Skip to the main content

Erevoorzitter Rob Meijer koninklijk onderscheiden

KNKV Organisatie

Tijdens een receptie ter ere van zijn afscheid als voorzitter van het KNKV heeft Rob Meijer een koninklijke onderscheiding gekregen. In de kantine van zijn vereniging TOP/LITTA decoreerde Carla Breuer, burgemeester van de gemeente Teylingen, hem zaterdagmiddag als Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Van april 2011 tot eind 2020 was Meijer voorzitter van het KNKV. Tijdens zijn laatste Bondsraad, 12 december jongstleden, werd Meijer door het KNKV al benoemd tot erevoorzitter. Vlak voor Meijer werd opgevolgd door Irene van Rijsewijk verscheen een afscheidsinterview met hem, dat hier is te lezen.

Halve eeuw vrijwilliger
Burgemeester Carla Breuer was één van de sprekers die Meijer roemde om zijn inzet. Breuer mocht Meijer voor ruim een halve eeuw inzet op maatschappelijk en sportief vlak de koninklijke onderscheiding overhandigen. “Een bijzondere onderscheiding voor een bijzondere Teylinger,” aldus de burgemeester. Echtgenote Linda speldde het lintje ‘Ridder in de Orde van Oranje Nassau’ trots op bij haar man. Meijer gaf aan zeer vereerd te zijn met deze hoge onderscheiding. “Geweldig wat mij vanmiddag allemaal is overkomen.”

Overige verdiensten voor de korfbalsport
Voordat Meijer voorzitter van het KNKV werd, was hij voorzitter van de stichting die in 2003  de organisatie van het WK in Nederland en de viering van het 100-jarige bestaan van de bond coördineerde. Van 1988 tot 1998 was hij voorzitter van de afdeling Rijndelfland van het KNKV.

In meerdere termijnen, startend in 1970, was Meijer meer dan twintig jaar voorzitter van TOP/LITTA. Bij zijn afscheid in 2011 kreeg hij ook daar de titel van erevoorzitter. Tussendoor, in de jaren tachtig, was Meijer ook voorzitter van Weidevogels.

Het KNKV feliciteert Rob Meijer en zijn naasten met deze eervolle, koninklijke onderscheiding.

Foto: Sven van der Vlugt

Gerelateerde artikelen

Bondsraadvergadering
KNKV Organisatie
Bondsraadvergadering

Aanstaande zaterdag vindt de derde bondsraadvergadering van dit jaar plaats. De agenda, bijbehorende stukken en link naar de livestream vind je hier.

Lees meer
Terugblik Bondsraadvergadering 27 juni
KNKV Organisatie
Terugblik Bondsraadvergadering 27 juni

Zaterdag 27 juni vond op Papendal de Bondsraadvergadering plaats. Je kunt de vergadering hier terugkijken of teruglezen wat er besproken is.

Lees meer
Aangepaste telefonische bereikbaarheid
KNKV Organisatie
Aangepaste telefonische bereikbaarheid

In verband met de feestdagen is de telefonische bereikbaarheid van het KNKV de komende weken aangepast. Normaal gesproken is het KNKV van maandag tot en met vrijdag telefonisch bereikbaar van 9.00 uur …

Lees meer

Topartikelen

Competitie
Zaalcompetitie gaat weer van start
KNKV Organisatie Opleidingen Trainers
Boek ‘The art of Korfball coaching’: de praktijk gevisualiseerd
Bestuurders Verenigingsservice
Lancering online platform voor sportbestuurders