Skip to the main content

Digitaal korfbalcongres: interessante workshops voor bestuurders

Arbitrage Bestuurders Trainers Verenigingsservice

Ben jij bestuurder en wil je meer weten over de trends en ontwikkelingen in de sport, het werven en behouden van leden, het zichtbaarder maken van je vereniging of het creëren van gewenst gedrag op je vereniging? Meld je dan aan voor één of meerdere workshops van het digitale korfbalcongres en doe kennis op om je vereniging verder vooruit te brengen! Het congres vindt plaats van 9 tot en met 13 mei.

Tijdens de congresweek vinden negen verschillende workshops plaats. Er zijn niet alleen workshops met interessante thema’s voor bestuurders, maar er zijn ook workshops voor trainers, coaches en scheidsrechters. Je kunt je aanmelden voor zoveel workshops als je wil. Meer over de workshops voor bestuurders lees je hieronder. Een overzicht van alle workshops vind je op korfbalcongres.nl.

Workshop: trends en ontwikkelingen (9 mei 20.15-21.00)

Tijdens deze workshop gaan Marc van den Tweel (algemeen directeur NOC*NSF), Irene van Rijsewijk (voorzitter KNKV) en Henry van Meerten (directeur KNKV) met elkaar in gesprek over de toekomst van de sport en de positie die korfbal daarbij kan innemen. Hoe ontwikkelt het sportlandschap zich de komende jaren en welke impact heeft dit op de bonden en verenigingen?

Workshop: ledenwerving en ledenbehoud (12 mei 19.15-20.15)

Om leden te werven en te behouden kun je aan heel veel knoppen draaien. Met welke aanpak hebben verenigingen successen behaald op dit gebied en welke tips en trucs hebben zij voor andere verenigingen? En wat is de psychologie achter het binden van leden? Tijdens deze workshop vertellen onder andere Petra Leijten (jeugdcoördinator ASVD) en de verenigingen AW.DTV, Wit-Blauw/Green Organics en Unitas/Perspectief hier meer over.

Workshop: zichtbaarheid (10 mei 19.15-20.15 en 20.30-21.30)

Voor verenigingen wordt het steeds belangrijker om zichtbaar te zijn en te blijven. Hoe kom je als vereniging op het netvlies van de potentiële sporters en hoe zorg je ervoor dat deze sporters lid willen worden? Tijdens deze interactieve workshop ga je onder leiding van Kyra van Leeuwen en Rick de Jong van Start2Create aan de hand van diverse tools aan de slag met deze vragen. Let op: voor deze workshops geldt een maximum aantal deelnemers en vol is vol.

Workshop: veilig in je sport (11 mei 19.15-20.15)

Tijdens deze workshop creëren we bewustwording over hoe we met elkaar omgaan binnen het korfbal. Gewenst gedrag is tijdens deze workshop het uitgangspunt. Vanuit het gesprek gaan Marita Verkaik, Job van Eunen, Jennifer Tromp en Mamoun Loukili in op hoe je dit onderwerp als vereniging bespreekbaar kunt maken.

Aanmelden en meer informatie

Ben jij bestuurder, trainer, coach of scheidsrechter óf gewoon geïnteresseerd in één of meerdere workshops? Meld je dan aan voor het digitale korfbalcongres via dit aanmeldformulier. Meer informatie over het korfbalcongres, het programma, de workshops en de sprekers vind je op korfbalcongres.nl.

 

 

Gerelateerde artikelen

Storing in de KNKV Wedstrijdzaken-app (update 14:15)
Competitie
Storing in de KNKV Wedstrijdzaken-app (update 14:15)
Er was een storing in de KNKV Wedstrijdzaken-app, waardoor het DWF ook niet beschikbaar was.  Update 14:15 uur: De app werkt weer. Doordat iedereen nu tegelijk inlogt kan het nog even duren voordat iedereen direct er in kan, maar dat is een kwestie van tijd. Afhandelen wedstrijden We verzoeken iedereen nu de storing opgelost is, […]
Lees meer
Bondsraadsvergadering 16 december 2023
KNKV Organisatie
Bondsraadsvergadering 16 december 2023
Zaterdag 16 december 2023 vindt er weer een bondsraadsvergadering plaats. De agenda en bijbehorende stukken voor deze vergadering zijn vandaag naar de verenigingen verstuurd en zijn ook hier te vinden. Deze vergadering, in de strategische cyclus de evaluerende vergadering genoemd, staat in het teken van het terugkijken op het afgelopen seizoen door middel van het […]
Lees meer
Inspiratiesessies Koningsspelen
Ledenwerving/-behoud Verenigingsservice
Inspiratiesessies Koningsspelen
Het duurt nog even, maar op 26 april 2024 worden de Koningsspelen weer georganiseerd. Vanaf januari gaan scholen weer op zoek naar ondersteuning bij de organisatie van deze sportdag. Een kans voor jouw korfbalvereniging om met één evenement in contact te komen met scholen en heel veel nieuwe kinderen! Ben je benieuwd op welke manier […]
Lees meer

Topartikelen

Nationale selecties
TeamNL Korfbal wint elfde WK-goud in historische finale
Competitie
Definitief programma zaalcompetitie
Best practice Verenigingsservice
Er is weer een nieuw KNKV Magazine!