderen de kans te genieten van gezonde sport en goed gezelschap met OldStars korfbal. In april vinden weer Kick Offs plaats bij vijf korfbalverenigingen.

KV Emmeloord, Vido, KV Amicitia, TOP/Litta en KV Noveas gaan van start met het aanbod OldStars korfbal in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds. Tijdens de Kick Off wordt het OldStars-programma geïntroduceerd, kunnen deelnemers kennismaken met de spelvorm, komen verschillende beweegvormen aan bod en volgt een gezellige afsluiting.

OldStars korfbal

OldStars korfbal is geschikt voor oud-korfballers die gestopt zijn, maar ook voor senioren die nog nooit hebben gekorfbald maar nu wel op zoek zijn naar een gezonde en sportieve invulling van hun vrije tijd en gezelschap van gelijkgestemde leeftijdsgenoten. Deze korfbalvorm bindt de leeftijdsgroep van de senioren aan onze sport.

Voor de vereniging is het aanbod van OldStars korfbaleen goede kans om deze leeftijdsgroep actief te benaderen. Zowel de nog actieve en voormalige korfballers, als de niet korfballers. De nog actieve korfballers, die op leeftijd geraken, krijgen bijvoorbeeld met dit aanbod een prachtige kans om bij de vereniging actief te blijven. Deze binding is ook goed voor het kader waarin zij actief zijn of het vrijwilligerswerk dat zij uitvoeren.

OldStars korfbal valt onder KorfbalPlus waarin drie verschillende sport-, korfbal- en of beweegvormen vallen voor een leven lang korfballen. Naast OldStars korfbal  kent KorfbalPlus; RecreStars, en KombiFit.

Starten met OldStars korfbal

Wil je ook starten met het aanbieden van OldStars korfbal? Je kunt hierbij hulp krijgen van het KNKV en het Nationaal Ouderenfonds. Zo helpt jouw verenigingsadviseur je graag verder en vind je op de website van OldStars korfbal handige documenten en meer informatie.

Opstartcursus

Regelmatig organiseert het Nationaal Ouderenfonds een opstartcursus voor een ieder die belangstelling heeft om een OldStars-sportvariant op te gaan starten en/of opgestart is. Deze opstartcursus biedt initiatiefnemers, trainers en begeleiders handvatten om ouderen op een verantwoorde wijze in beweging te brengen. Met behulp van deze opstartcursus heb je beter inzicht in wat verantwoord bewegen is. Om deel te nemen aan de opstartcursus is geen vooropleiding nodig. Meer informatie over de opstartcursus vind je hier.

Op 19 april vindt de eerstvolgende opstartcursus plaatst bij Sportpark Galecop in Nieuwegein. Uitgebreide informatie over de cursus van 19 april en de mogelijkheid tot inschrijven vind je hier.

Lees meer berichten over initiatieven van OldStars korfbal via het nieuwsoverzicht op deze site.

 

Gerelateerde artikelen

Factsheet verenigingsmonitor
Verenigingsservice
Factsheet verenigingsmonitor
Gaat jouw vereniging aan de slag met financiën, visie en strategie, ledenbeleid, vrijwilligersbeleid, technische zaken of accommodatiezaken? Dan is het benchmark dashboard van de verenigingsmonitor ook voor jouw vereniging erg interessant. Maar wat voor informatie vind je in het dashboard? Om je hiervan een goed beeld te geven, hebben we een factsheet ontwikkeld. Deze vind […]
Lees meer
Koninklijke onderscheiding voor Anita Derks
KNKV Organisatie Vrijwilligers
Koninklijke onderscheiding voor Anita Derks
Anita Derks, die afgelopen december is afgetreden als Bondsbestuurslid bij het KNKV, ontving op zaterdag 18 maart een koninklijke onderscheiding tijdens haar afscheidsreceptie. Ze werd door burgemeester Dijsselbloem van de gemeente Eindhoven benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Anita kreeg de onderscheiding voor haar uitzonderlijke inzet voor de korfbalsport. Anita heeft veel betekend […]
Lees meer
KNKV en korfbalverenigingen komen in actie voor voedselbank
Bestuurders Verenigingsservice
KNKV en korfbalverenigingen komen in actie voor voedselbank
Een aantal landelijke sportbonden en hun aangesloten verenigingen komen in april in actie voor donaties aan de voedselbank. Er worden boodschappen ingezameld en aan sportclubs wordt gevraagd om de mensen die gebruikmaken van de voedselbank een uitnodiging mee te geven om te komen sporten. Het KNKV heeft zich aangesloten bij deze actie. Doet jouw vereniging […]
Lees meer

Topartikelen

Verenigingsservice
Met jouw vereniging naar de Kenonz Korfbal Leaguefinale?
Competitie
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
Bestuurders Verenigingsservice
KNKV en korfbalverenigingen komen in actie voor voedselbank