Skip to the main content

Erevoorzitter Rob Meijer koninklijk onderscheiden

KNKV Organisatie

Tijdens een receptie ter ere van zijn afscheid als voorzitter van het KNKV heeft Rob Meijer een koninklijke onderscheiding gekregen. In de kantine van zijn vereniging TOP/LITTA decoreerde Carla Breuer, burgemeester van de gemeente Teylingen, hem zaterdagmiddag als Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Van april 2011 tot eind 2020 was Meijer voorzitter van het KNKV. Tijdens zijn laatste Bondsraad, 12 december jongstleden, werd Meijer door het KNKV al benoemd tot erevoorzitter. Vlak voor Meijer werd opgevolgd door Irene van Rijsewijk verscheen een afscheidsinterview met hem, dat hier is te lezen.

Halve eeuw vrijwilliger
Burgemeester Carla Breuer was één van de sprekers die Meijer roemde om zijn inzet. Breuer mocht Meijer voor ruim een halve eeuw inzet op maatschappelijk en sportief vlak de koninklijke onderscheiding overhandigen. “Een bijzondere onderscheiding voor een bijzondere Teylinger,” aldus de burgemeester. Echtgenote Linda speldde het lintje ‘Ridder in de Orde van Oranje Nassau’ trots op bij haar man. Meijer gaf aan zeer vereerd te zijn met deze hoge onderscheiding. “Geweldig wat mij vanmiddag allemaal is overkomen.”

Overige verdiensten voor de korfbalsport
Voordat Meijer voorzitter van het KNKV werd, was hij voorzitter van de stichting die in 2003  de organisatie van het WK in Nederland en de viering van het 100-jarige bestaan van de bond coördineerde. Van 1988 tot 1998 was hij voorzitter van de afdeling Rijndelfland van het KNKV.

In meerdere termijnen, startend in 1970, was Meijer meer dan twintig jaar voorzitter van TOP/LITTA. Bij zijn afscheid in 2011 kreeg hij ook daar de titel van erevoorzitter. Tussendoor, in de jaren tachtig, was Meijer ook voorzitter van Weidevogels.

Het KNKV feliciteert Rob Meijer en zijn naasten met deze eervolle, koninklijke onderscheiding.

Foto: Sven van der Vlugt

Gerelateerde artikelen

KNKV is Koningsdag niet bereikbaar
KNKV Organisatie
KNKV is Koningsdag niet bereikbaar
Dinsdag 27 april (Koningsdag) is het KNKV niet telefonisch bereikbaar. Vragen en opmerkingen kun je op ieder gewenst tijdstip indienen via het online ticketsysteem.
Lees meer
Bondsraadsvergadering 18 juni 2022
KNKV Organisatie
Bondsraadsvergadering 18 juni 2022
Zaterdag 18 juni vindt er weer een bondsraadsvergadering plaats. Tijdens deze vergadering krijgt de bondsraad een update over het strategietraject, wordt de Sportagenda 2032 van NOC*NSF besproken en vinden de verkiezingen voor de onafhankelijke commissies plaats.
Lees meer
KNKV kiest voor Rotterdam Ahoy
KNKV Organisatie
KNKV kiest voor Rotterdam Ahoy
Rotterdam Ahoy is de komende vijf jaar de korfbaltempel van Nederland. Het KNKV dankt de Ziggo Dome en gemeente Amsterdam voor vier prachtige Korfbal Leaguefinales en kijkt uit naar de samenwerking met Rotterdam Ahoy en de gemeente Rotterdam.
Lees meer

Topartikelen

Trainers Verenigingsservice
Clinic ‘Training geven: de basics’ bij jouw vereniging?
Arbitrage Bestuurders Ledenwerving/-behoud Trainers Verenigingsservice
Terugblik en terugkijken digitaal korfbalcongres 2022
Best practice Bestuurders Verenigingsservice Vrijwilligers
Vierde editie KNKV Magazine gepubliceerd