Skip to the main content

Dringende oproep: controleer het coronatoegangsbewijs

Bestuurders Vrijwilligers

Om veilig te kunnen sporten is het belangrijk dat we ons houden aan de huidige coronamaatregelen. We roepen daarom alle verenigingen dringend op om het coronatoegangsbewijs (CTB) goed te (blijven) controleren. Ook het checken van een geldig identiteitsbewijs hoort bij deze controle. Voor alle binnenruimtes op sportlocaties is vanaf achttien jaar een CTB namelijk verplicht.

Uit recente cijfers blijkt dat 52 procent van de sportverenigingen het CTB slechts gedeeltelijk controleert en 35 procent zelfs helemaal niet. De sportsector heeft vandaag een duidelijke waarschuwing van de overheid gekregen. Als we ingrijpendere maatregelen voor onze sector willen voorkomen, is het cruciaal dat we ons met elkaar (blijven) inzetten om sporten bij sportverenigingen mogelijk te houden.

Adviezen en hulpmiddelen

Het KNKV begrijpt dat het navolgen van de huidige maatregelen voor uitdagingen kan zorgen. Om verenigingen te helpen, heeft NOC*NSF daarom in een toolkit enkele adviezen en hulpmiddelen op een rij gezet die kunnen helpen bij controleren van het CTB. In de toolkit vind je ook antwoorden op belangrijke vragen over de controle.

Organiseren van voldoende mankracht

Een van de grootste uitdagingen blijkt het organiseren van voldoende mankracht. Wat kan je in dit geval doen?

  • Huur extra controleurs in als daar budget voor is, dit kan bijvoorbeeld via een beveiligingsbedrijf;
  • Ga in gesprek met de gemeente. De gemeente kan meedenken en zo mogelijk ondersteunen bij de controle en handhaving van de coronamaatregelen;
  • Roep leden op om mee te helpen met controleren.
Vragen

Als we er samen voor zorgen dat we het CTB én het identiteitsbewijs controleren, houden we onze sportkantines open en sport zo toegankelijk mogelijk voor iedereen. Heb je dus na het lezen van deze dringende oproep nog vragen, kijk dan op knkv.nl/faqcorona, de website van NOC*NSF of neem contact op met de helpdesk van het KNKV.

Foto: Erwin Bartman, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Succesverhalen over arbitrage en trainers in nieuwste KNKV Magazine
Best practice Bestuurders
Succesverhalen over arbitrage en trainers in nieuwste KNKV Magazine

Hoe kom je tot een wachtlijst voor jeugdscheidsrechters en uitbreiding van je trainersstaf? Je leest het in het nieuwste KNKV Magazine! Hierin delen diverse verenigingen hun successen op het gebied van onder …

Lees meer
In de spotlight: Maaike de Kock-Molendijk
Vrijwilligers
In de spotlight: Maaike de Kock-Molendijk

Het KNKV zet regelmatig een vrijwilliger in de spotlight en dit keer is dat Maaike de Kock-Molendijk. Al ruim zes jaar is De Kock-Molendijk lid van de Commissie van Beroep (CvB), één …

Lees meer
Voorlopig geen publiek meer toegestaan
Bestuurders Competitie
Voorlopig geen publiek meer toegestaan

Vanavond heeft de Rijksoverheid besloten dat er vanaf zaterdag 13 november extra maatregelen tegen het coronavirus komen.

Voor de sport is …

Lees meer

Topartikelen

Competitie
Voortgang zaalcompetitie 2021/2022
Vanaf zondagavond beperkingen voor de sport
Bestuurders Vrijwilligers
Dringende oproep: controleer het coronatoegangsbewijs