Skip to the main content

Digitaal korfbalcongres: workshops voor scheidsrechters

Arbitrage

Scheidsrechters en vrijwilligers die zich bezighouden met arbitrage opgelet! Wil jij meer weten over verenigingsarbitrage of ben je benieuwd naar hoe diverse topscheidsrechters omgaan met weerstand, hoe zij de relatie tussen gedrag en omgeving ervaren en welke tips zij hebben? Tijdens het digitale korfbalcongres, dat plaatsvindt van 9 tot en met 13 mei, vertellen onder andere topscheidsrechters Peter van der Terp, Berthold Komduur Stan de Groot en Jeffrey Miechels hier meer over.

Tijdens de congresweek vinden negen verschillende workshops plaats. Naast workshops met interessante thema’s voor scheidsrechters, zijn er ook workshops voor bestuurders, trainers en coaches. Je kunt je aanmelden voor zoveel workshops als je wil. Meer over de workshops voor scheidsrechters lees je hieronder. Een overzicht van alle workshops vind je op korfbalcongres.nl.

Verenigingsarbitrage (10 mei 19.15-20.15)

Een goed scheidsrechtersbeleid draagt bij aan een prettig en veilig sportklimaat. De kwaliteit en het plezier van het korfballen zal daardoor toenemen. Maar hoe krijg je jouw scheidsrechtersbeleid op orde en hoe vul je dit in? Wat zijn basis-skills die je scheidsrechters kunt meegeven? Tijdens deze workshop vertelt Peter van der Terp (Korfbal Leaguescheidsrechter) hier meer over.

Mentale weerbaarheid voor scheidsrechters (11 mei 19.15-20.15)

Op alle niveaus krijgen scheidsrechters te maken met weerstand. Bijvoorbeeld van spelers, coaches of publiek. Dit kan invloed hebben op de prestatie en het plezier als scheidsrechter. Hoe ga je het beste met deze weerstand om? Hoe word je mentaal weerbaar en behoud je controle over je prestaties en plezier, in welke situatie dan ook? En wat kun je als vereniging doen om te zorgen voor een positief sportklimaat rondom scheidsrechters? Je hoort het tijdens deze workshop van Berthold Komduur (topscheidsrechter KNKV en referee coach IKF).

Iedere scheidsrechter is uniek (12 mei 20.30-21.30)

Je eigen gedrag heeft altijd invloed op je omgeving, dit geldt ook voor scheidsrechters. Wie ben je als scheidsrechter en hoe heeft jouw gedrag invloed op je omgeving? Tijdens deze workshop delen Stan de Groot en Jeffrey Miechels (Korfbal Leaguescheidsrechters) en Willeke Kersten (scheidsrechter) verhalen, anekdotes, stellingen en ervaringen over de relatie tussen gedrag en omgeving.

Aanmelden en meer informatie

Ben jij bestuurder, trainer, coach of scheidsrechter óf gewoon geïnteresseerd in één of meerdere workshops? Meld je dan aan voor het digitale korfbalcongres via dit aanmeldformulier. Meer informatie over het korfbalcongres, het programma, de workshops en de sprekers vind je op korfbalcongres.nl.

Foto: Gertrude de Vries, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Dat is ook korfbal met Laura Dijkema en Esther Cordus
Nationale selecties
Dat is ook korfbal met Laura Dijkema en Esther Cordus
Om korfbal in de aanloop naar het WK in Taiwan onder de aandacht te brengen bij sportliefhebbers, zijn we gestart met de campagne ‘Dat is ook korfbal’. Onderdeel van deze campagne zijn de battles die TeamNL Korfbal-spelers en -speelsters aangaan met andere topsporters. In de eerste battle nam Harjan Visscher het op tegen topschaatser Kjeld […]
Lees meer
Vrijdag 17 november: vrouwelijke coaches aan zet!
Trainers
Vrijdag 17 november: vrouwelijke coaches aan zet!
Op vrijdagavond 17 november organiseren we op Papendal een inspirerende en informatieve avond speciaal voor vrouwelijke korfbalcoaches. Deze avond staat in het teken van kennisdeling, netwerken en empowerment. Een geweldige kans om jezelf als korfbalcoach verder te ontwikkelen, je te laten inspireren door succesvolle vrouwen in de sport en te netwerken met gelijkgestemden. Programma 17:30 […]
Lees meer
Week van de Scheidsrechter
Arbitrage
Week van de Scheidsrechter
Van zaterdag 30 september tot en met zondag 8 oktober is de Week van de Scheidsrechter 2023. Hét jaarlijkse moment waarop we met en namens de gezamenlijke sport onze scheidsrechters, juryleden en officials bedanken voor hun inzet.  Ook als KNKV moedigen we korfballers en verenigingen aan om hun scheidsrechters en officials tijdens de Week van […]
Lees meer

Topartikelen

Nationale selecties
Dat is ook korfbal met Laura Dijkema en Esther Cordus
Trainers
Vrijdag 17 november: vrouwelijke coaches aan zet!
Nationale selecties
Ard Korporaal nieuwe bondscoach van TeamNL Korfbal