Skip to the main content

DKV Celeritas laat 60-plussers bewegen

Korfbalaanbod

Bij DKV Celeritas doet een enthousiaste groep van zo’n twintig sporters wekelijks mee met OldStars walking korfball. Vorig jaar ontstond bij de oud-voorzitter het idee om deze korfbalvorm op te zetten. Ze nam contact op met het bestuur, andere verenigingen, het KNKV en de gemeente en zo is het balletje gaan rollen. Hoe alles precies is gegaan lees je in het KNKV Magazine.

Bestuurslid Moniek Gordijn: “We zijn gestart met negen personen en door mond tot mond reclame en enthousiaste verhalen is de groep snel gegroeid. Het is leuk om te zien dat zij op een gezonde manier aan het bewegen zijn en door de komst van OldStars walking korfball wordt er een hernieuwde betrokkenheid gevoeld. Niet alleen bij oud-leden, maar het zijn ook oma’s van jeugdleden die de weg naar het korfbalterrein nu goed kennen.”

Starten met OldStars walking korfball

Wil je ook starten met het aanbieden van OldStars walking korfball? Je kunt hierbij hulp krijgen van het KNKV en Nationaal Ouderenfonds. Zo helpt jouw verenigingsadviseur je graag verder en vind je op de website van OldStars walking korfball handige documenten en meer informatie.

Foto: Björn Martens

Gerelateerde artikelen

Online kennissessies korfbal op school
Korfbalaanbod Schoolkorfbal
Online kennissessies korfbal op school

Eind januari en begin februari organiseert het KNKV verschillende online kennissessies over korfbal op school. Tijdens deze kennissessies kunnen schoolkorfbalcommissies, ledenwerfcommissies en (school)trainers samen met andere verenigingen kennis ophalen, kennis delen en …

Lees meer
Kangoeroe Klup vragenuur woensdag 25 november. Nog een paar plekken vrij.
Korfbalaanbod
Kangoeroe Klup vragenuur woensdag 25 november. Nog een paar plekken vrij.

Heb je vragen die te maken hebben met korfbal voor de jongste jeugd? Bijvoorbeeld hoe kun je omgaan met de huidige situatie dat ouders niet aanwezig mogen zijn bij de training of hoe vind je trainers voor deze doelgroep? Meld je nog snel aan voor het Kangoeroe Klup vragenuur woensdag 25 november, er zijn nog een paar plekken vrij.

Lees meer
Is iedereen welkom op jouw vereniging?
Korfbalaanbod
Is iedereen welkom op jouw vereniging?

Sportverenigingen maken het mogelijk dat zo veel mogelijk mensen met plezier kunnen sporten en bewegen. Door drempels voor toegankelijkheid weg te nemen, kunnen verenigingen ervoor zorgen dat iedereen zich welkom voelt in …

Lees meer

Topartikelen

Vrijwilligers
MDT Sport biedt kansen voor verenigingen en jongeren
Opleidingen Trainers
Volg een KT3-opleiding op één van de tien locaties
Trainers
Sessies trainersbegeleiding in oktober