Skip to the main content

Hoe kun je als vereniging inspelen op de motivatie van een korfballer?

Bestuurders Verenigingsservice

Waarom blijft de ene persoon wel een leven lang aan de vereniging verbonden en de andere niet? Tijdens de online Breek-de-Weekbijeenkomsten -bestemd voor bestuurders- op 28 april, 29 april en 10 mei gaat sport- en prestatiepsycholoog Pleun van Doornik in op de motivatie van korfballers om wel of niet te blijven korfballen in verschillende leeftijdsfases. Wil je als bestuurder weten welke factoren hier invloed op hebben zodat je hier als vereniging op kunt inspelen? Meld je dan aan via dit formulier.

Wat gebeurt er in het brein in de verschillende leeftijdsfases? Welke factoren beïnvloeden de keuzes van jongeren en wat is de invloed van ouders? “Mensen worden beïnvloed door externe factoren zoals familie, maar ook door de ontwikkeling van de hersenen. De ontwikkeling van de prefrontale cortex gaat vaak gepaard met nieuwe vragen en dat kan invloed hebben op de motivatie. Ik neem deelnemers mee in de motivatiepsychologie op alle leeftijden, van de kangoeroes tot aan KorfbalPlus”, aldus Van Doornik.

De bijeenkomsten

De psychologie achter de motivatie van een korfballer is één van de hoofdthema’s van deze bestuurlijke bijeenkomsten. Verder wordt er tijdens de bijeenkomsten ingegaan op de stand van zaken rondom Vereniging Centraal en wat de bestuurlijke herinrichting betekent voor het KNKV en de verenigingen. Daarnaast neemt Sjors Brouwer van de KNVB deelnemers mee in het slagvaardig besturen in de veranderende sportwereld. De bijeenkomsten worden opgeluisterd door Helder Theater.

Aanmelden

De online bijeenkomsten vinden plaats op 28 april, 29 april en 10 mei en staan in het teken van inspiratie en verandering. De bijeenkomsten starten om 19.30 uur en het programma is afgelopen om 21.00 uur. Wil jij aanwezig zijn bij deze bestuurlijke ontmoetingen? Meld je dan aan via dit formulier. Als je je hebt aangemeld dan ontvang je op de dag van de bijeenkomst een link waarmee je kunt deelnemen. Heb je vragen? Neem dan contact op met je verenigingsadviseur.

Gerelateerde artikelen

Update coronamaatregelen
Verenigingsservice
Update coronamaatregelen

De op 3 november afgekondigde kabinetsmaatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben opnieuw gevolgen voor de sport en dus ook voor het korfbal.

Lees meer
Swift heeft primeur met workshop acceptatie LHBTI+
Best practice Verenigingsservice
Swift heeft primeur met workshop acceptatie LHBTI+

Zondag is het internationale Coming Out Day, een mooi moment om stil te staan bij de sociale acceptatie van LHTBI’ers in de sport. Swift deed dit met een workshop van de JBF.

Lees meer
KVS/Maritiem onderneemt acties aan de hand van verenigingsmonitor
Best practice Bestuurders Verenigingsservice
KVS/Maritiem onderneemt acties aan de hand van verenigingsmonitor

Eind april is voor het tweede jaar op rij de verenigingsmonitor verstuurd naar alle verenigingen. Het bestuur van KVS/Maritiem heeft de monitor vorig jaar ingevuld en kwam zowel tijdens het invullen van …

Lees meer

Topartikelen

Competitie
Hervorming zaalcompetitie (standaardklassen)
Competitie
Zaalcompetitie gaat weer van start
KNKV Organisatie Opleidingen Trainers
Boek ‘The art of Korfball coaching’: de praktijk gevisualiseerd