Skip to the main content

Dringende oproep: controleer het coronatoegangsbewijs

Bestuurders Vrijwilligers

Om veilig te kunnen sporten is het belangrijk dat we ons houden aan de huidige coronamaatregelen. We roepen daarom alle verenigingen dringend op om het coronatoegangsbewijs (CTB) goed te (blijven) controleren. Ook het checken van een geldig identiteitsbewijs hoort bij deze controle. Voor alle binnenruimtes op sportlocaties is vanaf achttien jaar een CTB namelijk verplicht.

Uit recente cijfers blijkt dat 52 procent van de sportverenigingen het CTB slechts gedeeltelijk controleert en 35 procent zelfs helemaal niet. De sportsector heeft vandaag een duidelijke waarschuwing van de overheid gekregen. Als we ingrijpendere maatregelen voor onze sector willen voorkomen, is het cruciaal dat we ons met elkaar (blijven) inzetten om sporten bij sportverenigingen mogelijk te houden.

Adviezen en hulpmiddelen

Het KNKV begrijpt dat het navolgen van de huidige maatregelen voor uitdagingen kan zorgen. Om verenigingen te helpen, heeft NOC*NSF daarom in een toolkit enkele adviezen en hulpmiddelen op een rij gezet die kunnen helpen bij controleren van het CTB. In de toolkit vind je ook antwoorden op belangrijke vragen over de controle.

Organiseren van voldoende mankracht

Een van de grootste uitdagingen blijkt het organiseren van voldoende mankracht. Wat kan je in dit geval doen?

  • Huur extra controleurs in als daar budget voor is, dit kan bijvoorbeeld via een beveiligingsbedrijf;
  • Ga in gesprek met de gemeente. De gemeente kan meedenken en zo mogelijk ondersteunen bij de controle en handhaving van de coronamaatregelen;
  • Roep leden op om mee te helpen met controleren.
Vragen

Als we er samen voor zorgen dat we het CTB én het identiteitsbewijs controleren, houden we onze sportkantines open en sport zo toegankelijk mogelijk voor iedereen. Heb je dus na het lezen van deze dringende oproep nog vragen, kijk dan op knkv.nl/faqcorona, de website van NOC*NSF of neem contact op met de helpdesk van het KNKV.

Foto: Erwin Bartman, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Vijf bestuursleden en elf managers
Best practice Bestuurders Verenigingsservice
Vijf bestuursleden en elf managers
De wijziging in de organisatiestructuur, die Tempo een aantal jaren geleden heeft ingezet, zorgt voor meer betrokkenheid en dat maakt het leuker voor vrijwilligers. Alles over de wijziging lees je hier.
Lees meer
Voorlopig geen publiek meer toegestaan
Bestuurders Competitie
Voorlopig geen publiek meer toegestaan
Vanavond heeft de Rijksoverheid besloten dat er vanaf zaterdag 13 november extra maatregelen tegen het coronavirus komen. Voor de sport is het gevolg dat er vanaf zaterdag 13 november 18.00 geen publiek bij trainingen en wedstrijden aanwezig mag zijn. Overdag zal er nog gewerkt moeten worden met het coronatoegangsbewijs. De komende dagen zullen de maatregelen […]
Lees meer
Sprekers digitaal korfbalcongres bekend
Arbitrage Bestuurders Trainers Verenigingsservice
Sprekers digitaal korfbalcongres bekend
Wil jij weten welke sprekers jou gaan inspireren tijdens het digitale korfbalcongres? Dat is nu bekend! Onder andere Marc van den Tweel (algemeen directeur NOC*NSF, foto), Jan Niebeek (bondcoach TeamNL Korfbal) Ard Korporaal (coach Fotuna/Delta Logistiek), Jessica Lokhorst (speelster TeamNL Korfbal), topscheidsrechters Berthold Komduur, Peter van der Terp en Stan de Groot én diverse verenigingen […]
Lees meer

Topartikelen

Best practice Bestuurders Verenigingsservice Vrijwilligers
Vierde editie KNKV Magazine gepubliceerd
Verenigingsservice
Denk mee over de toekomst van de jeugdcompetitie
Bestuurders
Ontdek welke voordelen de verenigingsmonitor jouw vereniging biedt