Skip to the main content

Hulpvraag stellen helpt Mélynas vooruit

Best practice Bestuurders

Twee jaar geleden kampte Mélynas met een gebrek aan bestuursleden, vrijwilligers en visie en daalde het ledenaantal flink. De vereniging besloot de hulp van het KNKV in te schakelen en mede door de verenigingsondersteuning die hierop volgde is er inmiddels een nieuw vijfkoppig bestuur geïnstalleerd, zijn er weer genoeg enthousiaste vrijwilligers, is er een visie op de toekomst, wordt er gewerkt aan mooie plannen en ziet de toekomst er weer rooskleurig uit.

Snel nadat de vereniging de hulpvraag had uitgesproken volgde een Algemene Ledenvergadering. Samen met het KNKV werd nagedacht over kansen en vijftien enthousiastelingen boden aan om aan de slag te gaan voor de toekomst van de vereniging. Op advies van verenigingsadviseur Irma Profijt-Doorlag ondertekende Mélynas het Sportakkoord en zo kreeg de vereniging vanuit het sportbedrijf van de gemeente een procesbegeleider toegewezen. Door deze ondersteuning én alle enthousiaste vrijwilligers zijn grote stappen gezet. Meer over Mélynas lees je in het KNKV Magazine.

Verenigingsadviseurs én korfbaladviseurs

De verenigingsadviseurs ondersteunen verenigingen voornamelijk op beleidsmatige onderwerpen. Om verenigingen óók op korfbalinhoudelijk vlak beter en sneller te kunnen adviseren, telt het KNKV per 1 december 2020 naast zeven verenigingsadviseurs ook vijf korfbaladviseurs. De korfbaladviseurs adviseren en ondersteunen verenigingen bij onderwerpen zoals technisch beleid, korfbal op school, korfbal voor ouderen en technische opleidingen. Meer over de korfbaladviseurs lees je hier.

Gerelateerde artikelen

Vierde online KNKV Magazine: inspirerende praktijkverhalen
Best practice Bestuurders Verenigingsservice
Vierde online KNKV Magazine: inspirerende praktijkverhalen

Vandaag is het vierde online KNKV Magazine verschenen. Het magazine bevat inspirerende en informatieve artikelen uit de praktijk. Deze verhalen kunnen ideeën geven voor acties bij je eigen vereniging.

Lees meer
Derde online KNKV Magazine
Best practice Bestuurders Verenigingsservice
Derde online KNKV Magazine

Het derde online KNKV Magazine is verschenen. Met het magazine informeert en inspireert het KNKV verenigingen, bestuurders, vrijwilligers, ouders en fans met verhalen uit de praktijk.

Lees meer
Fortis maakt werkt van positieve sportcultuur
Best practice
Fortis maakt werkt van positieve sportcultuur

Het is belangrijk om sport op een sociaal veilige manier aan te blijven bieden en te zorgen dat elk lid zich veilig voelt binnen de vereniging. Voor het Oost-Souburgse Fortis zijn ‘sociaal’…

Lees meer

Topartikelen

Korfbalaanbod Schoolkorfbal
Online kennissessies korfbal op school
Competitie
Streep door zaalcompetitie
Opleidingen Trainers
KT4: dé opleiding voor ambitieuze korfbaltrainers