Telstar/Dé Register Makelaar Arbitrageproof

Op de bij de Telstar/Dé Register Makelaar traditionele afsluiting van het korfbalseizoen, de familiedag, hebben zij het Certificaat ‘Arbitrageproof’ ontvangen uit de handen Hendrik Jan Brandsma, projectmedewerker verenigingsarbitrage van het KNKV.

Sinds 2015 is de scheidsrechtercommissie van Telstar hard bezig om het arbitrageklimaat binnen de vereniging naar een hoger plan te tillen. Door de intensieve begeleiding en het enthousiasme vanuit de commissie hebben meerdere  jeugdleden de scheidsrechterfluit ter hand genomen. Toen was het soms echt ‘leuren’  bij leden om wedstrijden te kunnen voorzien van een scheidsrechter. De afgelopen jaren is hier verandering in gekomen. Jeugdleden vragen nu of ze komend weekend een wedstrijd mogen fluiten want een ander heeft al één wedstrijd meer gefloten.

Door de aanpak van Telstar merken ze dat de waardering voor scheidsrechters is toegenomen en is het commentaar op de scheidsrechter tijdens een wedstrijd ook afgenomen. Iedereen is zich bewust dat fluiten niet makkelijk is en dat ze blij mogen zijn met diegene die fluit.

"Als Telstar zijn we op de goede weg, maar we zijn er nog niet. Er zullen meer leden hun scheidsrechter diploma moeten halen om ook in de toekomst te kunnen blijven voldoen aan de verplichte levering vanuit het Masterplan Arbitrage. Komend seizoen zullen 3 jeugdleden de opleiding en het examen gaan doen".

Op de foto overhandigt Hendrik Jan Brandsma het zojuist ondertekende Certificaat ‘Arbitrageproof’ aan Kurt Metz, voorzitter van de scheidsrechtercommissie en bestuurslid van Telstar/Dé Register Makelaar.

 

Datum: 18 juni 2018 uur

Arbitrage