Skip to the main content

Geslaagde cursisten en de start van nieuwe opleidingen

Opleidingen Trainers

Goed opgeleide trainers zijn belangrijk voor de ontwikkeling en het spelplezier van sporters en daarom zijn er diverse trainersopleidingen. Speciaal voor trainers die zichzelf willen ontwikkelen tot hoofdcoach is er de KT4-opleiding. De afgelopen periode hebben elf trainers deze opleiding gevolgd en deze maand ontvingen zij hun diploma. In september start er een nieuwe KT4-opleiding en starten ook alle andere opleidingen weer.

De elf cursisten hebben onder bijzondere omstandigheden gewerkt aan hun vaardigheden op het gebied van training geven, coachen, trainersbegeleiding en sporttechnisch beleid. “De praktijk is enorm belangrijk bij deze opleiding, maar door corona vond de opleiding deels online plaats. We hebben de opleiding verlengd en de protocollen aangepast zodat de cursisten toch examen konden doen. Ik ben enorm trots op Saskia van Kerkhof, Manon Wiegerink, Johannes Schot, Sander Roelofs, Wouter Steenbergen, Rick Duinkerken, Michel Dadling, Bart Drost, Michel Zink, Edwin Visser, Hugo van Woudenberg én de betrokken en flexibele docenten”, aldus hoofd opleidingen Tineke Bosch.

Een leerzame opleiding

Schot vond de KT4-opleiding erg leerzaam: “Naast korfbalinhoudelijke onderwerpen kwamen ook onderwerpen aan bod die verder gaan dan training geven en coachen. De cursus heeft mij geholpen bij het ontwikkelen van mijn persoonlijke doelen. Het leuke aan de opleiding is dat ik er contacten aan over heb gehouden voor de toekomst”, aldus Schot. Dijkstra vult aan: “De cursus was zeer leerzaam en de begeleiding was heel goed. Ik heb geleerd dat dicht bij jezelf blijven en open staan voor nieuwe ontwikkelingen een hele goede basis is om te groeien als trainer en coach.” Eerder dit jaar deelde ook Wiegerink al haar ervaringen met de KT4-opleiding.

Start van nieuwe KT4-opleiding

In september start er een nieuwe KT4-opleiding. Op dit moment wordt er weer een mooi programma opgezet met gastdocenten en experts zoals Ben Crum, Jan Niebeek, Ruben Boode, Sean Mallon, Leon Braunstahl, Wim Scholtmeijer en Jennifer Tromp over onderwerpen zoals een visie op korfbal, differentieel leren, gender equality en periodisering. Al veertien trainers hebben zich aangemeld voor de KT4-opleiding van volgend seizoen en aanmelden kan nog steeds. Meer informatie vind je hier.

Start van overige opleidingen

Ook alle andere opleidingen gaan ook weer starten volgend seizoen. “Wij gaan eerst aan de slag met de opleidingen die gestageerd zijn en daarna plannen we alle aanvragen in. Wij hebben er weer veel zin in”, aldus Bosch. In september gaan KNKV-trainers zelfs naar verenigingen toe om gratis de clinic ‘Training geven: de basics’ te geven. Meer over de gratis clinic lees je hier. Een overzicht van alle opleidingen vind je hier. Voor informatie over aanmelden kun je mailen naar opleidingen@knkv.nl.

Gerelateerde artikelen

Definitief programma veldcompetitie najaar gepubliceerd
Competitie
Definitief programma veldcompetitie najaar gepubliceerd
Het programma voor de veldcompetitie voor het najaar is definitief en is vandaag via Sportlink verstuurd naar alle verenigingen. Het altijd actuele programma is ook in te zien via de KNKV Wedstrijdzaken-app en in Sportlink Club. Het programma wordt de komende dagen in de website geladen. De promotie- en degradatieregelingen worden in de week voorafgaand aan de […]
Lees meer
Competitie-avonden in augustus en september
Competitie
Competitie-avonden in augustus en september
In het voorjaar heeft team competitie een ronde door Nederland gemaakt om met verenigingen van gedachte te wisselen over het aanpassen van de jeugdcompetitie. Om verder in te zoomen op deze inhoud en dit breder te trekken, organiseren we in augustus en september een nieuwe ronde competitie-avonden. Deze avonden gaan niet alleen over de jeugdcompetitie, […]
Lees meer
Herstructurering veldkorfbalcompetitie
Competitie
Herstructurering veldkorfbalcompetitie
Aan het einde van het afgelopen seizoen heeft het KNKV verenigingen bevraagd over de opzet van de veldcompetitie. Hierbij was de vraag of de huidige opzet van een veldcompetitie in poules van acht ploegen verdeeld over het najaar en voorjaar nog voldeed aan de behoefte van verenigingen en leden. Op basis van de behoefte van […]
Lees meer

Topartikelen

Competitie
Competitie-avonden in augustus en september
Bestuurders KNKV Organisatie
Bijeenkomsten ‘Strategisch plan 2022+’
Opleidingen Trainers
Aanmelden KT2- en KT3-opleidingen seizoen 2022-2023