Skip to the main content

Hoe kun je als vereniging inspelen op de motivatie van een korfballer?

Bestuurders Verenigingsservice

Waarom blijft de ene persoon wel een leven lang aan de vereniging verbonden en de andere niet? Tijdens de online Breek-de-Weekbijeenkomsten -bestemd voor bestuurders- op 28 april, 29 april en 10 mei gaat sport- en prestatiepsycholoog Pleun van Doornik in op de motivatie van korfballers om wel of niet te blijven korfballen in verschillende leeftijdsfases. Wil je als bestuurder weten welke factoren hier invloed op hebben zodat je hier als vereniging op kunt inspelen? Meld je dan aan via dit formulier.

Wat gebeurt er in het brein in de verschillende leeftijdsfases? Welke factoren beïnvloeden de keuzes van jongeren en wat is de invloed van ouders? “Mensen worden beïnvloed door externe factoren zoals familie, maar ook door de ontwikkeling van de hersenen. De ontwikkeling van de prefrontale cortex gaat vaak gepaard met nieuwe vragen en dat kan invloed hebben op de motivatie. Ik neem deelnemers mee in de motivatiepsychologie op alle leeftijden, van de kangoeroes tot aan KorfbalPlus”, aldus Van Doornik.

De bijeenkomsten

De psychologie achter de motivatie van een korfballer is één van de hoofdthema’s van deze bestuurlijke bijeenkomsten. Verder wordt er tijdens de bijeenkomsten ingegaan op de stand van zaken rondom Vereniging Centraal en wat de bestuurlijke herinrichting betekent voor het KNKV en de verenigingen. Daarnaast neemt Sjors Brouwer van de KNVB deelnemers mee in het slagvaardig besturen in de veranderende sportwereld. De bijeenkomsten worden opgeluisterd door Helder Theater.

Aanmelden

De online bijeenkomsten vinden plaats op 28 april, 29 april en 10 mei en staan in het teken van inspiratie en verandering. De bijeenkomsten starten om 19.30 uur en het programma is afgelopen om 21.00 uur. Wil jij aanwezig zijn bij deze bestuurlijke ontmoetingen? Meld je dan aan via dit formulier. Als je je hebt aangemeld dan ontvang je op de dag van de bijeenkomst een link waarmee je kunt deelnemen. Heb je vragen? Neem dan contact op met je verenigingsadviseur.

Gerelateerde artikelen

Geen publiek, sportkantines dicht
Verenigingsservice
Geen publiek, sportkantines dicht

Het KNKV heeft kennis genomen van de additionele maatregelen, die het kabinet maandag 28 september heeft afgekondigd in de strijd tegen het coronavirus. Deze maatregelen gaan in op dinsdag 29 september 18.00 uur en worden na enkele weken geëvalueerd.

Lees meer
Persconferentie kabinet: informatie volgt zo spoedig mogelijk
Verenigingsservice
Persconferentie kabinet: informatie volgt zo spoedig mogelijk

Vanavond om 19.00 uur houdt het kabinet weer een persconferentie over de stand van zaken rond het coronavirus en de bijbehorende kabinetsmaatregelen.

Lees meer
Update coronamaatregelen: binnensportlocaties dicht
Competitie Verenigingsservice
Update coronamaatregelen: binnensportlocaties dicht

Tijdens de persconferentie heeft het kabinet nieuwe maatregelen afgekondigd. Met ingang van 15 december gaan alle binnensportlocaties dicht en mag er alleen nog buiten worden gesport.

Lees meer

Topartikelen

Bestuurders
KNKV zoekt bondsraadsleden: pak jij deze kans?
Trainers
Webinar technisch beleid: teamsamenstelling
Bestuurders Verenigingsservice
Breek-de-Weekbijeenkomsten voor bestuurders: inspiratie en verandering