Skip to the main content

Hoe kun je als vereniging inspelen op de motivatie van een korfballer?

Bestuurders Verenigingsservice

Waarom blijft de ene persoon wel een leven lang aan de vereniging verbonden en de andere niet? Tijdens de online Breek-de-Weekbijeenkomsten -bestemd voor bestuurders- op 28 april, 29 april en 10 mei gaat sport- en prestatiepsycholoog Pleun van Doornik in op de motivatie van korfballers om wel of niet te blijven korfballen in verschillende leeftijdsfases. Wil je als bestuurder weten welke factoren hier invloed op hebben zodat je hier als vereniging op kunt inspelen? Meld je dan aan via dit formulier.

Wat gebeurt er in het brein in de verschillende leeftijdsfases? Welke factoren beïnvloeden de keuzes van jongeren en wat is de invloed van ouders? “Mensen worden beïnvloed door externe factoren zoals familie, maar ook door de ontwikkeling van de hersenen. De ontwikkeling van de prefrontale cortex gaat vaak gepaard met nieuwe vragen en dat kan invloed hebben op de motivatie. Ik neem deelnemers mee in de motivatiepsychologie op alle leeftijden, van de kangoeroes tot aan KorfbalPlus”, aldus Van Doornik.

De bijeenkomsten

De psychologie achter de motivatie van een korfballer is één van de hoofdthema’s van deze bestuurlijke bijeenkomsten. Verder wordt er tijdens de bijeenkomsten ingegaan op de stand van zaken rondom Vereniging Centraal en wat de bestuurlijke herinrichting betekent voor het KNKV en de verenigingen. Daarnaast neemt Sjors Brouwer van de KNVB deelnemers mee in het slagvaardig besturen in de veranderende sportwereld. De bijeenkomsten worden opgeluisterd door Helder Theater.

Aanmelden

De online bijeenkomsten vinden plaats op 28 april, 29 april en 10 mei en staan in het teken van inspiratie en verandering. De bijeenkomsten starten om 19.30 uur en het programma is afgelopen om 21.00 uur. Wil jij aanwezig zijn bij deze bestuurlijke ontmoetingen? Meld je dan aan via dit formulier. Als je je hebt aangemeld dan ontvang je op de dag van de bijeenkomst een link waarmee je kunt deelnemen. Heb je vragen? Neem dan contact op met je verenigingsadviseur.

Gerelateerde artikelen

Vakbeurs Sportaccommodaties: voor al je vragen over een toekomstbestendige sportaccommodatie
Accommodatie Verenigingsservice
Vakbeurs Sportaccommodaties: voor al je vragen over een toekomstbestendige sportaccommodatie
Gaat jouw korfbalvereniging aan de slag met het meer toekomstbestendig maken van de sportaccommodatie? Of willen jullie aan de slag met de nieuwste technieken om energie te besparen? Kom dan op donderdag 9 maart naar de gratis Vakbeurs Sportaccommodaties in Houten. Dit is de enige beurs in Nederland waar sportaccommodaties centraal staan. Je kunt hier […]
Lees meer
Zeeland en deel van Gelderland bewijzen: regionale samenwerking loont!
Best practice Bestuurders
Zeeland en deel van Gelderland bewijzen: regionale samenwerking loont!
Het belang van regionale samenwerking op korfbalgebied wordt steeds groter. In sommige regio’s is die samenwerking al sterk georganiseerd: de verenigingen uit Zeeland treffen elkaar binnen het Zeeuwse Korfbal Platform (ZKP) en in de regio Gelderland is sinds kort een samenwerkingsverband neergezet dat ook al duidelijk meerwaarde heeft. De samenwerking levert in beide regio’s al […]
Lees meer
Niebeek en Boode stoppen na WK bij TeamNL Korfbal
KNKV Organisatie
Niebeek en Boode stoppen na WK bij TeamNL Korfbal
Jan Niebeek, bondscoach, en Ruben Boode, assistent-bondscoach, zullen na het WK Korfbal (20 t/m 29 oktober 2023) stoppen met hun werkzaamheden bij TeamNL Korfbal. Eerder vandaag hebben zij dit ook persoonlijk aan de selectie van TeamNL Korfbal verteld. Hierdoor komt er een einde aan de succesvolle samenwerking met TeamNL Korfbal.
Lees meer

Topartikelen

KNKV Organisatie
Niebeek en Boode stoppen na WK bij TeamNL Korfbal
Verenigingsservice
Verenigingsmonitor: vernieuwd benchmark dashboard gelanceerd
Verenigingsservice
Interessante en inspirerende verhalen in nieuwste KNKV Magazine