Skip to the main content

Hoe creëer je betrokkenheid in deze tijd?

Best practice

Naast alle mooie acties om extra inkomsten te genereren, komen steeds meer verenigingen met goede initiatieven om leden en sponsoren betrokken te houden. Door verschillende acties en activiteiten op te zetten, zorgen ze ervoor dat iedereen verbonden blijft met de vereniging. Bekijk hier het overzicht van de initiatieven en laat je inspireren voor acties bij je eigen vereniging.

Sponsoren en bestuursleden worden online in de spotlight gezet, selectiespelers gaan langs bij bedrijven, er worden mascotteknuffels verkocht, er zijn online acties om geld in te zamelen en er worden spellen bedacht en activiteiten georganiseerd voor leden. Heb je ook een leuke actie die je wilt delen met andere verenigingen? Laat het weten via communicatie@knkv.nl.

Sponsoren en bestuurders in de spotlight

Om sponsoren toch aandacht te geven nu dat er geen wedstrijden zijn, heeft KV Westergo elke dag een sponsor in de spotlight gezet op haar Facebookpagina. Hetzelfde heeft de vereniging gedaan met de bestuursleden om deze herkenbaar te maken en aandacht te vragen voor bestuurstaken.

Selectiespelers bezoeken sponsoren

De selectiespelers van KZ/Thermo4U gaan in deze periode zonder wedstrijden langs bij bedrijven die de vereniging een warm hart toedragen. Ze steken daar hun handen uit de mouwen en laten dit zien in video’s. In deze video zie je hoe Esther Cordus en Lars Hoorn een bezoek brengen aan één van de sponsoren.

Verkopen van mascotteknuffels

De leden en fans van TOP/Litta hebben de grote ijsbeermascotte nu al een tijdje niet gezien. Daarom verkoopt de vereniging kleine ijsbeerknuffels. Zo kan iedereen het verenigingsgevoel in huis halen door thuis een kleine ijsbeermascotte neer te zetten én de vereniging steunen met een aankoop.

Een digitaal rondje voor je club

Nu leden geen fysiek rondje kunnen geven in de kantine, kunnen de leden van KOAG een digitaal rondje geven. Zo steunen ze de vereniging die door de sluiting van de kantine diverse inkomsten misloopt. KOAG had met deze actie twee uur na de start al bijna vierhonderd euro opgehaald.

Activiteiten voor elke doelgroep

Elke zaterdag organiseert ADO voor de jeugd een activiteit zoals een toernooi, themadag of zeskamp. Voor senioren worden coronaproof activiteiten georganiseerd zoals een wandeling of bootcamp. De oudere senioren ontvangen elke maand iets leuks vanuit de vereniging, zoals een kleurplaat van de F-jeugd. Daarnaast organiseert ADO elke maand een online activiteit voor een specifieke doelgroep.

Groot zevenweeks spel

Bij KC Doorn kunnen leden meedoen aan een spel waarbij ze met een team zeven weken lang challenges uitvoeren. Elke week leidt de challange naar cryptex die verstopt ligt in de omgeving. Die cryptex bevat elke week een hint naar het uiteindelijke antwoord op de zoektocht. Het doel is om iedere week de cryptex te vinden en zo het uiteindelijke antwoord te achterhalen. Meer lees je hier.

Korfbalbordspel

Velocitas heeft het bordspel ‘Strafworp’ ontwikkeld. Strafworp is een gratis korfbal bordspel voor iedereen van zeven jaar en ouder. Alle geïnteresseerden kunnen het spel downloaden via strafworp.nl.

Quiz Dalto

Dalto/Klaverblad Verzekeringen organiseert op 30 december een NK Korfbal Pubquiz. Tijdens deze avond kunnen korfballers met een team strijden voor mooie prijzen. Naast dat teams strijden voor de eerste plek, strijden teams ook voor het clubklassement.

Foto: René van Dam

Gerelateerde artikelen

Fortis maakt werkt van positieve sportcultuur
Best practice
Fortis maakt werkt van positieve sportcultuur
Het is belangrijk om sport op een sociaal veilige manier aan te blijven bieden en te zorgen dat elk lid zich veilig voelt binnen de vereniging. Voor het Oost-Souburgse Fortis zijn ‘sociaal’ en ‘veilig’ altijd al belangrijke kernwaarden geweest. Met het specifieke beleid op het voorkomen en tegengaan van grensoverschrijdend gedrag besteedt de vereniging hier […]
Lees meer
Vijfde editie online KNKV Magazine
Best practice Bestuurders Verenigingsservice
Vijfde editie online KNKV Magazine
Vandaag verscheen de vijfde editie van het KNKV Magazine. Hierin lees je onder andere hoe bij GG/IJskoud de Beste alle kinderen mee kunnen doen door het Jeugdfonds Sport & Cultuur en hoe Antilopen/Lancyr Deelen en DeetosSnel door het aanbieden van dagbesteding een maatschappelijke bijdrage leveren en tegelijkertijd vrijwilligerstaken vervullen. Verder bevat het magazine artikelen over […]
Lees meer
DTS verwelkomt nieuwe leden na #korfbalzomer
Best practice Ledenwerving/-behoud Schoolkorfbal
DTS verwelkomt nieuwe leden na #korfbalzomer
Afgelopen zomer heeft het KNKV samen met verenigingen een mooie #korfbalzomer neergezet. DTS maakte goed gebruik van de korfbalzomer-activiteiten en hield hier zes nieuwe jeugdleden aan over.
Lees meer

Topartikelen

Best practice Bestuurders Verenigingsservice Vrijwilligers
Vierde editie KNKV Magazine gepubliceerd
Verenigingsservice
Denk mee over de toekomst van de jeugdcompetitie
Bestuurders
Ontdek welke voordelen de verenigingsmonitor jouw vereniging biedt