Skip to the main content

Eerste WK-titel voor Talent TeamNL Korfbal

Talent TeamNL Korfbal heeft in Boedapest de eerste officiële WK U21-titel gewonnen. De formatie van bondscoach Kees Vlietstra was in de finale met 18-21 te sterk voor België U21. Bij rust was het 8-11 in het voordeel van Nederland. Een verslag van de wedstrijd vind je op Korfbal.nl.

KNKV-voorzitter Rob Meijer was aanwezig bij de eindstrijd van het eerste officiële IKF U21 World Korfball Championship:  “Ik ben trots op onze talenten, die dit eerste officiële WK U21 hebben gewonnen. Dit team was propaganda voor de korfbalsport en ik hoop dat veel andere landen hier de inspiratie uit hebben geput om bij de volgende editie meer tegenstand te bieden, alhoewel de progressie bij veel landen ook al duidelijk zichtbaar is.” Vrijdagmiddag gaf directeur Kees Rodenburg op Korfbal.nl al zijn mening over het toernooi.

Talent TeamNL Korfbal vliegt zondag weer naar Nederland. Naar verwachting landt het team om 17.00 uur op Eindhoven Airport. Het team is te volgen op Instagram.

Foto: Marco Spelten, Actiefotografie.nl

Gerelateerde artikelen

KNKV en Mizuno verlengen samenwerking
Nationale selecties Partners
KNKV en Mizuno verlengen samenwerking

Mizuno is ook de komende twee jaar de schoenenpartner van het KNKV. Dat zijn beide partijen onlangs overeengekomen. Mizuno, KNKV-partner sinds 2015, voorziet opnieuw de spelers en staf van TeamNL Korfbal, Talent TeamNL Korfbal (U21), U19 en U17 van indoor- (en running)schoenen. Uitbreiding van de samenwerking is dat ook de Korfbal Leaguescheidsrechters de komende twee seizoenen Mizuno dragen.

Lees meer
Nationale Sportweek: vereniging promoten én gratis online webinars
Bestuurders Ledenwerving/-behoud
Nationale Sportweek: vereniging promoten én gratis online webinars

De Nationale Sportweek is begonnen! Dit is een mooi moment om je vereniging te promoten. Ook kunnen verenigingen deelnemen aan gratis online webinars.

Lees meer
Telefonische bereikbaarheid zomerperiode
KNKV Organisatie
Telefonische bereikbaarheid zomerperiode

De telefonische bereikbaarheid van het KNKV is aangepast in verband met de vakantieperiode. Sinds 1 juni is het KNKV op werkdagen alleen van 9.00 uur tot 12.30 uur telefonisch bereikbaar.

Lees meer

Topartikelen

Bestuurders Financiën
Tool voor compensatieregelingen voor sportverenigingen
Korfbalaanbod Verenigingsservice
Jongerenorganisaties en sportbonden roepen kabinet op om een stap te zetten voor jongeren
Best practice Bestuurders Verenigingsservice
Vijfde editie online KNKV Magazine