KV Drachten van der Wiel organiseert European Championship U15 4x4

Voor de tweede keer in historie wordt er een Europees Kampioenschap Cup korfbal voor U15 georganiseerd. Nadat het de eerste keer in Dunakeszi Hongarije werd georganiseerd, is het nu de beurt aan KV Drachten van der Wiel om het toernooi te organiseren. De hele week zijn de vrijwilligers van KV Drachten van der Wiel en van korfbalclub VSD uit Hongarije volop aan de slag om ook dit toernooi tot een groot succes te maken.

In dit vierdaagse toernooi zijn er verschillende korfbalgerelateerde activiteiten en sociale activiteiten gepland. Donderdagmiddag 28 juni 2018 om 13.00 uur is de officiële opening door Jaap Broersma, voormalig voorzitter van KV Drachten van der Wiel en oud directeur van het KNKV. Daarnaast is er in de middag een gezamenlijke training en de dag wordt in de avond afgesloten met een schutterstoernooi.

Op vrijdag 29 juni is er in de ochtend een gezamenlijke training voor alle deelnemers, in de middag is naast een city bezoek in Drachten ook nog een verrassingsactiviteit. In de avond worden alle spelers gemixt en wordt er een onderling toernooi gespeeld. Zaterdag 30 juni tussen 9.30 uur en 16.30 uur wordt het officiële kampioenschap van Europa gespeeld tussen 6 landen, te weten Engeland, Duitsland, Portugal, Catalonië, Hongarije en Nederland.

Naast de 1e teams van elk land speelt er ook een 2e team van elk land een aparte competitie om zo Europese ervaring op te kunnen doen.
Deze sportieve dag wordt afgesloten met disco door DJ Joost.

Er is volop korfbal te zien in de Snijnoordhal aan de Sportlaan in Drachten.
Voor alle dagen geldt dat de entree gratis is,  dus als je de korfbalsterren van de toekomst wilt zien spelen en aan wilt moedigen ben je van harte welkom.

 

 

 

 

 

Datum: 25 juni 2018 uur

District Noord Internationale evenementen Talentontwikkeling