Skip to the main content

DKV Celeritas laat 60-plussers bewegen

Korfbalaanbod

Bij DKV Celeritas doet een enthousiaste groep van zo’n twintig sporters wekelijks mee met OldStars walking korfball. Vorig jaar ontstond bij de oud-voorzitter het idee om deze korfbalvorm op te zetten. Ze nam contact op met het bestuur, andere verenigingen, het KNKV en de gemeente en zo is het balletje gaan rollen. Hoe alles precies is gegaan lees je in het KNKV Magazine.

Bestuurslid Moniek Gordijn: “We zijn gestart met negen personen en door mond tot mond reclame en enthousiaste verhalen is de groep snel gegroeid. Het is leuk om te zien dat zij op een gezonde manier aan het bewegen zijn en door de komst van OldStars walking korfball wordt er een hernieuwde betrokkenheid gevoeld. Niet alleen bij oud-leden, maar het zijn ook oma’s van jeugdleden die de weg naar het korfbalterrein nu goed kennen.”

Starten met OldStars walking korfball

Wil je ook starten met het aanbieden van OldStars walking korfball? Je kunt hierbij hulp krijgen van het KNKV en Nationaal Ouderenfonds. Zo helpt jouw verenigingsadviseur je graag verder en vind je op de website van OldStars walking korfball handige documenten en meer informatie.

Foto: Björn Martens

Gerelateerde artikelen

Innovatieve oplossingen sport(evenementen)
Korfbalaanbod
Innovatieve oplossingen sport(evenementen)
Heb jij een innovatieve oplossing voor het veilig en verantwoord openstellen van sportevenementen voor publiek én voor de hygiëne en luchtkwaliteit van binnensportaccommodaties? Sportinnovator en het Topteam Sport hebben een innovatiecompetitie opgezet.
Lees meer
Winnaars Kangoeroe Klup-fotospel bekend
Korfbalaanbod
Winnaars Kangoeroe Klup-fotospel bekend
Om kangoeroes een leuke uitdaging te bieden deze maand, lanceerde het KNKV begin december het Kangoeroe Klup-fotospel. Door originele foto’s te maken en hierin zo veel mogelijk elementen uit het fotospel te verwerken, maakten deelnemende Kangoeroe Klups kans op een leuke prijs. Al snel werden er veel mooie foto’s ingestuurd. Wat was het leuk om […]
Lees meer
Play Unified-challenge: doet jouw vereniging mee?
Korfbalaanbod
Play Unified-challenge: doet jouw vereniging mee?
Om bij zoveel mogelijk verenigingen sporters met en zonder verstandelijke beperking samen te laten sporten, lanceerde Special Olympics Nederland begin 2022 de challenge ‘Play Unified op de club’. Het doel hiervan is een écht inclusieve clubcultuur, waar G-sporters en andere sporters samen sporten. Het KNKV steunt deze actie van harte en stelt daarom een prijs beschikbaar voor de […]
Lees meer

Topartikelen

Best practice Bestuurders Verenigingsservice Vrijwilligers
Vierde editie KNKV Magazine gepubliceerd
Verenigingsservice
Denk mee over de toekomst van de jeugdcompetitie
Bestuurders
Ontdek welke voordelen de verenigingsmonitor jouw vereniging biedt