Skip to the main content

Het KNKV kan ook komende jaren rekenen op Push Braces

(Sport) Medische zaken Partners

Het KNKV werkt ook de komende twee jaar samen met Nea International. Het Nederlandse bedrijf levert al sinds 2007 naar volle tevredenheid gewrichts- en spierondersteunende braces (Push braces en Push Sports braces) aan de nationale selecties.

“Wij werken bij voorkeur binnen de zogenaamde gouden driehoek van sport, kennisinstellingen en bedrijfsleven”, vertelt Rob Müller, directeur van Nea International. “In de samenwerking met het KNKV en zijn medische staf ontmoet Push de aanwezige sportgeneeskundige kennis en verkrijgen we  terugkoppeling van onze nationale toppers. De feedback die wij ontvangen helpt ons in het optimaliseren van onze producten. Waar kansen gezien worden, pogen we tot innovaties te komen. Het effect is winst in het adequaat beschermen tegen sportblessures of de route naar herstel, binnen zowel de topsport als de breedtesport.”

Braces helpen om blessures te voorkomen

Korfbal is een dynamische en daarmee blessuregevoelige sport: de enkels zijn kwetsbaar. Daarom spelen de spelers van TeamNL Korfbal en Talent TeamNL Korfbal verplicht met enkelbraces en worden ook Nederland U19 en Nederland U17 voorzien van de enkelbraces van Push dat naast enkelbraces ook tal van braces voor andere gewrichten aanbiedt.

Professor Frank Backx, voorzitter van de medische commissie van het KNKV: “Door het dragen van een enkelbrace verklein je niet alleen de kans op een enkelverzwikking, ook beperk je hiermee de schade mocht je toch je enkel verstuiken. Door een enkelbrace te dragen werk je actief mee aan het voorkomen van blessures.”

De Push braces en Push Sports braces van Nea International, dat onlangs ook het contract met NOC*NSF verlengde, zijn verkrijgbaar via Korfbalshop.nl.

Vragen?

Heb een vraag over het gebruik van een brace? De medische commissie van het KNKV staat paraat voor advies: medischecommissie@knkv.nl.

Gerelateerde artikelen

Sponsorreport: 'Innoveren helpt korfballers én het KNKV'
Partners
Sponsorreport: 'Innoveren helpt korfballers én het KNKV'
‘Al jaren laat het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond (KNKV) zien dat het oog heeft voor innovatieve ontwikkelingen in de sport. Dat vertaalt zich onder andere in langlopende, succesvolle samenwerkingen met diverse bedrijven. Afgelopen maanden heeft het KNKV opnieuw verschillende partnerships kunnen verlengen, zoals met ERIMA, Herzog Medical, Nea International (Push Sports braces) en in een eerder […]
Lees meer
ERIMA introduceert ERIMA Equal Pro
Partners
ERIMA introduceert ERIMA Equal Pro
Tijdens het aankomende zaalseizoen worden de duels in de Korfbal League en Hoofdklasse gespeeld met de ERIMA Equal Pro. Deze speciaal voor het korfbal ontwikkelde bal van KNKV-partner ERIMA kan zowel op het veld als in de zaal gebruikt worden.
Lees meer
Tour de Camping in juli en augustus
Korfbalaanbod Partners
Tour de Camping in juli en augustus
Deze maand gaat Tour de Camping van start. Tijdens deze promotietour gaan Barry Schep en Dolf Nijbroek met een team enthousiaste trainers korfbalclinics geven op acht RCN Vakantieparken in Nederland. De tour start op 26 juli in Epe op RCN de Jagerstee, vervolgens trekken de twee teams het land door om op 5 augustus te […]
Lees meer

Topartikelen

Trainers Verenigingsservice
Clinic ‘Training geven: de basics’ bij jouw vereniging?
Arbitrage Bestuurders Ledenwerving/-behoud Trainers Verenigingsservice
Terugblik en terugkijken digitaal korfbalcongres 2022
Best practice Bestuurders Verenigingsservice Vrijwilligers
Vierde editie KNKV Magazine gepubliceerd