Skip to the main content

Extra inkomsten genereren met de Grote Clubactie

Financiën

Met de Grote Clubactie kan iedere vereniging eenvoudig extra inkomsten genereren. De actie start dit jaar op 18 september en je kunt nu al beginnen met de voorbereidingen. Zo kun je bijvoorbeeld het ondersteunings- en verkoopmateriaal nu al aanvragen en kun je de komende periode deelnemen aan webinars waarin je hoort hoe je de actie succesvol kunt inzetten.

De Grote Clubactie is de grootste fondsenwervende actie voor sport-, cultuur- en hobbyverenigingen in Nederland. Van elk verkocht lot van drie euro gaat tachtig procent direct naar de clubkas. Het is eenvoudig om mee te doen aan de Grote Clubactie. Je kunt de actie in een paar stappen opzetten en zo groot maken als je zelf wilt. Vorig jaar haalden 243 korfbalverenigingen gemiddeld €1872,- op.

Ondersteuning

Om verenigingen te ondersteunen bij het opzetten van de actie zijn er verschillende materialen beschikbaar. Zo is er een stappenplan waarin je ziet hoe je een succesvolle actie kunt organiseren en zijn er inspirerende succesverhalen van verenigingen, zoals het verhaal van korfbalverenging DKB dat met de nieuwe verkoopmethodes vorig jaar meer geld ophaalde dan het jaar ervoor. Alle informatie en het actiemateriaal vind je op deze website.

Webinars

In de periode van 18 maart tot en met 14 juni vinden er meerdere webinars plaats waarin je hoort hoe de Grote Clubactie kan zorgen voor extra inkomsten voor je vereniging. Er wordt besproken hoeveel geld een vereniging kan ophalen, hoe andere verenigingen dit succesvol doen, hoe simpel en snel de actie werkt en hoe de nieuwe online verkoopmethodes de lotenverkoop kunnen laten stijgen. De data van de webinars en informatie over het inschrijven vind je hier.

Gerelateerde artikelen

Webinar 'Hoe betaal ik de trainer/coach?'
Financiën Trainers
Webinar 'Hoe betaal ik de trainer/coach?'
Hoe kun je als vereniging een trainer/coach betalen? Wat kan een trainer/coach als vergoeding vragen? Aan welke regels van de belastingdienst moet je je als vereniging houden? Omdat veel verenigingen vragen hebben over het betalen van een trainer/coach, faciliteert het KNKV twee webinars over dit onderwerp. Tijdens deze webinars komen diverse betalingsmogelijkheden aan bod. Dit […]
Lees meer
Grote Clubactie 2020
Financiën
Grote Clubactie 2020
Door mee te doen aan de Grote Clubactie kun je eenvoudig extra inkomsten genereren. Bij deze lotenverkoopactie gaat tachtig procent van de opbrengst direct naar de vereniging. De Grote Clubactie start op 19 september 2020.
Lees meer
Licenties Auteursrechten muziek en beeld
Accommodatie Financiën
Licenties Auteursrechten muziek en beeld
Wordt bij jullie in de kantine muziek gedraaid? Of kijken jullie wel eens een wedstrijd op de tv die in de accommodatie hangt? Dan kan het zijn dat je daar een licentie van Buma/Stemra, Sena en/of Videma voor moet hebben.
Lees meer

Topartikelen

Trainers Verenigingsservice
Clinic ‘Training geven: de basics’ bij jouw vereniging?
Arbitrage Bestuurders Ledenwerving/-behoud Trainers Verenigingsservice
Terugblik en terugkijken digitaal korfbalcongres 2022
Best practice Bestuurders Verenigingsservice Vrijwilligers
Vierde editie KNKV Magazine gepubliceerd