Skip to the main content

Enquête over stijgende energiekosten bij sportclubs

Accommodatie Financiën

Wat doen de stijgende energiekosten met jouw korfbalvereniging? Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) wil een goed beeld krijgen van de situatie bij verenigingen als gevolg van de stijgende energielasten. Het Mulier Instituut is daarom gevraagd om, samen met NOC*NSF, de situatie te monitoren. Daarvoor is nu een eerste enquête uitgezet. Heeft jouw korfbalvereniging deze al ingevuld?

De marktprijzen lijken langzaam wat te dalen, maar zijn nog steeds zeer hoog. Veel sportverenigingen betalen daardoor flink meer voor hun energiegebruik dan de afgelopen jaren. Dat kan problemen veroorzaken.

Maatregelen

Eind 2022 kondigde het kabinet al een aantal maatregelen aan. Specifiek voor de sport wordt er bijvoorbeeld gewerkt aan een noodfonds voor sportverenigingen. Daarnaast kregen gemeenten in totaal € 300 miljoen extra via het gemeentefonds, geld dat onder meer kan worden ingezet voor ondersteuning van maatschappelijke organisaties, zoals sportverenigingen. Of deze maatregelen toereikend zijn, moet nu via monitoring duidelijk worden.

Vul de enquête in

Wij roepen alle korfbalverenigingen op de enquête in te vullen, zodat er een duidelijk beeld ontstaat over de energieprijzen in de sport. De resultaten worden op korte termijn gedeeld met de Tweede Kamer. Vul de vragenlijst uiterlijk 14 februari in via deze link.

Gerelateerde artikelen

Stageplek: content & communicatie
KNKV Organisatie
Stageplek: content & communicatie
Het KNKV zoekt een sterspeler op het gebied van communicatie, die dagelijks wil scoren met overtuigende content. Wil jij dat korfballers, fans en sportliefhebbers op het juiste moment en via de juiste kanalen worden bereikt? Oftewel, ben jij er klaar voor om het team te versterken vanaf september 2023? Dan is dit de stageplaats die […]
Lees meer
De rol van Teammanager in de KNKV Wedstrijdzaken-app
Verenigingsservice
De rol van Teammanager in de KNKV Wedstrijdzaken-app
In de KNKV Wedstrijdzaken-app kunnen personen de rol van ‘Teammanager’ krijgen. Met die rol kun je gebruikmaken van allerlei leuke en handige functionaliteiten. Ben jij de Teammanager van je team en wil je de Wedstrijdzaken-app optimaal gebruiken? Hieronder leggen we uit wat de Teammanager allemaal kan. Rijschema Samen naar wedstrijden rijden is niet alleen beter […]
Lees meer
KNKV niet bereikbaar op 18, 24 en 29 mei
KNKV Organisatie
KNKV niet bereikbaar op 18, 24 en 29 mei
De komende weken zijn we een aantal dagen niet telefonisch bereikbaar. Het gaat om donderdag 18 mei (Hemelvaartsdag), woensdag 24 mei (personeelsdag) en maandag 29 mei (Tweede Pinksterdag). Vragen en opmerkingen kun je op ieder gewenst tijdstip indienen via de Helpdesk. Deze worden zo snel mogelijk beantwoord.
Lees meer

Topartikelen

Bestuurders Verenigingsservice
Vijf redenen om de verenigingsmonitor in te vullen
KNKV Organisatie
KNKV niet bereikbaar op 18, 24 en 29 mei
Korfbalaanbod Opleidingen Trainers
Kangoeroetrainers opgelet: doe mee met de clinic Veelzijdig Bewegen!