Skip to the main content

Digitaal korfbalcongres: interessante workshops voor bestuurders

Arbitrage Bestuurders Trainers Verenigingsservice

Ben jij bestuurder en wil je meer weten over de trends en ontwikkelingen in de sport, het werven en behouden van leden, het zichtbaarder maken van je vereniging of het creëren van gewenst gedrag op je vereniging? Meld je dan aan voor één of meerdere workshops van het digitale korfbalcongres en doe kennis op om je vereniging verder vooruit te brengen! Het congres vindt plaats van 9 tot en met 13 mei.

Tijdens de congresweek vinden negen verschillende workshops plaats. Er zijn niet alleen workshops met interessante thema’s voor bestuurders, maar er zijn ook workshops voor trainers, coaches en scheidsrechters. Je kunt je aanmelden voor zoveel workshops als je wil. Meer over de workshops voor bestuurders lees je hieronder. Een overzicht van alle workshops vind je op korfbalcongres.nl.

Workshop: trends en ontwikkelingen (9 mei 20.15-21.00)

Tijdens deze workshop gaan Marc van den Tweel (algemeen directeur NOC*NSF), Irene van Rijsewijk (voorzitter KNKV) en Henry van Meerten (directeur KNKV) met elkaar in gesprek over de toekomst van de sport en de positie die korfbal daarbij kan innemen. Hoe ontwikkelt het sportlandschap zich de komende jaren en welke impact heeft dit op de bonden en verenigingen?

Workshop: ledenwerving en ledenbehoud (12 mei 19.15-20.15)

Om leden te werven en te behouden kun je aan heel veel knoppen draaien. Met welke aanpak hebben verenigingen successen behaald op dit gebied en welke tips en trucs hebben zij voor andere verenigingen? En wat is de psychologie achter het binden van leden? Tijdens deze workshop vertellen onder andere Petra Leijten (jeugdcoördinator ASVD) en de verenigingen AW.DTV, Wit-Blauw/Green Organics en Unitas/Perspectief hier meer over.

Workshop: zichtbaarheid (10 mei 19.15-20.15 en 20.30-21.30)

Voor verenigingen wordt het steeds belangrijker om zichtbaar te zijn en te blijven. Hoe kom je als vereniging op het netvlies van de potentiële sporters en hoe zorg je ervoor dat deze sporters lid willen worden? Tijdens deze interactieve workshop ga je onder leiding van Kyra van Leeuwen en Rick de Jong van Start2Create aan de hand van diverse tools aan de slag met deze vragen. Let op: voor deze workshops geldt een maximum aantal deelnemers en vol is vol.

Workshop: veilig in je sport (11 mei 19.15-20.15)

Tijdens deze workshop creëren we bewustwording over hoe we met elkaar omgaan binnen het korfbal. Gewenst gedrag is tijdens deze workshop het uitgangspunt. Vanuit het gesprek gaan Marita Verkaik, Job van Eunen, Jennifer Tromp en Mamoun Loukili in op hoe je dit onderwerp als vereniging bespreekbaar kunt maken.

Aanmelden en meer informatie

Ben jij bestuurder, trainer, coach of scheidsrechter óf gewoon geïnteresseerd in één of meerdere workshops? Meld je dan aan voor het digitale korfbalcongres via dit aanmeldformulier. Meer informatie over het korfbalcongres, het programma, de workshops en de sprekers vind je op korfbalcongres.nl.

 

 

Gerelateerde artikelen

Internationale Vrouwendag: NOC*NSF interviewt Irene van Rijsewijk
Bestuurders
Internationale Vrouwendag: NOC*NSF interviewt Irene van Rijsewijk
Vandaag is het Internationale Vrouwendag. In het kader van deze dag heeft NOC*NSF een artikel gepubliceerd over vrouwelijke bestuurders in de sport. In het artikel vertellen drie vrouwelijke voorzitters van diverse sportbonden over gender equality in hun sport, zowel op het speelveld als aan de bestuurstafel. Aan het woord komen Irene van Rijsewijk (korfbal), Bianca […]
Lees meer
Digitaal korfbalcongres 2022: trends en ontwikkelingen
Arbitrage Bestuurders Trainers Verenigingsservice Vrijwilligers
Digitaal korfbalcongres 2022: trends en ontwikkelingen
Het korfbalcongres is terug! Het is tijd om elkaar weer te inspireren en samen naar de toekomst te kijken. Tijdens het digitale korfbalcongres, dat plaatsvindt van 9 tot en met 13 mei, zoomen experts samen met verenigingen in op trends en ontwikkelingen. Dit doen zij die week met diverse workshops voor bestuurders, trainers, coaches en […]
Lees meer
Voorschot nieuwe spelregels, Nederlandse vertaling volgt
Arbitrage Competitie
Voorschot nieuwe spelregels, Nederlandse vertaling volgt
Zoals eerder aangekondigd heeft de Internationale Korfbal Federatie (IKF) de officiële spelregels van korfbal opnieuw vastgesteld. Deze herziene spelregels gaan in per 1 september 2020.Nadat de IKF half juli het nieuwe spelregeldocument heeft opgeleverd, is het KNKV hard aan de slag gegaan om het document te vertalen en de wijzigingen door te voeren in de betreffende bestuursbesluiten en reglementen.
Lees meer

Topartikelen

Trainers Verenigingsservice
Clinic ‘Training geven: de basics’ bij jouw vereniging?
Arbitrage Bestuurders Ledenwerving/-behoud Trainers Verenigingsservice
Terugblik en terugkijken digitaal korfbalcongres 2022
Best practice Bestuurders Verenigingsservice Vrijwilligers
Vierde editie KNKV Magazine gepubliceerd