Skip to the main content

Geslaagde cursisten en de start van nieuwe opleidingen

Opleidingen Trainers

Goed opgeleide trainers zijn belangrijk voor de ontwikkeling en het spelplezier van sporters en daarom zijn er diverse trainersopleidingen. Speciaal voor trainers die zichzelf willen ontwikkelen tot hoofdcoach is er de KT4-opleiding. De afgelopen periode hebben elf trainers deze opleiding gevolgd en deze maand ontvingen zij hun diploma. In september start er een nieuwe KT4-opleiding en starten ook alle andere opleidingen weer.

De elf cursisten hebben onder bijzondere omstandigheden gewerkt aan hun vaardigheden op het gebied van training geven, coachen, trainersbegeleiding en sporttechnisch beleid. “De praktijk is enorm belangrijk bij deze opleiding, maar door corona vond de opleiding deels online plaats. We hebben de opleiding verlengd en de protocollen aangepast zodat de cursisten toch examen konden doen. Ik ben enorm trots op Saskia van Kerkhof, Manon Wiegerink, Johannes Schot, Sander Roelofs, Wouter Steenbergen, Rick Duinkerken, Michel Dadling, Bart Drost, Michel Zink, Edwin Visser, Hugo van Woudenberg én de betrokken en flexibele docenten”, aldus hoofd opleidingen Tineke Bosch.

Een leerzame opleiding

Schot vond de KT4-opleiding erg leerzaam: “Naast korfbalinhoudelijke onderwerpen kwamen ook onderwerpen aan bod die verder gaan dan training geven en coachen. De cursus heeft mij geholpen bij het ontwikkelen van mijn persoonlijke doelen. Het leuke aan de opleiding is dat ik er contacten aan over heb gehouden voor de toekomst”, aldus Schot. Dijkstra vult aan: “De cursus was zeer leerzaam en de begeleiding was heel goed. Ik heb geleerd dat dicht bij jezelf blijven en open staan voor nieuwe ontwikkelingen een hele goede basis is om te groeien als trainer en coach.” Eerder dit jaar deelde ook Wiegerink al haar ervaringen met de KT4-opleiding.

Start van nieuwe KT4-opleiding

In september start er een nieuwe KT4-opleiding. Op dit moment wordt er weer een mooi programma opgezet met gastdocenten en experts zoals Ben Crum, Jan Niebeek, Ruben Boode, Sean Mallon, Leon Braunstahl, Wim Scholtmeijer en Jennifer Tromp over onderwerpen zoals een visie op korfbal, differentieel leren, gender equality en periodisering. Al veertien trainers hebben zich aangemeld voor de KT4-opleiding van volgend seizoen en aanmelden kan nog steeds. Meer informatie vind je hier.

Start van overige opleidingen

Ook alle andere opleidingen gaan ook weer starten volgend seizoen. “Wij gaan eerst aan de slag met de opleidingen die gestageerd zijn en daarna plannen we alle aanvragen in. Wij hebben er weer veel zin in”, aldus Bosch. In september gaan KNKV-trainers zelfs naar verenigingen toe om gratis de clinic ‘Training geven: de basics’ te geven. Meer over de gratis clinic lees je hier. Een overzicht van alle opleidingen vind je hier. Voor informatie over aanmelden kun je mailen naar opleidingen@knkv.nl.

Gerelateerde artikelen

Volg een KT3-opleiding op één van de tien locaties
Opleidingen Trainers
Volg een KT3-opleiding op één van de tien locaties

Wil jij je ontwikkelen als trainer en leren hoe je korfbalacties vanuit een wedstrijd uitwerkt naar thema’s voor een training? En wil je weten hoe je deze thema’s omzet naar wedstrijdechte oefenvormen …

Lees meer
KT4: dé opleiding voor ambitieuze korfbaltrainers
Opleidingen Trainers
KT4: dé opleiding voor ambitieuze korfbaltrainers

Geef jij korfbaltraining en heb je de ambitie om hoofdcoach te worden? Dan is de KT4-opleiding wat voor jou! Tijdens deze opleiding ontwikkel je jezelf onder leiding van professionals op het gebied …

Lees meer
Korfbal brengt wetenschap en praktijk in perfecte harmonie
Opleidingen
Korfbal brengt wetenschap en praktijk in perfecte harmonie

Peter Beek is verbonden aan de Vrije Universiteit en heeft in de afgelopen jaren veel onderzoek gedaan naar het zogenaamde differentieel leren. Bij korfbal zag hij voor het eerst hoe differentieel leren kon worden toegepast.

Lees meer

Topartikelen

Competitie
Zaalcompetitie gaat weer van start
KNKV Organisatie Opleidingen Trainers
Boek ‘The art of Korfball coaching’: de praktijk gevisualiseerd
Bestuurders Verenigingsservice
Lancering online platform voor sportbestuurders