Skip to the main content

‘Dit was waar iedereen al zo lang naar uitgekeken had’

Competitie

Afgelopen zaterdag startte de juni-competitie en werden er zo’n 1300 jeugdwedstrijden gespeeld. “Op de velden zag ik iedereen genieten en plezier hebben. Zowel de kinderen, coaches als scheidsrechters hadden een geweldige dag en een grote glimlach op hun gezicht. Als vereniging haal je hier echt voldoening uit”, aldus Nick van Steenis, bestuurslid technische zaken bij CKV Animo. De sfeer op de velden was ook in Den Haag positief. “Voor elk doelpunt werd geklapt, ongeacht welk team het doelpunt scoorde. Winnen of verliezen maakte niet uit, dit was waar iedereen al zo lang naar uitgekeken had”, vult Linda van de Kaaij van de technische commissie van HKV Ons Eibernest aan.

Toen bekend werd dat de regels voor de sport versoepeld zouden worden, heeft het KNKV binnen twee weken een juni-competitie opgezet. De competitie duurt drie weken en wordt gespeeld op zaterdag 12, 19 en 26 juni. De wedstrijden zijn gebaseerd op een zo regionaal en evenwichtig mogelijke indeling. “Het is fijn dat het KNKV deze competitie heeft opgezet want zo kunnen we onze jeugdleden toch nog wat bieden dit seizoen. We gebruiken deze competitie als voorbereiding voor het nieuwe seizoen, zodat spelers aan elkaar kunnen wennen”, aldus Van Steenis. De komende twee weekenden wordt de competitie verder gespeeld. Meer hierover lees je hier en het programma vind je hier.

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Conceptprogramma en definitieve indelingen zaalcompetitie
Competitie
Conceptprogramma en definitieve indelingen zaalcompetitie
Vandaag zijn het conceptprogramma en de definitieve indelingen voor de zaalcompetitie verstuurd naar alle verenigingen. Verenigingen kunnen het conceptprogramma bekijken in Sportlink Club en hierop reageren tot en met 8 november. Hierna wordt het programma zo snel mogelijk definitief. De definitieve indelingen vind je hier. Met vragen kun je terecht bij het wedstrijdsecretariaat van je […]
Lees meer
13 april: een geslaagde congres- en finaledag
Competitie
13 april: een geslaagde congres- en finaledag
Zaterdag 13 april 2019 gaat de boeken in als de dag waarop Fortuna/Delta Logistiek 1 en TOP/SolarCompleet A1 de titel in de Ziggo Dome pakten. Het was ook de dag van het Korfbalcongres 2019, dat door tweehonderd bestuurders werd bezocht.
Lees meer
Korfbal League: uitbreiding play-offs
Competitie
Korfbal League: uitbreiding play-offs
Met het oog op het vervallen van de zaalcompetitie in de klassen onder de Korfbal League heeft het KNKV onlangs besloten dat er geen degradatie vanuit de Korfbal League kan plaatsvinden. Om meer teams kans te laten maken op de play-offs en de fans dus een spannende competitie voor te schotelen heeft het KNKV de play-offfase in de Korfbal League uitgebreid. Door de uitbreiding van de play-offs is de finale nu vastgesteld op 17 april.
Lees meer

Topartikelen

Best practice Bestuurders Verenigingsservice Vrijwilligers
Vierde editie KNKV Magazine gepubliceerd
Verenigingsservice
Denk mee over de toekomst van de jeugdcompetitie
Bestuurders
Ontdek welke voordelen de verenigingsmonitor jouw vereniging biedt