Skip to the main content

Een sociaal veilige sportomgeving bij je vereniging

Verenigingsservice

Ondanks dat er nu even geen competitie is, blijft het belangrijk om sport op een sociaal veilige manier aan te bieden. Elke sporter moet zich veilig voelen bij de vereniging. Er zijn verschillende stappen die je kunt zetten om een sociaal veilige sportomgeving te creëren.

Je kunt gebruik maken van een stappenplan, er zijn E-learnings, je kunt gratis hulp krijgen bij de implementatie van het beleid voor sociale veiligheid en er worden regelmatig webinars georganiseerd. Ook het Centrum Veilige Sport Nederland kan je helpen bij het creëren van een sociaal veilige sportomgeving.

Stappenplan High 5!  Op naar een veilige sportcultuur’

Het High 5 stappenplan helpt sportbestuurders en vrijwilligers om op een laagdrempelige en eenvoudige manier inzicht te krijgen in wat een vereniging kan doen om grensoverschrijdend gedrag te voorkomen. Met de vijf stappen kun je het sportklimaat binnen je vereniging optimaliseren.

Verenigingstraject sociale veiligheid

Als vereniging kun je vijftien uur gratis hulp krijgen bij de implementatie van het beleid voor sociale veiligheid. Meer informatie over de inhoud van dit traject of het aanvragen hiervan van vind je hier.

Webinars

In oktober en november vinden er webinars over sociale veiligheid plaats. Deze zijn bedoeld voor bestuursleden en/of vertrouwenscontactpersonen en/of commissieleden die het beleid voor sociale veiligheid willen opzetten of aanscherpen. Kijk voor meer informatie en aanmelden hier.

Positieve sportcultuur

Het KNKV maakt werk van een veilige sportomgeving onder de noemer ‘Positieve sportcultuur’ (voorheen ‘Veilig Sportklimaat’). Hier vind je informatie. In het laatste KNKV Magazine is aandacht besteed aan de acceptatie van LHBTI’ers met een artikel over een workshop bij Swift (A).

Gerelateerde artikelen

Geen publiek, sportkantines dicht
Verenigingsservice
Geen publiek, sportkantines dicht

Het KNKV heeft kennis genomen van de additionele maatregelen, die het kabinet maandag 28 september heeft afgekondigd in de strijd tegen het coronavirus. Deze maatregelen gaan in op dinsdag 29 september 18.00 uur en worden na enkele weken geëvalueerd.

Lees meer
Update coronamaatregelen: versoepeling voor de sport
Korfbalaanbod Verenigingsservice
Update coronamaatregelen: versoepeling voor de sport

Tijdens de persconferentie van dinsdag 23 februari heeft het kabinet enkele versoepelingen in de maatregelen tegen het coronavirus afgekondigd. Vanaf dinsdag 3 maart mogen jongeren en jongvolwassenen tot en met 26 jaar…

Lees meer
Vijfde editie online KNKV Magazine
Best practice Bestuurders Verenigingsservice
Vijfde editie online KNKV Magazine

Vandaag verscheen de vijfde editie van het KNKV Magazine. Hierin lees je onder andere hoe bij GG/IJskoud de Beste alle kinderen mee kunnen doen door het Jeugdfonds Sport & Cultuur en hoe…

Lees meer

Topartikelen

Ledenwerving/-behoud Verenigingsservice
KNKV Magazine #6: ledenwerving en ledenbehoud
Competitie
Geen veldcompetitie in het voorjaar
Bestuurders Verenigingsservice
Vanaf nu mogelijk: invullen verenigingsmonitor 2020-2021