Skip to the main content

ERIMA introduceert ERIMA Equal Pro

Partners

Tijdens het aankomende zaalseizoen worden de duels in de Korfbal League en Hoofdklasse gespeeld met de ERIMA Equal Pro. Deze speciaal voor het korfbal ontwikkelde bal van KNKV-partner ERIMA kan zowel op het veld als in de zaal gebruikt worden.

In 2016 is ERIMA, aan het KNKV verbonden sinds 2003, gestart met het ontwikkelen van een unieke korfbal. De in Vught gevestigde teamsportspecialist is expert op het gebied van ballen – en kleding – en wilde iets toevoegen aan het aanbod richting de korfbalverenigingen. Daarnaast bestond vanuit het KNKV al jarenlang de wens om een unieke bal te hebben, waarmee én buiten én binnen gespeeld kan worden. Het KNKV streeft naar een zo’n breed mogelijk aanbod en zo’n goed mogelijke zichtbaarheid van korfbal en daarin is een unieke, kwalitatief hoogwaardige bal van een betrouwbare en loyale partner een goede aanvulling.

Veld én zaal

Met de naam ‘Equal Pro’ verwijst ERIMA naar het gelijkwaardige karakter van de sport, de gelijkheid van de bal onder wisselende omstandigheden en met wisselende ondergronden én naar de hoge kwaliteit van de bal. Arian Verrijt, directeur ERIMA: “Het grote voordeel voor de spelers is de uitstekende grip in combinatie met het slijtvaste bovenmateriaal. De invloed van weer of ondergrond op de bal is door het gebruik van hoogwaardig Soft PU-materiaal naar een minimum gereduceerd. Daarbij zorgt dit materiaal, in combinatie met de binnenlaag en binnenbal, dat het vluchtgedrag van de bal bij elk schot prima blijft. Niet voor niets claimen wij dat onze Equal Pro dé bal is voor binnen en buiten.”

Over de kleuren van de bal – oranje en wit – zegt Verrijt: “Nederland is een geweldig korfballand, dus bij de bal hoort een oranje uitstraling. ERIMA is official supplier van het KNKV en TeamNL Korfbal en deze kleur is voor ons een manier om onze jarenlange, fijne samenwerking te bevestigen”, aldus Verrijt.

Win-win-situatie

Ook KNKV-directeur Kees Rodenburg is blij met de introductie van de ERIMA Equal Pro. “Met deze bal kan ERIMA onze verenigingen voorzien van een officiële bal, die onder alle omstandigheden optimaal rendeert. Alle teams, of ze nu top- of breedtekorfbal spelen, hebben hieraan een goede bal en verenigingen hoeven geen aparte veld- en zaalballen meer te kopen. Dat is met name in deze onrustige tijden een fijne wetenschap voor het KNKV, dat zelf overigens geen commercieel belang heeft bij de verkoop van deze bal. Ik kijk uit naar het moment dat de ERIMA Equal Pro z’n eerste officiële minuten maakt.”

Na een uitvoerig ontwikkel- en testtraject – de bal is ontwikkeld in samenspraak met KNKV-specialisten en getest door onder meer de nationale selecties – is de Equal Pro goedgekeurd door de Internationale Korfbal Federatie en vervolgens in productie gegaan. De Korfbal League- en Hoofdklasse-teams bijten komende zaalcompetitie het spits af. Ook in de andere klassen kunnen teams met de nieuwe bal spelen.

Per stuk te bestellen

Verrijt: “De Equal Pro is – als K5 – te koop via alle Nederlandse sportspeciaalzaken en aan korfbal gerelateerde sportwebshops. Dat de bal te koop is bij de eigen clubleverancier is natuurlijk gemakkelijk voor de clubs en dus ook voor ons. De bal is per stuk te bestellen en onze adviesverkoopprijs is 45 euro.”

De ERIMA Equal Pro is op korte termijn te bestellen via Korfbaltotaal.

Gerelateerde artikelen

Het KNKV kan ook komende jaren rekenen op Push Braces
(Sport) Medische zaken Partners
Het KNKV kan ook komende jaren rekenen op Push Braces
Het KNKV werkt ook de komende twee jaar samen met Nea International. Het Nederlandse bedrijf levert al sinds 2007 naar volle tevredenheid gewrichts- en spierondersteunende braces (Push braces en Push Sports braces) aan de nationale selecties. “Wij werken bij voorkeur binnen de zogenaamde gouden driehoek van sport, kennisinstellingen en bedrijfsleven”, vertelt Rob Müller, directeur van […]
Lees meer
Samen sterk met Sportstroom
Accommodatie Partners
Samen sterk met Sportstroom
Wil je een TVL-subsidie aanvragen omdat je door de coronamaatregelen minimaal dertig procent omzetverlies hebt geleden van oktober tot en met december, wil je weten of je kunt besparen op je vaste lasten door deel te nemen aan een energiecollectief of wil je gratis advies of begeleiding bij het verduurzamen van je accommodatie? SportStroom kan je helpen bij al deze onderwerpen.
Lees meer
RCN Vakantieparken: vrijwilligers verrassen, vernieuwen en kortingsacties
Partners
RCN Vakantieparken: vrijwilligers verrassen, vernieuwen en kortingsacties
De afgelopen maanden heeft RCN Vakantieparken samen met het KNKV opnieuw vrijwilligers in het zonnetje gezet. Daarnaast heeft RCN diverse faciliteiten vernieuwd én kortingsacties voor korfballers gelanceerd.
Lees meer

Topartikelen

Best practice Bestuurders Verenigingsservice Vrijwilligers
Vierde editie KNKV Magazine gepubliceerd
Verenigingsservice
Denk mee over de toekomst van de jeugdcompetitie
Bestuurders
Ontdek welke voordelen de verenigingsmonitor jouw vereniging biedt