Skip to the main content

Digitaal korfbalcongres: interessante workshops voor bestuurders

Arbitrage Bestuurders Trainers Verenigingsservice

Ben jij bestuurder en wil je meer weten over de trends en ontwikkelingen in de sport, het werven en behouden van leden, het zichtbaarder maken van je vereniging of het creëren van gewenst gedrag op je vereniging? Meld je dan aan voor één of meerdere workshops van het digitale korfbalcongres en doe kennis op om je vereniging verder vooruit te brengen! Het congres vindt plaats van 9 tot en met 13 mei.

Tijdens de congresweek vinden negen verschillende workshops plaats. Er zijn niet alleen workshops met interessante thema’s voor bestuurders, maar er zijn ook workshops voor trainers, coaches en scheidsrechters. Je kunt je aanmelden voor zoveel workshops als je wil. Meer over de workshops voor bestuurders lees je hieronder. Een overzicht van alle workshops vind je op korfbalcongres.nl.

Workshop: trends en ontwikkelingen (9 mei 20.15-21.00)

Tijdens deze workshop gaan Marc van den Tweel (algemeen directeur NOC*NSF), Irene van Rijsewijk (voorzitter KNKV) en Henry van Meerten (directeur KNKV) met elkaar in gesprek over de toekomst van de sport en de positie die korfbal daarbij kan innemen. Hoe ontwikkelt het sportlandschap zich de komende jaren en welke impact heeft dit op de bonden en verenigingen?

Workshop: ledenwerving en ledenbehoud (12 mei 19.15-20.15)

Om leden te werven en te behouden kun je aan heel veel knoppen draaien. Met welke aanpak hebben verenigingen successen behaald op dit gebied en welke tips en trucs hebben zij voor andere verenigingen? En wat is de psychologie achter het binden van leden? Tijdens deze workshop vertellen onder andere Petra Leijten (jeugdcoördinator ASVD) en de verenigingen AW.DTV, Wit-Blauw/Green Organics en Unitas/Perspectief hier meer over.

Workshop: zichtbaarheid (10 mei 19.15-20.15 en 20.30-21.30)

Voor verenigingen wordt het steeds belangrijker om zichtbaar te zijn en te blijven. Hoe kom je als vereniging op het netvlies van de potentiële sporters en hoe zorg je ervoor dat deze sporters lid willen worden? Tijdens deze interactieve workshop ga je onder leiding van Kyra van Leeuwen en Rick de Jong van Start2Create aan de hand van diverse tools aan de slag met deze vragen. Let op: voor deze workshops geldt een maximum aantal deelnemers en vol is vol.

Workshop: veilig in je sport (11 mei 19.15-20.15)

Tijdens deze workshop creëren we bewustwording over hoe we met elkaar omgaan binnen het korfbal. Gewenst gedrag is tijdens deze workshop het uitgangspunt. Vanuit het gesprek gaan Marita Verkaik, Job van Eunen, Jennifer Tromp en Mamoun Loukili in op hoe je dit onderwerp als vereniging bespreekbaar kunt maken.

Aanmelden en meer informatie

Ben jij bestuurder, trainer, coach of scheidsrechter óf gewoon geïnteresseerd in één of meerdere workshops? Meld je dan aan voor het digitale korfbalcongres via dit aanmeldformulier. Meer informatie over het korfbalcongres, het programma, de workshops en de sprekers vind je op korfbalcongres.nl.

 

 

Gerelateerde artikelen

TeamNL Korfbal op shortlist voor Sportploeg van het Jaar
Nationale selecties
TeamNL Korfbal op shortlist voor Sportploeg van het Jaar
Aan het eind van ieder jaar organiseert NOC*NSF het NOS | NOC*NSF Sportgala. De beste sporters van het jaar worden hier in het zonnetje gezet. Zondag zijn de kanshebbers op de titels Sportman, Sportvrouw, Sportploeg, Paralympische Sporter en Coach van het Jaar bekend gemaakt. Leuk nieuws: vanwege de knappe prestaties van TeamNL Korfbal dit jaar, […]
Lees meer
Kaartverkoop Korfbal Challenge gestart
Korfbalaanbod Nationale selecties Talentontwikkeling
Kaartverkoop Korfbal Challenge gestart
Eind van dit jaar staat de Korfbal Challenge gelukkig weer op het programma. Na twee edities die helaas niet door konden gaan, zijn we blij dat het dit jaar weer kan. Elkaar ontmoeten en samen mooie wedstrijden kijken in de meest sfeervolle periode van het jaar. De Korfbal Challenge heeft als doel om ontwikkeling en […]
Lees meer
Aan de slag met een rookvrije vereniging
Accommodatie Gezondere sportomgeving
Aan de slag met een rookvrije vereniging
De sport wordt rookvrij. Ook wij zetten ons als sportbond in voor een volledig rookvrije sport in 2025. En daar hebben we jouw hulp bij nodig. Maakt jouw vereniging al werk van een rookvrije sportomgeving? Of willen jullie graag rookvrij worden en kunnen jullie daarbij nog wel wat hulp en tips gebruiken? Kijk dan op […]
Lees meer

Topartikelen

Korfbalaanbod Nationale selecties Talentontwikkeling
Kaartverkoop Korfbal Challenge gestart
KNKV Organisatie
Vacature Manager Marketing & Communicatie
KNKV Organisatie
Vacature: allround communicatie- en PR-adviseur