Skip to the main content

Extra editie online magazine: vrijwilligers

Best practice Verenigingsservice Vrijwilligers

Samen met de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond en het Nederlands Handbal Verbond heeft het KNKV een extra editie van het online magazine samengesteld. Deze editie staat in het teken van vrijwilligers. Verenigingen van diverse bonden delen hun ervaringen en vertellen wat wel en niet werkt. Daarnaast gaat hoogleraar Lucas Meijs in op het denken vanuit de vrijwilliger en vind je diverse tools in het magazine.

Je leest in het magazine andere hoe korfbalvereniging KVA zonder vrijwilligersbeleid en vrijwilligerscoördinator toch voldoende vrijwilligers heeft, hoe bij hockeyvereniging Cartouche een vrijwilligerscoördinator juist succesvol is en hoe handbalvereniging Heerle het aanpakt met vooral jonge mensen in het bestuur. In een drieluik zijn een korfbal-, hockey- en handbalvereniging naast elkaar gezet en komen drie verschillende aanpakken aan de orde. Verder komen ook handige hulpmiddelen in het magazine aan bod. Je vindt het magazine hier.

Kruisbestuiving

“Vrijwilligers zijn bij verenigingen onontbeerlijk. Verenigingen die mensen inspireren en luisteren naar de behoeften van leden en ouders zijn in staat om vrijwilligers te blijven binden, boeien en werven. Het thema vrijwilligers speelt in elke sport en ik vind het bijzonder dat we met andere bonden dit magazine hebben kunnen maken. We kunnen van elkaar leren en we geloven dat deze kruisbestuiving een bijdrage hieraan levert”, aldus manager Korfbalparticipatie Gert-Jan Kraaijeveld.

KNKV Magazines

Het online KNKV Magazine verschijnt vier tot zes keer per jaar. Met het magazine inspireert en informeert het KNKV verenigingen, bestuurders, vrijwilligers en ouders met verhalen uit de praktijk. Een overzicht van alle magazines vind je hier. Als je het magazine rechtstreeks in je mailbox wilt ontvangen dan kun je je aanmelden via Mijn Korfbal. Na het inloggen kun je je via de optie ‘nieuwsbrieven’ links in het menu inschrijven.

Optimale leesbaarheid

Voor een optimale leesbaarheid van dit responsive magazine op een computer of laptop kan het wijzigen van je beeldschermverhoudingen in enkele gevallen gewenst zijn. Lees je het magazine op je mobiel dan geeft het in horizontale stand de beste weergave.

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

‘De verenigingsmonitor biedt veel inzichten en is dit jaar niet zoveel werk’
Bestuurders Verenigingsservice
‘De verenigingsmonitor biedt veel inzichten en is dit jaar niet zoveel werk’
Hoe werken andere verenigingen aan het werven en behouden van vrijwilligers? Hoe hebben andere verenigingen hun sporttechnisch kader ingericht? Hoe zijn bij andere verenigingen de inkomsten en uitgaven verdeeld? Hier kom je achter door de verenigingsmonitor in te vullen.
Lees meer
Gevarieerd aanbod in het KNKV Magazine
Best practice Bestuurders
Gevarieerd aanbod in het KNKV Magazine
Korfbal is voor mannen en vrouwen, voor jong en oud en met vrienden en vriendinnen. Iedereen kan meedoen. Er is daarom een uitgebreid korfbal- en beweegaanbod voor diverse doelgroepen. In de nieuwste editie van het KNKV Magazine lees je onder andere over het succes van G-korfbal bij Merwede en over de pilot RecreStars, een korfbalvorm […]
Lees meer
Digitaal korfbalcongres: workshops voor trainers en coaches
Trainers Verenigingsservice
Digitaal korfbalcongres: workshops voor trainers en coaches
Speciaal voor trainers, coaches en technisch kader zijn er dit jaar tijdens het digitale korfbalcongres workshops over wedstrijdanalyse en wedstrijdvoorbereiding én over teamsamenstelling en selecteren. Hoe zien een goede wedstrijdanalyse en wedstrijdvoorbereiding eruit en hoe zet je dit in om je team optimaal te kunnen laten presteren? En op welke manier kun je jeugdteams indelen? […]
Lees meer

Topartikelen

Best practice Bestuurders Verenigingsservice Vrijwilligers
Vierde editie KNKV Magazine gepubliceerd
Verenigingsservice
Denk mee over de toekomst van de jeugdcompetitie
Bestuurders
Ontdek welke voordelen de verenigingsmonitor jouw vereniging biedt