Skip to the main content

Eerste WK-titel voor Talent TeamNL Korfbal

Talent TeamNL Korfbal heeft in Boedapest de eerste officiële WK U21-titel gewonnen. De formatie van bondscoach Kees Vlietstra was in de finale met 18-21 te sterk voor België U21. Bij rust was het 8-11 in het voordeel van Nederland. Een verslag van de wedstrijd vind je op Korfbal.nl.

KNKV-voorzitter Rob Meijer was aanwezig bij de eindstrijd van het eerste officiële IKF U21 World Korfball Championship:  “Ik ben trots op onze talenten, die dit eerste officiële WK U21 hebben gewonnen. Dit team was propaganda voor de korfbalsport en ik hoop dat veel andere landen hier de inspiratie uit hebben geput om bij de volgende editie meer tegenstand te bieden, alhoewel de progressie bij veel landen ook al duidelijk zichtbaar is.” Vrijdagmiddag gaf directeur Kees Rodenburg op Korfbal.nl al zijn mening over het toernooi.

Talent TeamNL Korfbal vliegt zondag weer naar Nederland. Naar verwachting landt het team om 17.00 uur op Eindhoven Airport. Het team is te volgen op Instagram.

Foto: Marco Spelten, Actiefotografie.nl

Gerelateerde artikelen

Update zaalcompetitie
Competitie
Update zaalcompetitie

In de persconferentie van afgelopen dinsdagavond heeft het kabinet geen versoepelingen voor de sportwereld aangekondigd. De competitie zou nu op z’n vroegst op 30 januari 2021 kunnen starten.

Lees meer
Aangepaste telefonische bereikbaarheid
KNKV Organisatie Verenigingsservice
Aangepaste telefonische bereikbaarheid

In verband met de aankomende feestdagen is de telefonische bereikbaarheid van het KNKV aangepast. Het KNKV is op Goede Vrijdag (2 april) en op tweede paasdag (5 april) niet telefonisch bereikbaar. Op …

Lees meer
Zet je kangoeroes in de spotlight
Korfbalaanbod
Zet je kangoeroes in de spotlight

Wil jij laten zien hoe leuk je Kangoeroe Klup is? Organiseer dan een kangoeroetraining en maak een mooie foto! Naast meedoen aan een fotospel kun je ook deelnemen aan een online vragenuur.

Lees meer

Topartikelen

Trainers
Gratis trainersclinics bij verenigingen in september
Competitie
Juni-competitie is gestart
Bestuurders Verenigingsservice
Vul de verenigingsmonitor in en zie hoe je vereniging ervoor staat