Skip to the main content

Hoe creëer je betrokkenheid in deze tijd?

Best practice

Naast alle mooie acties om extra inkomsten te genereren, komen steeds meer verenigingen met goede initiatieven om leden en sponsoren betrokken te houden. Door verschillende acties en activiteiten op te zetten, zorgen ze ervoor dat iedereen verbonden blijft met de vereniging. Bekijk hier het overzicht van de initiatieven en laat je inspireren voor acties bij je eigen vereniging.

Sponsoren en bestuursleden worden online in de spotlight gezet, selectiespelers gaan langs bij bedrijven, er worden mascotteknuffels verkocht, er zijn online acties om geld in te zamelen en er worden spellen bedacht en activiteiten georganiseerd voor leden. Heb je ook een leuke actie die je wilt delen met andere verenigingen? Laat het weten via communicatie@knkv.nl.

Sponsoren en bestuurders in de spotlight

Om sponsoren toch aandacht te geven nu dat er geen wedstrijden zijn, heeft KV Westergo elke dag een sponsor in de spotlight gezet op haar Facebookpagina. Hetzelfde heeft de vereniging gedaan met de bestuursleden om deze herkenbaar te maken en aandacht te vragen voor bestuurstaken.

Selectiespelers bezoeken sponsoren

De selectiespelers van KZ/Thermo4U gaan in deze periode zonder wedstrijden langs bij bedrijven die de vereniging een warm hart toedragen. Ze steken daar hun handen uit de mouwen en laten dit zien in video’s. In deze video zie je hoe Esther Cordus en Lars Hoorn een bezoek brengen aan één van de sponsoren.

Verkopen van mascotteknuffels

De leden en fans van TOP/Litta hebben de grote ijsbeermascotte nu al een tijdje niet gezien. Daarom verkoopt de vereniging kleine ijsbeerknuffels. Zo kan iedereen het verenigingsgevoel in huis halen door thuis een kleine ijsbeermascotte neer te zetten én de vereniging steunen met een aankoop.

Een digitaal rondje voor je club

Nu leden geen fysiek rondje kunnen geven in de kantine, kunnen de leden van KOAG een digitaal rondje geven. Zo steunen ze de vereniging die door de sluiting van de kantine diverse inkomsten misloopt. KOAG had met deze actie twee uur na de start al bijna vierhonderd euro opgehaald.

Activiteiten voor elke doelgroep

Elke zaterdag organiseert ADO voor de jeugd een activiteit zoals een toernooi, themadag of zeskamp. Voor senioren worden coronaproof activiteiten georganiseerd zoals een wandeling of bootcamp. De oudere senioren ontvangen elke maand iets leuks vanuit de vereniging, zoals een kleurplaat van de F-jeugd. Daarnaast organiseert ADO elke maand een online activiteit voor een specifieke doelgroep.

Groot zevenweeks spel

Bij KC Doorn kunnen leden meedoen aan een spel waarbij ze met een team zeven weken lang challenges uitvoeren. Elke week leidt de challange naar cryptex die verstopt ligt in de omgeving. Die cryptex bevat elke week een hint naar het uiteindelijke antwoord op de zoektocht. Het doel is om iedere week de cryptex te vinden en zo het uiteindelijke antwoord te achterhalen. Meer lees je hier.

Korfbalbordspel

Velocitas heeft het bordspel ‘Strafworp’ ontwikkeld. Strafworp is een gratis korfbal bordspel voor iedereen van zeven jaar en ouder. Alle geïnteresseerden kunnen het spel downloaden via strafworp.nl.

Quiz Dalto

Dalto/Klaverblad Verzekeringen organiseert op 30 december een NK Korfbal Pubquiz. Tijdens deze avond kunnen korfballers met een team strijden voor mooie prijzen. Naast dat teams strijden voor de eerste plek, strijden teams ook voor het clubklassement.

Foto: René van Dam

Gerelateerde artikelen

Hulpvraag stellen helpt Mélynas vooruit
Best practice Bestuurders
Hulpvraag stellen helpt Mélynas vooruit

Twee jaar geleden kampte Mélynas met een gebrek aan bestuursleden, vrijwilligers en visie en daalde het ledenaantal flink. De vereniging besloot de hulp van het KNKV in te schakelen en mede door …

Lees meer
Eerste jaren cruciaal bij ledenbehoud
Best practice Ledenwerving/-behoud
Eerste jaren cruciaal bij ledenbehoud

Korfbalverenigingen steken veel energie in het werven van nieuwe leden. Met jaarlijks gemiddeld twintig nieuwe leden per vereniging levert dit mooie resultaten op. Wel blijkt dat het lastig is om nieuwe leden …

Lees meer
KV Elburg geeft jongeren vertrouwen, met succes!
Accommodatie Best practice
KV Elburg geeft jongeren vertrouwen, met succes!

Al lange tijd leefde bij KV Elburg de wens om een eigen beachkorfbalveld te hebben, met name bij de jonge leden. Het ontbrak de vereniging echter aan middelen en een impuls. Toen …

Lees meer

Topartikelen

Competitie
Voortgang zaalcompetitie 2021/2022
Vanaf zondagavond beperkingen voor de sport
Bestuurders Vrijwilligers
Dringende oproep: controleer het coronatoegangsbewijs