Skip to the main content

Het belang van enkelbraces: ‘Maak van je enkel geen retourtje’

(Sport) Medische zaken

Enkelblessures zijn de meest voorkomende kwetsuren in het korfbal. Met het dragen van een enkelbrace kan het risico op een zware enkelblessure flink worden beperkt. “Een enkelbrace is eigenlijk een must voor iedere korfballer”, stelt Ada Jansen, lid van de medische commissie van het KNKV en lid van de medische staf van TeamNL Korfbal, in het KNKV Magazine.

Het KNKV heeft prima ervaringen met de braces van Push Sports, één van de A-merken op het gebied van enkelbraces. Deze worden gedragen door de spelers van TeamNL Korfbal. “Push Sports is een bedrijf dat veel research doet naar de optimalisering van de braces, het gebruiksgemak en de preventieve werking voor de sporters”, geeft Ada aan.

Wil je meer weten over enkelbraces van Push Sports en hoe die kunnen helpen bij het voorkomen van enkelblessures? Lees het volledige artikel in het KNKV Magazine.

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Stageplek: content & communicatie
KNKV Organisatie
Stageplek: content & communicatie
Het KNKV zoekt een sterspeler op het gebied van communicatie, die dagelijks wil scoren met overtuigende content. Wil jij dat korfballers, fans en sportliefhebbers op het juiste moment en via de juiste kanalen worden bereikt? Oftewel, ben jij er klaar voor om het team te versterken vanaf september 2023? Dan is dit de stageplaats die […]
Lees meer
De rol van Teammanager in de KNKV Wedstrijdzaken-app
Verenigingsservice
De rol van Teammanager in de KNKV Wedstrijdzaken-app
In de KNKV Wedstrijdzaken-app kunnen personen de rol van ‘Teammanager’ krijgen. Met die rol kun je gebruikmaken van allerlei leuke en handige functionaliteiten. Ben jij de Teammanager van je team en wil je de Wedstrijdzaken-app optimaal gebruiken? Hieronder leggen we uit wat de Teammanager allemaal kan. Rijschema Samen naar wedstrijden rijden is niet alleen beter […]
Lees meer
KNKV niet bereikbaar op 18, 24 en 29 mei
KNKV Organisatie
KNKV niet bereikbaar op 18, 24 en 29 mei
De komende weken zijn we een aantal dagen niet telefonisch bereikbaar. Het gaat om donderdag 18 mei (Hemelvaartsdag), woensdag 24 mei (personeelsdag) en maandag 29 mei (Tweede Pinksterdag). Vragen en opmerkingen kun je op ieder gewenst tijdstip indienen via de Helpdesk. Deze worden zo snel mogelijk beantwoord.
Lees meer

Topartikelen

Bestuurders Verenigingsservice
Vijf redenen om de verenigingsmonitor in te vullen
KNKV Organisatie
KNKV niet bereikbaar op 18, 24 en 29 mei
Korfbalaanbod Opleidingen Trainers
Kangoeroetrainers opgelet: doe mee met de clinic Veelzijdig Bewegen!