Skip to the main content

Enthousiasme en kennisdeling bij Kangoeroe Klup vragenuur

Korfbalaanbod

Vorige week organiseerde het KNKV een online Kangoeroe Klup vragenuur voor iedereen die wat wilde weten of juist kennis wilde delen over het korfbalaanbod voor deze jongste jeugd. KNKV-medewerkers gaven antwoord op specifieke vragen én verenigingen deelden hun ervaringen met elkaar. “Het enthousiasme spatte er vanaf en het was mooi om te zien hoe verenigingen elkaar adviezen gaven”, aldus Barry Schep (KNKV).

Tijdens de online meeting via Teams werden diverse onderwerpen besproken. Er werd onder andere ingegaan op Kangoeroe Klup-trainingen in coronatijd, hoe je de Kangoeroe Klup kunt promoten, hoe je jonge kinderen een passend aanbod kunt bieden en hoe je ouders bij de training kunt betrekken. Alle vragen en de bijbehorende antwoorden die besproken zijn vind je op terug op deze FAQ-pagina onder ‘Kangoeroe Klup’.

Vervolg

Niet alleen Schep was enthousiast, ook de deelnemende verenigingen reageerden positief: “Het was een leerzame avond en dit is een fijne manier om van gedachte te wisselen met andere verenigingen. Het is leuk om voorbeelden te horen van anderen en te horen hoe anderen dingen doen”, aldus de deelnemers. Gezien de positieve reacties wordt bekeken of en hoe het succes van dit vragenuur in 2021 een vervolg kan krijgen.

Fotowedstrijd

Tot 23 december kun je meedoen aan de Kangoeroe Klup fotowedstrijd en kans maken op een nieuwe K3-bal die je kunt gebruiken tijdens de komende kangoeroetrainingen. Wil je meedoen? Mail dan je foto voor die datum naar communicatie@knkv.nl. Zorg wel dat in de foto één van de gevraagde elementen verwerkt is en let op de AVG-wetgeving.

Meer informatie

Alle informatie over de Kangoeroe Klup vind je op kangoeroeklup.nl. Onder andere een toolkit met verschillende hulpmiddelen, zoals een draaiboek om een Kangoeroe Klup op te starten, een spellenmap met meer dan honderd voorbeeldspellen, kleurplaten, een diploma en je leest daar hoe je een clinic kunt aanvragen en kangoeroepak kunt huren.

Foto: Winanda van Zwamen, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Tour de Camping succesvol van start
Korfbalaanbod
Tour de Camping succesvol van start

De korfbalzomer is toe aan de vierde activiteit! Maandag is op RCN De Jagerstee de derde editie van de Tour de Camping van start gegaan. Zo’n 45 vakantie vierende kinderen deden mee aan de korfbalclinic van Dolf Nijbroek en z’n team vrijwilligers.

Lees meer
Sportstimuleringsbudget voor inclusieve doelgroepen
Financiën Korfbalaanbod
Sportstimuleringsbudget voor inclusieve doelgroepen

Voor het versterken, verbeteren of vernieuwen van het korfbalaanbod voor inclusieve doelgroepen kunnen verenigingen sportstimuleringsbudget aanvragen. Dit budget kun je onder andere gebruiken voor de promotie van de sportactiviteiten voor inclusieve doelgroepen,…

Lees meer
Toewijzingen This is Korfball tour
Korfbalaanbod Ledenwerving/-behoud
Toewijzingen This is Korfball tour

De afgelopen weken zijn er veel aanvragen en mooie plannen voor de This is Korfball tour ingediend door verenigingen. Vorige week werden de toewijzingen bekend. Dit jaar gaat TeamNL Korfbal op bezoek…

Lees meer

Topartikelen

Bestuurders Financiën
Tool voor compensatieregelingen voor sportverenigingen
Korfbalaanbod Verenigingsservice
Jongerenorganisaties en sportbonden roepen kabinet op om een stap te zetten voor jongeren
Best practice Bestuurders Verenigingsservice
Vijfde editie online KNKV Magazine