Skip to the main content

Enthousiasme en kennisdeling bij Kangoeroe Klup vragenuur

Korfbalaanbod

Vorige week organiseerde het KNKV een online Kangoeroe Klup vragenuur voor iedereen die wat wilde weten of juist kennis wilde delen over het korfbalaanbod voor deze jongste jeugd. KNKV-medewerkers gaven antwoord op specifieke vragen én verenigingen deelden hun ervaringen met elkaar. “Het enthousiasme spatte er vanaf en het was mooi om te zien hoe verenigingen elkaar adviezen gaven”, aldus Barry Schep (KNKV).

Tijdens de online meeting via Teams werden diverse onderwerpen besproken. Er werd onder andere ingegaan op Kangoeroe Klup-trainingen in coronatijd, hoe je de Kangoeroe Klup kunt promoten, hoe je jonge kinderen een passend aanbod kunt bieden en hoe je ouders bij de training kunt betrekken. Alle vragen en de bijbehorende antwoorden die besproken zijn vind je op terug op deze FAQ-pagina onder ‘Kangoeroe Klup’.

Vervolg

Niet alleen Schep was enthousiast, ook de deelnemende verenigingen reageerden positief: “Het was een leerzame avond en dit is een fijne manier om van gedachte te wisselen met andere verenigingen. Het is leuk om voorbeelden te horen van anderen en te horen hoe anderen dingen doen”, aldus de deelnemers. Gezien de positieve reacties wordt bekeken of en hoe het succes van dit vragenuur in 2021 een vervolg kan krijgen.

Fotowedstrijd

Tot 23 december kun je meedoen aan de Kangoeroe Klup fotowedstrijd en kans maken op een nieuwe K3-bal die je kunt gebruiken tijdens de komende kangoeroetrainingen. Wil je meedoen? Mail dan je foto voor die datum naar communicatie@knkv.nl. Zorg wel dat in de foto één van de gevraagde elementen verwerkt is en let op de AVG-wetgeving.

Meer informatie

Alle informatie over de Kangoeroe Klup vind je op kangoeroeklup.nl. Onder andere een toolkit met verschillende hulpmiddelen, zoals een draaiboek om een Kangoeroe Klup op te starten, een spellenmap met meer dan honderd voorbeeldspellen, kleurplaten, een diploma en je leest daar hoe je een clinic kunt aanvragen en kangoeroepak kunt huren.

Foto: Winanda van Zwamen, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Competitie-avonden in augustus en september
Competitie
Competitie-avonden in augustus en september
In het voorjaar heeft team competitie een ronde door Nederland gemaakt om met verenigingen van gedachte te wisselen over het aanpassen van de jeugdcompetitie. Om verder in te zoomen op deze inhoud en dit breder te trekken, organiseren we in augustus en september een nieuwe ronde competitie-avonden. Deze avonden gaan niet alleen over de jeugdcompetitie, […]
Lees meer
Herstructurering veldkorfbalcompetitie
Competitie
Herstructurering veldkorfbalcompetitie
Aan het einde van het afgelopen seizoen heeft het KNKV verenigingen bevraagd over de opzet van de veldcompetitie. Hierbij was de vraag of de huidige opzet van een veldcompetitie in poules van acht ploegen verdeeld over het najaar en voorjaar nog voldeed aan de behoefte van verenigingen en leden. Op basis van de behoefte van […]
Lees meer
Bijeenkomsten ‘Strategisch plan 2022+’
Bestuurders KNKV Organisatie
Bijeenkomsten ‘Strategisch plan 2022+’
Bestuurders en jongeren opgelet! Wil jij meedenken met het KNKV en input leveren voor de weg die het KNKV gaat bewandelen de komende jaren? Pak dan deze unieke kans en meld jezelf aan voor één van de vier bijeenkomsten over het Strategisch Plan 2022+. Hier gaat het KNKV met de aanwezigen in gesprek over het […]
Lees meer

Topartikelen

Competitie
Competitie-avonden in augustus en september
Competitie
Herstructurering veldkorfbalcompetitie
Bestuurders KNKV Organisatie
Bijeenkomsten ‘Strategisch plan 2022+’