Skip to the main content

Gratis e-learning over het beheer van natuurgras sportvelden

Accommodatie

Het onderhoud van een natuurgras sportveld vergt kennis en kunde. Met ingang van 2023 mogen er geen chemische gewasbeschermingsmiddelen meer gebruikt worden op sportvelden en daarom gaat het onderhoud veranderen. Om verenigingen hierover bij te scholen worden is een gratis e-learning ontwikkeld. Met deze online scholing kunnen verenigingen die natuurgras hebben en dit zelf onderhouden kennis opdoen over het dagelijks onderhoud van deze sportvelden. 

De e-learning bestaat uit diverse interactieve onderdelen. Je kunt de scholing volgen wanneer je wilt. Tijdens scholing leer je over milieuvriendelijk beheer en de rol van integrated pest management, de oorzaken en het herkennen van onkruiden, ziektes en plagen en hoe je zorgt voor een robuuste grasmat. Daarnaast komen ook een onderhoudsplanning, de rol van vrijwilligers en pesticidentvrij beheer aan de orde. Meer over een gezond speelveld vind je hier. Meer over de e-learning vind je hier.

Handboek kwaliteitseisen korfbalaccommodaties

Heb je andere vragen over accommodatiezaken en wil je weten wat de normen, regels, richtlijnen, aanbevelingen en tips zijn als je aan de slag gaat met de aanleg, renovatie of herinrichting van je accommodatie? Bekijk dan het handboek kwaliteitseisen korfbalaccommodaties. Hierin lees je bijvoorbeeld aan welke voorwaarden velden moeten voldoen en hoeveel velden je nodig hebt.

Gerelateerde artikelen

Stijgende energieprijzen: hét moment voor verduurzaming
Accommodatie
Stijgende energieprijzen: hét moment voor verduurzaming
De energieprijzen stijgen de laatste tijd ongekend hard en de verwachting is dat dit de komende tijd zo blijft. Het is daarom nu een extra goed moment om aan de slag te gaan met verduurzaming. Een investering in energiebesparing verdien je bij deze hoge energieprijzen namelijk nóg sneller terug. Wil je weten welke investeringen op […]
Lees meer
Accommodatiezaken
Accommodatie
Accommodatiezaken
Als je vereniging nadenkt over de aanleg, renovatie of herinrichting van de accommodatie kan het zinvol zijn om het vernieuwde Handboek Kwaliteitseisen Korfbalaccommodaties door te lezen.
Lees meer
Tips voor goed ventileren sportaccommodaties
Accommodatie
Tips voor goed ventileren sportaccommodaties
Om de luchtkwaliteit in sportaccommodaties te verbeteren en om zoveel mogelijk verspreiding van virusdeeltjes (o.a. coronavirus) te voorkomen heeft het ministerie van VWS een handreiking ontwikkeld voor eigenaren en beheerders van sportaccommodaties. In de handreiking staat vijf basistips die helpen om goed te ventileren.           Meer frisse lucht zorgt voor een […]
Lees meer

Topartikelen

Trainers Verenigingsservice
Clinic ‘Training geven: de basics’ bij jouw vereniging?
Arbitrage Bestuurders Ledenwerving/-behoud Trainers Verenigingsservice
Terugblik en terugkijken digitaal korfbalcongres 2022
Best practice Bestuurders Verenigingsservice Vrijwilligers
Vierde editie KNKV Magazine gepubliceerd