Skip to the main content

Hulpvraag stellen helpt Mélynas vooruit

Best practice Bestuurders

Twee jaar geleden kampte Mélynas met een gebrek aan bestuursleden, vrijwilligers en visie en daalde het ledenaantal flink. De vereniging besloot de hulp van het KNKV in te schakelen en mede door de verenigingsondersteuning die hierop volgde is er inmiddels een nieuw vijfkoppig bestuur geïnstalleerd, zijn er weer genoeg enthousiaste vrijwilligers, is er een visie op de toekomst, wordt er gewerkt aan mooie plannen en ziet de toekomst er weer rooskleurig uit.

Snel nadat de vereniging de hulpvraag had uitgesproken volgde een Algemene Ledenvergadering. Samen met het KNKV werd nagedacht over kansen en vijftien enthousiastelingen boden aan om aan de slag te gaan voor de toekomst van de vereniging. Op advies van verenigingsadviseur Irma Profijt-Doorlag ondertekende Mélynas het Sportakkoord en zo kreeg de vereniging vanuit het sportbedrijf van de gemeente een procesbegeleider toegewezen. Door deze ondersteuning én alle enthousiaste vrijwilligers zijn grote stappen gezet. Meer over Mélynas lees je in het KNKV Magazine.

Verenigingsadviseurs én korfbaladviseurs

De verenigingsadviseurs ondersteunen verenigingen voornamelijk op beleidsmatige onderwerpen. Om verenigingen óók op korfbalinhoudelijk vlak beter en sneller te kunnen adviseren, telt het KNKV per 1 december 2020 naast zeven verenigingsadviseurs ook vijf korfbaladviseurs. De korfbaladviseurs adviseren en ondersteunen verenigingen bij onderwerpen zoals technisch beleid, korfbal op school, korfbal voor ouderen en technische opleidingen. Meer over de korfbaladviseurs lees je hier.

Gerelateerde artikelen

DTS verwelkomt nieuwe leden na #korfbalzomer
Best practice Ledenwerving/-behoud Schoolkorfbal
DTS verwelkomt nieuwe leden na #korfbalzomer

Afgelopen zomer heeft het KNKV samen met verenigingen een mooie #korfbalzomer neergezet. DTS maakte goed gebruik van de korfbalzomer-activiteiten en hield hier zes nieuwe jeugdleden aan over.

Lees meer
Nieuwe wetgeving voor sportverenigingen
Bestuurders
Nieuwe wetgeving voor sportverenigingen

Op 1 juni 2021 treedt de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen in werking. Om bestuurders op weg te helpen bij alles wat ze moeten gaan regelen is er 3 december een webinar.

Lees meer
Vijf bestuursleden en elf managers
Best practice Bestuurders Verenigingsservice
Vijf bestuursleden en elf managers

De wijziging in de organisatiestructuur, die Tempo een aantal jaren geleden heeft ingezet, zorgt voor meer betrokkenheid en dat maakt het leuker voor vrijwilligers. Alles over de wijziging lees je hier.

Lees meer

Topartikelen

Bestuurders
KNKV zoekt bondsraadsleden: pak jij deze kans?
Trainers
Webinar technisch beleid: teamsamenstelling
Bestuurders Verenigingsservice
Breek-de-Weekbijeenkomsten voor bestuurders: inspiratie en verandering