Skip to the main content

Extra inkomsten genereren met de Grote Clubactie

Financiën

Met de Grote Clubactie kan iedere vereniging eenvoudig extra inkomsten genereren. De actie start dit jaar op 18 september en je kunt nu al beginnen met de voorbereidingen. Zo kun je bijvoorbeeld het ondersteunings- en verkoopmateriaal nu al aanvragen en kun je de komende periode deelnemen aan webinars waarin je hoort hoe je de actie succesvol kunt inzetten.

De Grote Clubactie is de grootste fondsenwervende actie voor sport-, cultuur- en hobbyverenigingen in Nederland. Van elk verkocht lot van drie euro gaat tachtig procent direct naar de clubkas. Het is eenvoudig om mee te doen aan de Grote Clubactie. Je kunt de actie in een paar stappen opzetten en zo groot maken als je zelf wilt. Vorig jaar haalden 243 korfbalverenigingen gemiddeld €1872,- op.

Ondersteuning

Om verenigingen te ondersteunen bij het opzetten van de actie zijn er verschillende materialen beschikbaar. Zo is er een stappenplan waarin je ziet hoe je een succesvolle actie kunt organiseren en zijn er inspirerende succesverhalen van verenigingen, zoals het verhaal van korfbalverenging DKB dat met de nieuwe verkoopmethodes vorig jaar meer geld ophaalde dan het jaar ervoor. Alle informatie en het actiemateriaal vind je op deze website.

Webinars

In de periode van 18 maart tot en met 14 juni vinden er meerdere webinars plaats waarin je hoort hoe de Grote Clubactie kan zorgen voor extra inkomsten voor je vereniging. Er wordt besproken hoeveel geld een vereniging kan ophalen, hoe andere verenigingen dit succesvol doen, hoe simpel en snel de actie werkt en hoe de nieuwe online verkoopmethodes de lotenverkoop kunnen laten stijgen. De data van de webinars en informatie over het inschrijven vind je hier.

Gerelateerde artikelen

Compensatieregeling Buma, Sena en Videma
Financiën
Compensatieregeling Buma, Sena en Videma

Betaalt jouw vereniging een licentievergoeding om muziek te draaien en tv te kijken in de kantine? Omdat kantines een tijd dicht zijn geweest komen Buma, Sena en Videma met een compensatieregeling.

Lees meer
Sportstimuleringsbudget inclusieve doelgroepen nog voldoende beschikbaar
Financiën Korfbalaanbod
Sportstimuleringsbudget inclusieve doelgroepen nog voldoende beschikbaar

Het stimuleringsbudget van NOC*NSF voor sport- en beweegstimulering van inclusieve doelgroepen is nog voldoende beschikbaar. Voor het versterken, verbeteren of vernieuwen van het korfbalaanbod voor deze doelgroepen kunnen verenigingen heel 2022 budget …

Lees meer
Grote Clubactie: extra inkomsten voor 250 korfbalverenigingen
Financiën
Grote Clubactie: extra inkomsten voor 250 korfbalverenigingen

Al 250 korfbalverenigingen gaan aankomende zaterdag van start met de Grote Clubactie. Met deze actie kunnen verenigingen extra inkomsten genereren door loten te verkopen. Door nieuwe online ontwikkelingen en gamification wordt het …

Lees meer

Topartikelen

Competitie
Zaalcompetitie gaat weer van start
KNKV Organisatie Opleidingen Trainers
Boek ‘The art of Korfball coaching’: de praktijk gevisualiseerd
Bestuurders Verenigingsservice
Lancering online platform voor sportbestuurders