Skip to the main content

Herzog Medical ondersteunt in prestaties en herstel

(Sport) Medische zaken

Herzog Medical steunt vanaf 1 juli 2018 het KNKV en diens sporters bij het leveren van de best mogelijke prestaties. De korte en intensieve inspanningen kenmerken het korfbal, maar zijn ook een aanslag op de onderbenen. Daarvoor heeft Herzog Medical het product om sporters zowel tijdens, als na de wedstrijd of training te ondersteunen. De Herzog PRO Compressiekousen ondersteunen en stimuleren de kuitspier waardoor er een betere doorbloeding plaatsvindt. Dit leidt tot een beter herstel en betere prestaties.

Harjan Visscher, speler TeamNL Korfbal: “Ik draag Herzog compressiekousen om het maximale uit m’n lijf te kunnen halen en sneller te kunnen herstellen.” Daar kunnen Ada Jansen (fysiotherapeut en manueel therapeut KNKV) en Anne van Vegchel (sportarts KNKV) over meepraten. “De spelers van TeamNL Korfbal en Talent TeamNL Korfbal dragen Herzogcompressiekousen vanwege de positieve bijdrage aan het herstel.”

Vrijwel iedere korfballer heeft voordeel bij het dragen van de Herzog PRO Compressiekousen. Tijdens het korfballen hebben de onderbenen namelijk veel te verduren. Bij iedere sprong wordt tot wel drie keer het lichaamsgewicht opgevangen. Er wordt gesprint, abrupt afgeremd en het spel vereist snelle bewegingen. De Sport Compressiekousen van Herzog Medical leveren een relatief hoge druk en hebben een afnemend drukverloop vanaf de enkel tot de knie. Dit zorgt ervoor dat de bloedstroom vanuit het haarvatennetwerk richting het hart wordt geoptimaliseerd. Dit resulteert in sneller herstel en betere prestaties.

KNKV en Herzog Medical

Het KNKV zet zich zowel in voor de top- als breedtesport en diens medische staf gebruikt op dit moment de Herzog PRO Compressiekousen vooral blessurepreventief. Het Nederlandse Herzog Medical is specialist op het gebied van compressiekousen binnen de sportwereld. De jarenlange ervaring en continue doorontwikkeling van de producten zijn de basis voor hun succes en de prestaties van de gebruikers.

Foto: Marco Spelten, Actiefotografie.nl

Gerelateerde artikelen

Nieuw dopingreglement gepubliceerd   
(Sport) Medische zaken
Nieuw dopingreglement gepubliceerd  

Tijdens de bondsraadvergadering van 12 december 2020 is het nieuwe dopingreglement vastgesteld. Het KNKV is verplicht de versie van de World Anti-Doping Agency (WADA) ongewijzigd over te nemen. Het vernieuwde dopingreglement vind …

Lees meer
KNKV bestrijdt doping: voorlichting beschikbaar
(Sport) Medische zaken
KNKV bestrijdt doping: voorlichting beschikbaar

Samen met de Dopingautoriteit werkt het KNKV aan een ‘schone’ sport binnen het korfbal door met de Dopingautoriteit voorlichting en educatie te bieden. Het aantal positieve dopinggevallen in korfbal bleef dit jaar op nul.

Lees meer
Melden ernstige calamiteiten
(Sport) Medische zaken
Melden ernstige calamiteiten

Vindt er een medische calamiteit plaats op jouw vereniging, meld het dan bij de Medische Commissie van het KNKV. Bij een medische calamiteit gaat het primair om levensbedreigende situaties.

Lees meer

Topartikelen

Competitie
Zaalcompetitie gaat weer van start
KNKV Organisatie Opleidingen Trainers
Boek ‘The art of Korfball coaching’: de praktijk gevisualiseerd
Bestuurders Verenigingsservice
Lancering online platform voor sportbestuurders