Skip to the main content

Een sociaal veilige sportomgeving bij je vereniging

Verenigingsservice

Ondanks dat er nu even geen competitie is, blijft het belangrijk om sport op een sociaal veilige manier aan te bieden. Elke sporter moet zich veilig voelen bij de vereniging. Er zijn verschillende stappen die je kunt zetten om een sociaal veilige sportomgeving te creëren.

Je kunt gebruik maken van een stappenplan, er zijn E-learnings, je kunt gratis hulp krijgen bij de implementatie van het beleid voor sociale veiligheid en er worden regelmatig webinars georganiseerd. Ook het Centrum Veilige Sport Nederland kan je helpen bij het creëren van een sociaal veilige sportomgeving.

Stappenplan High 5!  Op naar een veilige sportcultuur’

Het High 5 stappenplan helpt sportbestuurders en vrijwilligers om op een laagdrempelige en eenvoudige manier inzicht te krijgen in wat een vereniging kan doen om grensoverschrijdend gedrag te voorkomen. Met de vijf stappen kun je het sportklimaat binnen je vereniging optimaliseren.

Verenigingstraject sociale veiligheid

Als vereniging kun je vijftien uur gratis hulp krijgen bij de implementatie van het beleid voor sociale veiligheid. Meer informatie over de inhoud van dit traject of het aanvragen hiervan van vind je hier.

Webinars

In oktober en november vinden er webinars over sociale veiligheid plaats. Deze zijn bedoeld voor bestuursleden en/of vertrouwenscontactpersonen en/of commissieleden die het beleid voor sociale veiligheid willen opzetten of aanscherpen. Kijk voor meer informatie en aanmelden hier.

Positieve sportcultuur

Het KNKV maakt werk van een veilige sportomgeving onder de noemer ‘Positieve sportcultuur’ (voorheen ‘Veilig Sportklimaat’). Hier vind je informatie. In het laatste KNKV Magazine is aandacht besteed aan de acceptatie van LHBTI’ers met een artikel over een workshop bij Swift (A).

Gerelateerde artikelen

Swift heeft primeur met workshop acceptatie LHBTI+
Best practice Verenigingsservice
Swift heeft primeur met workshop acceptatie LHBTI+

Zondag is het internationale Coming Out Day, een mooi moment om stil te staan bij de sociale acceptatie van LHTBI’ers in de sport. Swift deed dit met een workshop van de JBF.

Lees meer
Coronamaatregelen: update FAQ
Verenigingsservice
Coronamaatregelen: update FAQ

Tijdens de persconferentie op dinsdag 13 oktober heeft het kabinet nieuwe maatregelen aangekondigd in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus. Na overleg met NOC*NSF en de andere sportbonden heeft het KNKV de lijst met veel gestelde vragen en antwoorden aangepast.

Lees meer
Regionale Werkgroepen Vereniging Centraal
Verenigingsservice
Regionale Werkgroepen Vereniging Centraal

De verenigingsadviseurs zorgen samen met de RWVC’s dat alle advies- en ondersteuningsvragen van verenigingen worden beantwoord. Maar wat kunnen verenigingen van de werkgroepen verwachten?

Lees meer

Topartikelen

KNKV Organisatie
Bondsbureau KNKV per 1 december op Papendal
Korfbalaanbod
Tips en inspiratie voor een kangoeroetraining
Competitie
Routekaart competitie