Skip to the main content

DTS verwelkomt nieuwe leden na #korfbalzomer

Best practice Ledenwerving/-behoud Schoolkorfbal

Afgelopen zomer heeft het KNKV samen met verenigingen een mooie #korfbalzomer neergezet. DTS maakte goed gebruik van de korfbalzomer-activiteiten en hield hier zes nieuwe jeugdleden aan over. Clinics op de basisschool werden vervolgd met een Vrienden- & vriendinnentraining en een terugkomtraining en dit vormde een ideaal drieluik. Andere verenigingen kunnen dit goede voorbeeld overnemen. Wil je weten hoe? Je leest het in het KNKV Magazine.

De eerste korfbalzomeractiviteit in Enkhuizen was Korfbal Back to School. U17-bondscoach en ex-international Barry Schep verzorgde korfbalclinics op basisschool De Tweemaster. Een dag later was bij DTS de Vrienden- & vriendinnentraining en de week erop gaven internationals Marjolijn Schenk en Alwin Out een terugkomtraining. Bij beide vervolgactiviteiten waren zes niet-korfballers van basisschool De Tweemaster aanwezig. Inmiddels zijn ze alle zes lid geworden van DTS.

Gerelateerde artikelen

Terugblik online kennissessies korfbal op school
Korfbalaanbod Ledenwerving/-behoud
Terugblik online kennissessies korfbal op school

De afgelopen weken vonden er meerdere online kennissessies over korfbal op school plaats. Ruim 150 commissieleden en (school)trainers gingen met elkaar én met de korfbaladviseurs in gesprek over de succesformules en aandachtspunten…

Lees meer
Synergo: 'Meer omzet dan vroeger'
Best practice Gezonde sportomgeving
Synergo: 'Meer omzet dan vroeger'

‘De gezondere sportkantine heeft ook de korfbalverenigingen in Nederland bereikt. Daar is Synergo uit Utrecht een mooi voorbeeld van. Begin dit jaar kreeg de vereniging uit handen van wethouder Maarten van Ooijen het zilveren Team:Fit-certificaat uitgereikt. Een waardering die uitdrukt hoe gezond het voedingsaanbod in de kantine is.’

Lees meer
Nationale Sportweek: vereniging promoten én gratis online webinars
Bestuurders Ledenwerving/-behoud
Nationale Sportweek: vereniging promoten én gratis online webinars

De Nationale Sportweek is begonnen! Dit is een mooi moment om je vereniging te promoten. Ook kunnen verenigingen deelnemen aan gratis online webinars.

Lees meer

Topartikelen

Bestuurders Financiën
Tool voor compensatieregelingen voor sportverenigingen
Korfbalaanbod Verenigingsservice
Jongerenorganisaties en sportbonden roepen kabinet op om een stap te zetten voor jongeren
Best practice Bestuurders Verenigingsservice
Vijfde editie online KNKV Magazine