Skip to the main content

Gratis begeleiding bij verduurzaming

Accommodatie Financiën

Wil je aan de slag met duurzaamheid? Juist nu is dat erg waardevol. Het structureel verlagen van de energienota leidt tot kostenverlaging en besparingen. Om verenigingen te ontzorgen is een kosteloos begeleidingstraject ontwikkeld. Deze bestaat uit een energiescan, plan van aanpak, de beste deal, financieel advies en realisatie van energiebesparende maatregelen.

Dit gratis begeleidingstraject wordt in ieder geval tot 1 juli 2021 kosteloos aangeboden door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Hierbij geldt wel ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’. Het traject wordt uitgevoerd door SportStroom. SportStroom biedt een energiescan, plan van aanpak en verdere begeleiding.

Energiescan en plan van aanpak

De begeleiding van SportStroom begint met een energiescan. Een bouwkundige komt op bezoek en brengt in kaart waar energiebesparing gerealiseerd kan worden. Deze scan is de basis voor een plan van aanpak. Rekening houdend met toekomstplannen wordt gekeken welke investeringen zinvol zijn en welke volgorde wenselijk is.

Verdere begeleiding

De energiescan en het plan van aanpak worden gevolgd door begeleiding bij het aanvragen en beoordelen van offertes, het maken van keuzes, de financiering van je investeringen en begeleiding bij het aanvragen van provinciale en landelijke subsidies. Daarnaast helpt SportStroom bij het monitoren van het resultaat.

Meer informatie en aanmelden

In totaal is er budget voor de begeleiding van 1500 sportverenigingen en het zou mooi zijn als hier zo veel mogelijk korfbalverenigingen bijzitten. Wil jij één van de verenigingen zijn die gebruik kan maken van het gratis begeleidingstraject? Kijk dan voor meer informatie op deze website en meld je aan. Meer over duurzaamheid lees je hier.

Gerelateerde artikelen

VIDEO: op naar het nieuwe seizoen
Accommodatie Competitie
VIDEO: op naar het nieuwe seizoen

In de video blikt Gert-Jan Kraaijeveld, manager Korfbalparticipatie, vooruit op de competitie. Ook laat ckc Maassluis zien welke maatregelen het heeft getroffen om sporters en supporters zo goed mogelijk te kunnen ontvangen.

Lees meer
TASO-regeling: subsidie aanvragen kan tot en met zondag
Financiën
TASO-regeling: subsidie aanvragen kan tot en met zondag

Tot en met zondag kunnen verenigingen die niet in aanmerking komen voor generieke steunmaatregelen en ten minste twintig procent omzetverlies hebben geleden als gevolg van de coronamaatregelen via de TASO-regeling subsidie aanvragen.

Lees meer
KV VERS-programma start deze maand
Accommodatie
KV VERS-programma start deze maand

Deze maand starten ODO Maasland en Wit-Blauw/Green Organics met het KV VERS-programma. De verenigingen gaan op weg naar een gezondere sportomgeving en gaan fungeren als modelkantines.

Lees meer

Topartikelen

KNKV Organisatie
Bondsbureau KNKV per 1 december op Papendal
Korfbalaanbod
Tips en inspiratie voor een kangoeroetraining
Competitie
Routekaart competitie