Skip to the main content

De bestuurlijke KNKV-organisatie ingericht voor verenigingen

Bestuurders KNKV Organisatie

Door een heldere en transparante organisatie kun je op de meest effectieve en efficiënte manier relaties onderhouden met leden. Dit was een reden voor het KNKV om de organisatiestructuur onder de loep te nemen. Het resultaat hiervan is een bestuurlijke herinrichting. Wil jij weten hoe het KNKV georganiseerd is en wat je vereniging daaraan heeft? Meld je aan voor één van de drie online Breek-de-Weekbijeenkomsten op 28 april, 29 april en 10 mei via dit formulier.

Tijdens deze bestuurlijke ontmoetingen nemen KNKV-directeur Henry van Meerten en manager Korfbalparticipatie Gert-Jan Kraaijeveld deelnemers aan de hand van een visuele organisatieplaat mee in de nieuwe koers die het KNKV bestuurlijk is ingeslagen. Een platte organisatie met duidelijke lijnen en een duidelijke scheiding van strategie en uitvoering. Hoe ziet dat er in de praktijk uit, wat is er gewijzigd en wat betekent dat voor de verenigingen?

Bestuurlijke herinrichting

Omdat het KNKV de relatie met de verenigingen verder wil versterken en condities wil scheppen om de verenigingsbesturen beter te faciliteren en te betrekken, heeft het KNKV naast de inzet van de verenigings- en korfbaladviseurs samen met de bondsraad gekozen voor een bestuurlijke herinrichting. Deze leidt onder andere tot het loslaten van de districtsorganisatie en het verstevigen van de regiostructuur. Deze nieuwe regiostructuur bestaat uit 24 regio’s, waarbij de gekozen indeling zorgt voor verbinding van de verenigingen met de lokale belangen en afspraken.

Inhoud van de bijeenkomsten

Naast dit onderdeel over de organisatiestructuur bespreekt sport- en prestatiepsycholoog Pleun van Doornik tijdens deze bijeenkomsten de motivatiepsychologie om wel of niet te blijven korfballen in de verschillende leeftijdsfases en neemt vereniger Sjors Brouwer deelnemers mee in zijn visie over slagvaardiger besturen in een veranderende sportwereld. Ook komt de stand van zaken rondom Vereniging Centraal aan de orde. Net als de voorgaande jaren worden de bijeenkomsten opgeluisterd met theatersketches van Helder Theater.

Aanmelden

Inmiddels hebben al ruim 150 deelnemers zich aangemeld. Het KNKV ontmoet ook jou graag bij de bestuurlijke ontmoetingen met het thema ‘inspiratie en verandering’! Meld je aan voor één van de drie bijeenkomsten via dit formulier. Je ontvangt dan op de dag van de bijeenkomst een link waarmee je kunt deelnemen. De bijeenkomsten starten om 19.30 uur en het programma is afgelopen om 21.00 uur. Heb je vragen? Neem dan contact op met je verenigingsadviseur.

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Livestreams Korfbal League: kijkcijfers en oplossingen
KNKV Organisatie
Livestreams Korfbal League: kijkcijfers en oplossingen

De Korfbal League kent een vliegende start op het gezamenlijke livestreamplatform op Eyecons.com. Dat blijkt uit een analyse van de eerste seizoenshelft. De dertig Korfbal Leaguewedstrijden uit de eerste vijf speelronden zijn samen goed voor bijna zes miljoen kijkminuten. Ondertussen is er ook hard gewerkt aan oplossingen om enkele technische aanloopproblemen te verhelpen.

Lees meer
Derde online KNKV Magazine
Best practice Bestuurders Verenigingsservice
Derde online KNKV Magazine

Het derde online KNKV Magazine is verschenen. Met het magazine informeert en inspireert het KNKV verenigingen, bestuurders, vrijwilligers, ouders en fans met verhalen uit de praktijk.

Lees meer
Terugblik Bondsraadvergadering 27 juni
KNKV Organisatie
Terugblik Bondsraadvergadering 27 juni

Zaterdag 27 juni vond op Papendal de Bondsraadvergadering plaats. Je kunt de vergadering hier terugkijken of teruglezen wat er besproken is.

Lees meer

Topartikelen

Ledenwerving/-behoud Verenigingsservice
KNKV Magazine #6: ledenwerving en ledenbehoud
Competitie
Geen veldcompetitie in het voorjaar
Bestuurders Verenigingsservice
Vanaf nu mogelijk: invullen verenigingsmonitor 2020-2021