Skip to the main content

Enthousiasme en kennisdeling bij Kangoeroe Klup vragenuur

Korfbalaanbod

Vorige week organiseerde het KNKV een online Kangoeroe Klup vragenuur voor iedereen die wat wilde weten of juist kennis wilde delen over het korfbalaanbod voor deze jongste jeugd. KNKV-medewerkers gaven antwoord op specifieke vragen én verenigingen deelden hun ervaringen met elkaar. “Het enthousiasme spatte er vanaf en het was mooi om te zien hoe verenigingen elkaar adviezen gaven”, aldus Barry Schep (KNKV).

Tijdens de online meeting via Teams werden diverse onderwerpen besproken. Er werd onder andere ingegaan op Kangoeroe Klup-trainingen in coronatijd, hoe je de Kangoeroe Klup kunt promoten, hoe je jonge kinderen een passend aanbod kunt bieden en hoe je ouders bij de training kunt betrekken. Alle vragen en de bijbehorende antwoorden die besproken zijn vind je op terug op deze FAQ-pagina onder ‘Kangoeroe Klup’.

Vervolg

Niet alleen Schep was enthousiast, ook de deelnemende verenigingen reageerden positief: “Het was een leerzame avond en dit is een fijne manier om van gedachte te wisselen met andere verenigingen. Het is leuk om voorbeelden te horen van anderen en te horen hoe anderen dingen doen”, aldus de deelnemers. Gezien de positieve reacties wordt bekeken of en hoe het succes van dit vragenuur in 2021 een vervolg kan krijgen.

Fotowedstrijd

Tot 23 december kun je meedoen aan de Kangoeroe Klup fotowedstrijd en kans maken op een nieuwe K3-bal die je kunt gebruiken tijdens de komende kangoeroetrainingen. Wil je meedoen? Mail dan je foto voor die datum naar communicatie@knkv.nl. Zorg wel dat in de foto één van de gevraagde elementen verwerkt is en let op de AVG-wetgeving.

Meer informatie

Alle informatie over de Kangoeroe Klup vind je op kangoeroeklup.nl. Onder andere een toolkit met verschillende hulpmiddelen, zoals een draaiboek om een Kangoeroe Klup op te starten, een spellenmap met meer dan honderd voorbeeldspellen, kleurplaten, een diploma en je leest daar hoe je een clinic kunt aanvragen en kangoeroepak kunt huren.

Foto: Winanda van Zwamen, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

TeamNL Korfbal op bezoek bij jouw vereniging?
Korfbalaanbod Ledenwerving/-behoud Nationale selecties Verenigingsservice
TeamNL Korfbal op bezoek bij jouw vereniging?

In 2021 gaat TeamNL Korfbal weer naar verenigingen toe! De internationals gaan clinics geven bij verenigingen die iets te vieren hebben én maken een promotietour met een tweedaags korfbalprogramma bij, voor en samen met verenigingen. Twee verschillende activiteiten om de vereniging een extra impuls te geven. Wil je jouw vereniging een boost geven? Vraag dan een clinic aan voor de speciale gelegenheid en/of meld jouw vereniging aan voor de This is Korfball Tour. Aanmelden kan tot 31 januari 2021.

Lees meer
Terugblik online kennissessies korfbal op school
Korfbalaanbod Ledenwerving/-behoud
Terugblik online kennissessies korfbal op school

De afgelopen weken vonden er meerdere online kennissessies over korfbal op school plaats. Ruim 150 commissieleden en (school)trainers gingen met elkaar én met de korfbaladviseurs in gesprek over …

Lees meer
Juni: vrienden en vriendinnenmaand
Korfbalaanbod Ledenwerving/-behoud
Juni: vrienden en vriendinnenmaand

Hoe leuk is het om bij de jeugd vrienden- en vriendinnen mee te laten trainen? Het KNKV heeft dan ook juni uitgeroepen tot vrienden- en vriendinnenmaand. Dat betekent dat elke dag in …

Lees meer

Topartikelen

Competitie
Hervorming zaalcompetitie (standaardklassen)
Competitie
Zaalcompetitie gaat weer van start
KNKV Organisatie Opleidingen Trainers
Boek ‘The art of Korfball coaching’: de praktijk gevisualiseerd