Skip to the main content

Digitaal korfbalcongres: workshops voor trainers en coaches

Trainers Verenigingsservice

Speciaal voor trainers, coaches en technisch kader zijn er dit jaar tijdens het digitale korfbalcongres workshops over wedstrijdanalyse en wedstrijdvoorbereiding én over teamsamenstelling en selecteren. Hoe zien een goede wedstrijdanalyse en wedstrijdvoorbereiding eruit en hoe zet je dit in om je team optimaal te kunnen laten presteren? En op welke manier kun je jeugdteams indelen? Je hoort het tijdens de workshops op maandag 9 en vrijdag 13 mei.

In de congresweek van 9 tot en met 13 mei vinden negen verschillende workshops plaats. Niet alleen met interessante thema’s voor trainers, coaches en technisch kader, maar ook met thema’s voor bestuurders en scheidsrechters. Je kunt je aanmelden voor zoveel workshops als je wil. Meer over de workshops voor trainers, coaches en technisch kader lees je hieronder. Een overzicht van alle workshops vind je op korfbalcongres.nl.

Analyse en wedstrijdvoorbereiding (9 mei 18.30-19.30)

Tijdens deze workshop gaan Jan Niebeek (bondscoach TeamNL Korfbal), Ard Korporaal (coach Fortuna/Delta Logistiek) en Jessica Lokhorst (speelster TeamNL Korfbal) in op het belang van een goede wedstrijdanalyse en wedstrijdvoorbereiding. Welke elementen komen hierbij kijken en hoe zet je dit in om je team optimaal te kunnen laten presteren?

Teamsamenstelling en selecteren (13 mei 19.15-20.15)

Uit onderzoek blijkt dat het indelen van teams op basis van plezier bijdraagt aan ledenbehoud. Toch wordt er vaak ingedeeld op basis van niveau. Tijdens deze workshop hoor je van Dolf Nijbroek en Carlo de Vries (korfbaladviseurs KNKV), Margot Schilp (KZ/Thermo4U), Keetie Burger en Martin van Hinte op basis van welke waardes je teams kunt indelen bij de jeugd, hoe verenigingen hiernaar kijken en waar zij in de praktijk tegenaan lopen.

Aanmelden en meer informatie

Ben jij bestuurder, trainer, coach of scheidsrechter óf gewoon geïnteresseerd in één of meerdere workshops? Meld je dan aan voor het digitale korfbalcongres via dit aanmeldformulier. Meer informatie over het korfbalcongres, het programma, de workshops en de sprekers vind je op korfbalcongres.nl.

Gerelateerde artikelen

Definitief programma veldcompetitie najaar gepubliceerd
Competitie
Definitief programma veldcompetitie najaar gepubliceerd
Het programma voor de veldcompetitie voor het najaar is definitief en is vandaag via Sportlink verstuurd naar alle verenigingen. Het altijd actuele programma is ook in te zien via de KNKV Wedstrijdzaken-app en in Sportlink Club. Het programma wordt de komende dagen in de website geladen. De promotie- en degradatieregelingen worden in de week voorafgaand aan de […]
Lees meer
Competitie-avonden in augustus en september
Competitie
Competitie-avonden in augustus en september
In het voorjaar heeft team competitie een ronde door Nederland gemaakt om met verenigingen van gedachte te wisselen over het aanpassen van de jeugdcompetitie. Om verder in te zoomen op deze inhoud en dit breder te trekken, organiseren we in augustus en september een nieuwe ronde competitie-avonden. Deze avonden gaan niet alleen over de jeugdcompetitie, […]
Lees meer
Herstructurering veldkorfbalcompetitie
Competitie
Herstructurering veldkorfbalcompetitie
Aan het einde van het afgelopen seizoen heeft het KNKV verenigingen bevraagd over de opzet van de veldcompetitie. Hierbij was de vraag of de huidige opzet van een veldcompetitie in poules van acht ploegen verdeeld over het najaar en voorjaar nog voldeed aan de behoefte van verenigingen en leden. Op basis van de behoefte van […]
Lees meer

Topartikelen

Competitie
Competitie-avonden in augustus en september
Bestuurders KNKV Organisatie
Bijeenkomsten ‘Strategisch plan 2022+’
Opleidingen Trainers
Aanmelden KT2- en KT3-opleidingen seizoen 2022-2023