Skip to the main content

Digitaal korfbalcongres: workshops voor scheidsrechters

Arbitrage

Scheidsrechters en vrijwilligers die zich bezighouden met arbitrage opgelet! Wil jij meer weten over verenigingsarbitrage of ben je benieuwd naar hoe diverse topscheidsrechters omgaan met weerstand, hoe zij de relatie tussen gedrag en omgeving ervaren en welke tips zij hebben? Tijdens het digitale korfbalcongres, dat plaatsvindt van 9 tot en met 13 mei, vertellen onder andere topscheidsrechters Peter van der Terp, Berthold Komduur Stan de Groot en Jeffrey Miechels hier meer over.

Tijdens de congresweek vinden negen verschillende workshops plaats. Naast workshops met interessante thema’s voor scheidsrechters, zijn er ook workshops voor bestuurders, trainers en coaches. Je kunt je aanmelden voor zoveel workshops als je wil. Meer over de workshops voor scheidsrechters lees je hieronder. Een overzicht van alle workshops vind je op korfbalcongres.nl.

Verenigingsarbitrage (10 mei 19.15-20.15)

Een goed scheidsrechtersbeleid draagt bij aan een prettig en veilig sportklimaat. De kwaliteit en het plezier van het korfballen zal daardoor toenemen. Maar hoe krijg je jouw scheidsrechtersbeleid op orde en hoe vul je dit in? Wat zijn basis-skills die je scheidsrechters kunt meegeven? Tijdens deze workshop vertelt Peter van der Terp (Korfbal Leaguescheidsrechter) hier meer over.

Mentale weerbaarheid voor scheidsrechters (11 mei 19.15-20.15)

Op alle niveaus krijgen scheidsrechters te maken met weerstand. Bijvoorbeeld van spelers, coaches of publiek. Dit kan invloed hebben op de prestatie en het plezier als scheidsrechter. Hoe ga je het beste met deze weerstand om? Hoe word je mentaal weerbaar en behoud je controle over je prestaties en plezier, in welke situatie dan ook? En wat kun je als vereniging doen om te zorgen voor een positief sportklimaat rondom scheidsrechters? Je hoort het tijdens deze workshop van Berthold Komduur (topscheidsrechter KNKV en referee coach IKF).

Iedere scheidsrechter is uniek (12 mei 20.30-21.30)

Je eigen gedrag heeft altijd invloed op je omgeving, dit geldt ook voor scheidsrechters. Wie ben je als scheidsrechter en hoe heeft jouw gedrag invloed op je omgeving? Tijdens deze workshop delen Stan de Groot en Jeffrey Miechels (Korfbal Leaguescheidsrechters) en Willeke Kersten (scheidsrechter) verhalen, anekdotes, stellingen en ervaringen over de relatie tussen gedrag en omgeving.

Aanmelden en meer informatie

Ben jij bestuurder, trainer, coach of scheidsrechter óf gewoon geïnteresseerd in één of meerdere workshops? Meld je dan aan voor het digitale korfbalcongres via dit aanmeldformulier. Meer informatie over het korfbalcongres, het programma, de workshops en de sprekers vind je op korfbalcongres.nl.

Foto: Gertrude de Vries, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Grote Clubactie gaat zaterdag van start
Financiën Verenigingsservice
Grote Clubactie gaat zaterdag van start
Morgen gaat de Grote Clubactie weer van start. Met deze lotenverkoopactie kan iedere vereniging eenvoudig extra inkomsten genereren. Vorig jaar deden 250 korfbalverenigingen mee aan deze actie en haalden zij gemiddeld €2025,- op. Door de vorig jaar geïntroduceerde online verkoopmethode is het verkopen van (veel) loten nóg makkelijker geworden. Wil jouw vereniging extra inkomsten binnenhalen? Meedoen aan de actie kan nog steeds!
Lees meer
Succesvolle clinic 'Training geven: de basics' bij VZOD basis voor vervolg
Opleidingen Trainers
Succesvolle clinic 'Training geven: de basics' bij VZOD basis voor vervolg
De maand van ‘Training geven: de basics’ is in volle gang! Deze maand geven KNKV-docenten trainersclinics aan ruim 1750 trainers van 175 verenigingen. Tijdens deze clinics leren beginnende trainers in één avond de basis van het training geven. VZOD is één van de verenigingen die een clinic heeft aangevraagd. De clinic was een groot succes […]
Lees meer
De Week van de Scheidsrechter
Arbitrage
De Week van de Scheidsrechter
Van zaterdag 1 tot en met zondag 9 oktober is het weer de Week van de Scheidsrechter. Dit is hét jaarlijkse moment waarop we scheidsrechters massaal bedanken voor hun inzet. Zij zijn immers onmisbaar voor onze sport. Hoewel het altijd goed is om je waardering te laten blijken, is dit een extra mooi moment om […]
Lees meer

Topartikelen

Opleidingen Trainers
Succesvolle clinic 'Training geven: de basics' bij VZOD basis voor vervolg
Arbitrage
De Week van de Scheidsrechter
Arbitrage Competitie
Spelregelwijzigingen 2022