Skip to the main content

Enkelblessures en enkelbraces

(Sport) Medische zaken

De enkel is het meest getroffen lichaamsdeel tijdens en door korfbal. Veel korfballers hebben daarom vragen over het gebruik van een enkelbrace. De medische commissie van het KNKV beantwoordt de belangrijkste vragen over enkelblessures en het gebruik van braces in het KNKV Magazine

Enkelblessures worden vaak behandeld met enkeltape of enkelbraces zodat de enkel goed kan rusten en herstellen én lichtelijk kan bewegen. Maar zorgt een brace om je enkel ervoor dat je spieren verslappen? Wat zijn de verschillen en overeenkomsten tussen braces en tape? Hoelang moet je een brace gebruiken? Wordt een brace vergoed door de zorgverzekeraar? Handig om te weten voor als we weer aan de competitie beginnen. De antwoorden op deze vragen lees je hier.

Foto: Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Zorgverzekering bij Zilveren Kruis
(Sport) Medische zaken
Zorgverzekering bij Zilveren Kruis
Een goede zorgverzekering is belangrijk. Zilveren Kruis biedt speciaal voor korfballers een uitgebreide zorgverzekering met extra vergoedingen waarbij korfballers kunnen profiteren van aantrekkelijke korting en services.
Lees meer
Nieuw dopingreglement gepubliceerd   
(Sport) Medische zaken
Nieuw dopingreglement gepubliceerd  
Tijdens de bondsraadvergadering van 12 december 2020 is het nieuwe dopingreglement vastgesteld. Het KNKV is verplicht de versie van de World Anti-Doping Agency (WADA) ongewijzigd over te nemen. Het vernieuwde dopingreglement vind je hier. Enkele belangrijke wijzigingen zijn dat er nu onderscheid is gemaakt voor minderjarige sporters en niet tot de top behorende sporters. Medeplichtigheid […]
Lees meer
Melden ernstige calamiteiten
(Sport) Medische zaken
Melden ernstige calamiteiten
Vindt er een medische calamiteit plaats op jouw vereniging, meld het dan bij de Medische Commissie van het KNKV. Bij een medische calamiteit gaat het primair om levensbedreigende situaties.
Lees meer

Topartikelen

Trainers Verenigingsservice
Clinic ‘Training geven: de basics’ bij jouw vereniging?
Arbitrage Bestuurders Ledenwerving/-behoud Trainers Verenigingsservice
Terugblik en terugkijken digitaal korfbalcongres 2022
Best practice Bestuurders Verenigingsservice Vrijwilligers
Vierde editie KNKV Magazine gepubliceerd