Skip to the main content

Extra editie online magazine: vrijwilligers

Best practice Verenigingsservice Vrijwilligers

Samen met de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond en het Nederlands Handbal Verbond heeft het KNKV een extra editie van het online magazine samengesteld. Deze editie staat in het teken van vrijwilligers. Verenigingen van diverse bonden delen hun ervaringen en vertellen wat wel en niet werkt. Daarnaast gaat hoogleraar Lucas Meijs in op het denken vanuit de vrijwilliger en vind je diverse tools in het magazine.

Je leest in het magazine andere hoe korfbalvereniging KVA zonder vrijwilligersbeleid en vrijwilligerscoördinator toch voldoende vrijwilligers heeft, hoe bij hockeyvereniging Cartouche een vrijwilligerscoördinator juist succesvol is en hoe handbalvereniging Heerle het aanpakt met vooral jonge mensen in het bestuur. In een drieluik zijn een korfbal-, hockey- en handbalvereniging naast elkaar gezet en komen drie verschillende aanpakken aan de orde. Verder komen ook handige hulpmiddelen in het magazine aan bod. Je vindt het magazine hier.

Kruisbestuiving

“Vrijwilligers zijn bij verenigingen onontbeerlijk. Verenigingen die mensen inspireren en luisteren naar de behoeften van leden en ouders zijn in staat om vrijwilligers te blijven binden, boeien en werven. Het thema vrijwilligers speelt in elke sport en ik vind het bijzonder dat we met andere bonden dit magazine hebben kunnen maken. We kunnen van elkaar leren en we geloven dat deze kruisbestuiving een bijdrage hieraan levert”, aldus manager Korfbalparticipatie Gert-Jan Kraaijeveld.

KNKV Magazines

Het online KNKV Magazine verschijnt vier tot zes keer per jaar. Met het magazine inspireert en informeert het KNKV verenigingen, bestuurders, vrijwilligers en ouders met verhalen uit de praktijk. Een overzicht van alle magazines vind je hier. Als je het magazine rechtstreeks in je mailbox wilt ontvangen dan kun je je aanmelden via Mijn Korfbal. Na het inloggen kun je je via de optie ‘nieuwsbrieven’ links in het menu inschrijven.

Optimale leesbaarheid

Voor een optimale leesbaarheid van dit responsive magazine op een computer of laptop kan het wijzigen van je beeldschermverhoudingen in enkele gevallen gewenst zijn. Lees je het magazine op je mobiel dan geeft het in horizontale stand de beste weergave.

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Update FAQ’s
Verenigingsservice
Update FAQ’s

Vandaag heeft NOC*NSF de veelgestelde vragen nader gespecificeerd en het sportprotocol geüpdatet. Deze update leidt tot enkele aanpassingen in de lijst met veelgestelde vragen en antwoorden.

Lees meer
Aanpassingen sportprotocol NOC*NSF
Verenigingsservice
Aanpassingen sportprotocol NOC*NSF

Met ingang van 1 juli zijn de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus versoepeld. NOC*NSF heeft op 26 juni een nieuw algemeen sportprotocol opgesteld. Dit protocol heeft de sportkoepel op 30 juni op enkele punten aangepast.

Lees meer
Dagbesteding loont voor korfbalverenigingen
Best practice Vrijwilligers
Dagbesteding loont voor korfbalverenigingen

Een maatschappelijke bijdrage leveren én tegelijkertijd vrijwilligerstaken binnen de vereniging vervuld krijgen? Antilopen en DeetosSnel slagen er met het aanbieden van dagbesteding in om een win-winsituatie te creëren. Door dagbesteding aan te…

Lees meer

Topartikelen

Ledenwerving/-behoud Verenigingsservice
KNKV Magazine #6: ledenwerving en ledenbehoud
Competitie
Geen veldcompetitie in het voorjaar
Bestuurders Verenigingsservice
Vanaf nu mogelijk: invullen verenigingsmonitor 2020-2021