Skip to the main content

Eerste WK-titel voor Talent TeamNL Korfbal

Talent TeamNL Korfbal heeft in Boedapest de eerste officiële WK U21-titel gewonnen. De formatie van bondscoach Kees Vlietstra was in de finale met 18-21 te sterk voor België U21. Bij rust was het 8-11 in het voordeel van Nederland. Een verslag van de wedstrijd vind je op Korfbal.nl.

KNKV-voorzitter Rob Meijer was aanwezig bij de eindstrijd van het eerste officiële IKF U21 World Korfball Championship:  “Ik ben trots op onze talenten, die dit eerste officiële WK U21 hebben gewonnen. Dit team was propaganda voor de korfbalsport en ik hoop dat veel andere landen hier de inspiratie uit hebben geput om bij de volgende editie meer tegenstand te bieden, alhoewel de progressie bij veel landen ook al duidelijk zichtbaar is.” Vrijdagmiddag gaf directeur Kees Rodenburg op Korfbal.nl al zijn mening over het toernooi.

Talent TeamNL Korfbal vliegt zondag weer naar Nederland. Naar verwachting landt het team om 17.00 uur op Eindhoven Airport. Het team is te volgen op Instagram.

Foto: Marco Spelten, Actiefotografie.nl

Gerelateerde artikelen

Kangoeroe Klup vragenuur woensdag 25 november. Nog een paar plekken vrij.
Korfbalaanbod
Kangoeroe Klup vragenuur woensdag 25 november. Nog een paar plekken vrij.

Heb je vragen die te maken hebben met korfbal voor de jongste jeugd? Bijvoorbeeld hoe kun je omgaan met de huidige situatie dat ouders niet aanwezig mogen zijn bij de training of hoe vind je trainers voor deze doelgroep? Meld je nog snel aan voor het Kangoeroe Klup vragenuur woensdag 25 november, er zijn nog een paar plekken vrij.

Lees meer
Webinar technisch beleid
Trainers
Webinar technisch beleid

Maandag 8 juni organiseert het KNKV een webinar over technisch beleid. Team Opleidingen gaat in gesprek met bondscoach Wim Scholtmeijer en mastercoach Jan-Sjouke van den Bos.

Lees meer
Webinars over competitiezaken
Competitie
Webinars over competitiezaken

De aankomende twee weken organiseert het KNKV webinars over competitiezaken. Tijdens deze webinars worden alle reguliere zaken rondom de competitie toegelicht. Zo wordt er onder andere gesproken over welke functionarissen relevant zijn, …

Lees meer

Topartikelen

Competitie
Hervorming zaalcompetitie (standaardklassen)
Competitie
Zaalcompetitie gaat weer van start
KNKV Organisatie Opleidingen Trainers
Boek ‘The art of Korfball coaching’: de praktijk gevisualiseerd