G-korfbalclinic tijdens de Korfbal Challenge

Heeft jullie vereniging G-korfballers die graag wat leuks gaan doen met zijn allen? Dan hebben we goed nieuws! Op 30 december organiseert het KNKV in samenwerking met de Dirk Kuyt Foundation een leuke korfbalclinic!

Elk jaar wordt tussen kerst en oud en nieuw de Korfbal Challenge georganiseerd. De Korfbal Challenge vindt plaats van 27 december tot en met 30 december in Topsportcentrum Rotterdam. Gedurende dit evenement worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Vier avonden lang strijden nationale en internationale teams tegen elkaar, maar ook overdag vinden er activiteiten plaats. Zo spelen overdag regionale talentencentra (RTC) tegen elkaar, is er een TeamNL Fandag, wordt de Jeugd Challenge gespeeld, is er een KorfbalPlus 60 bijeenkomst en wordt er een G-korfbalclinic gegeven. 

G-korfbalclinic

De G-korfbalclinic wordt gegeven door echte korfbaltoppers, waaronder international en ambassadeur van het G-korfbal Marjolijn Kroon. De G-korfbalclinic duurt van 15.00 uur tot 18.00 uur. Tijdens de clinic gaan we met zijn allen korfballen en aan het einde van de clinic vinden er ook 4Korfbalwedstrijden plaats. Het is ook mogelijk om na het bijwonen van de clinic finalewedstrijden van de Korfbal Challenge te bekijken.

Aanmelden

Lijkt het de G-korfballers van jullie vereniging leuk om bij de G-korfbalclinic aanwezig te zijn? Of ken je iemand die graag een keer G-korfbal wil uitproberen? Neem diegene dan mee naar deze leuke G-korfbalclinic! Deelname aan deze G-korfbalclinic is gratis. Meld als trainer of contactpersoon zijnde de G-korfballers van jouw vereniging aan via deze link. Het is slim om je snel aan te melden, want de eerste 40 personen die zich aanmelden voor deze clinic mogen gratis naar de finalewedstrijden! Dit geldt niet voor de begeleiders, zij dienen zelf voor een toegangsbewijs te zorgen. De eerste aanmeldingen zijn al binnen en de eerste gratis tickets voor het avondprogramma zijn dus al weggeven. Wees dus snel! 

Winactie: een ritje in de Dirk Kuyt Foundation bus

Het is natuurlijk leuk om samen met andere G-korfballers van jouw vereniging naar deze clinic te komen, maar het kan nog leuker worden! De Dirk Kuyt Foundation gaat met een bus langs één vereniging om de G-korfballers van die vereniging op te halen. Je kan deze busrit winnen door de volgende vraag te beantwoorden: ‘Waarom vind jij/vinden jullie dat jullie moeten worden vervoerd met de Dirk Kuyt Foundation bus?’ Het antwoord op deze vraag mail je naar Dolf.Nijbroek@knkv.nl. Het team met het leukste antwoord wordt beloond en zal voor de clinic worden opgehaald met de Dirk Kuyt Foundation bus. Er is wel één voorwaarde: de vereniging die wordt opgehaald met de Dirk Kuyt Foundation bus moet binnen een maximale afstand van 50 kilometer van Rotterdam gevestigd zijn. Er kunnen maximaal 8 personen in de bus.

Play Unified challenge

Bij de Play Unified campagne van Special Olympics worden Nederlandse topsporters uitgedaagd. Het doel hiervan is meer ontmoetingen tussen sporters zonder en met een verstandelijke beperking. Eind november zette ambassadeur van het G-korfbal Marjolijn Kroon een video op haar Facebookpagina, waarin ze G-korfballers uitdaagde om op 30 december een 1 tegen 1 duel tegen haar te spelen. Welke G-korfballer durft de Play Unified challenge aan?!

Meld je dus snel aan en mail waarom jij vindt/jullie vinden dat de G-korfballers van jouw vereniging vervoerd moeten worden met de Dirk Kuyt Foundation bus. We hopen alle G-korfballers te zien in Rotterdam op 30 december!