Skip to the main content

Extra editie online magazine: vrijwilligers

Best practice Verenigingsservice Vrijwilligers

Samen met de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond en het Nederlands Handbal Verbond heeft het KNKV een extra editie van het online magazine samengesteld. Deze editie staat in het teken van vrijwilligers. Verenigingen van diverse bonden delen hun ervaringen en vertellen wat wel en niet werkt. Daarnaast gaat hoogleraar Lucas Meijs in op het denken vanuit de vrijwilliger en vind je diverse tools in het magazine.

Je leest in het magazine andere hoe korfbalvereniging KVA zonder vrijwilligersbeleid en vrijwilligerscoördinator toch voldoende vrijwilligers heeft, hoe bij hockeyvereniging Cartouche een vrijwilligerscoördinator juist succesvol is en hoe handbalvereniging Heerle het aanpakt met vooral jonge mensen in het bestuur. In een drieluik zijn een korfbal-, hockey- en handbalvereniging naast elkaar gezet en komen drie verschillende aanpakken aan de orde. Verder komen ook handige hulpmiddelen in het magazine aan bod. Je vindt het magazine hier.

Kruisbestuiving

“Vrijwilligers zijn bij verenigingen onontbeerlijk. Verenigingen die mensen inspireren en luisteren naar de behoeften van leden en ouders zijn in staat om vrijwilligers te blijven binden, boeien en werven. Het thema vrijwilligers speelt in elke sport en ik vind het bijzonder dat we met andere bonden dit magazine hebben kunnen maken. We kunnen van elkaar leren en we geloven dat deze kruisbestuiving een bijdrage hieraan levert”, aldus manager Korfbalparticipatie Gert-Jan Kraaijeveld.

KNKV Magazines

Het online KNKV Magazine verschijnt vier tot zes keer per jaar. Met het magazine inspireert en informeert het KNKV verenigingen, bestuurders, vrijwilligers en ouders met verhalen uit de praktijk. Een overzicht van alle magazines vind je hier. Als je het magazine rechtstreeks in je mailbox wilt ontvangen dan kun je je aanmelden via Mijn Korfbal. Na het inloggen kun je je via de optie ‘nieuwsbrieven’ links in het menu inschrijven.

Optimale leesbaarheid

Voor een optimale leesbaarheid van dit responsive magazine op een computer of laptop kan het wijzigen van je beeldschermverhoudingen in enkele gevallen gewenst zijn. Lees je het magazine op je mobiel dan geeft het in horizontale stand de beste weergave.

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

TeamNL Korfbal op shortlist voor Sportploeg van het Jaar
Nationale selecties
TeamNL Korfbal op shortlist voor Sportploeg van het Jaar
Aan het eind van ieder jaar organiseert NOC*NSF het NOS | NOC*NSF Sportgala. De beste sporters van het jaar worden hier in het zonnetje gezet. Zondag zijn de kanshebbers op de titels Sportman, Sportvrouw, Sportploeg, Paralympische Sporter en Coach van het Jaar bekend gemaakt. Leuk nieuws: vanwege de knappe prestaties van TeamNL Korfbal dit jaar, […]
Lees meer
Kaartverkoop Korfbal Challenge gestart
Korfbalaanbod Nationale selecties Talentontwikkeling
Kaartverkoop Korfbal Challenge gestart
Eind van dit jaar staat de Korfbal Challenge gelukkig weer op het programma. Na twee edities die helaas niet door konden gaan, zijn we blij dat het dit jaar weer kan. Elkaar ontmoeten en samen mooie wedstrijden kijken in de meest sfeervolle periode van het jaar. De Korfbal Challenge heeft als doel om ontwikkeling en […]
Lees meer
Aan de slag met een rookvrije vereniging
Accommodatie Gezondere sportomgeving
Aan de slag met een rookvrije vereniging
De sport wordt rookvrij. Ook wij zetten ons als sportbond in voor een volledig rookvrije sport in 2025. En daar hebben we jouw hulp bij nodig. Maakt jouw vereniging al werk van een rookvrije sportomgeving? Of willen jullie graag rookvrij worden en kunnen jullie daarbij nog wel wat hulp en tips gebruiken? Kijk dan op […]
Lees meer

Topartikelen

Korfbalaanbod Nationale selecties Talentontwikkeling
Kaartverkoop Korfbal Challenge gestart
KNKV Organisatie
Vacature Manager Marketing & Communicatie
KNKV Organisatie
Vacature: allround communicatie- en PR-adviseur