Skip to the main content

De bestuurlijke KNKV-organisatie ingericht voor verenigingen

Bestuurders KNKV Organisatie

Door een heldere en transparante organisatie kun je op de meest effectieve en efficiënte manier relaties onderhouden met leden. Dit was een reden voor het KNKV om de organisatiestructuur onder de loep te nemen. Het resultaat hiervan is een bestuurlijke herinrichting. Wil jij weten hoe het KNKV georganiseerd is en wat je vereniging daaraan heeft? Meld je aan voor één van de drie online Breek-de-Weekbijeenkomsten op 28 april, 29 april en 10 mei via dit formulier.

Tijdens deze bestuurlijke ontmoetingen nemen KNKV-directeur Henry van Meerten en manager Korfbalparticipatie Gert-Jan Kraaijeveld deelnemers aan de hand van een visuele organisatieplaat mee in de nieuwe koers die het KNKV bestuurlijk is ingeslagen. Een platte organisatie met duidelijke lijnen en een duidelijke scheiding van strategie en uitvoering. Hoe ziet dat er in de praktijk uit, wat is er gewijzigd en wat betekent dat voor de verenigingen?

Bestuurlijke herinrichting

Omdat het KNKV de relatie met de verenigingen verder wil versterken en condities wil scheppen om de verenigingsbesturen beter te faciliteren en te betrekken, heeft het KNKV naast de inzet van de verenigings- en korfbaladviseurs samen met de bondsraad gekozen voor een bestuurlijke herinrichting. Deze leidt onder andere tot het loslaten van de districtsorganisatie en het verstevigen van de regiostructuur. Deze nieuwe regiostructuur bestaat uit 24 regio’s, waarbij de gekozen indeling zorgt voor verbinding van de verenigingen met de lokale belangen en afspraken.

Inhoud van de bijeenkomsten

Naast dit onderdeel over de organisatiestructuur bespreekt sport- en prestatiepsycholoog Pleun van Doornik tijdens deze bijeenkomsten de motivatiepsychologie om wel of niet te blijven korfballen in de verschillende leeftijdsfases en neemt vereniger Sjors Brouwer deelnemers mee in zijn visie over slagvaardiger besturen in een veranderende sportwereld. Ook komt de stand van zaken rondom Vereniging Centraal aan de orde. Net als de voorgaande jaren worden de bijeenkomsten opgeluisterd met theatersketches van Helder Theater.

Aanmelden

Inmiddels hebben al ruim 150 deelnemers zich aangemeld. Het KNKV ontmoet ook jou graag bij de bestuurlijke ontmoetingen met het thema ‘inspiratie en verandering’! Meld je aan voor één van de drie bijeenkomsten via dit formulier. Je ontvangt dan op de dag van de bijeenkomst een link waarmee je kunt deelnemen. De bijeenkomsten starten om 19.30 uur en het programma is afgelopen om 21.00 uur. Heb je vragen? Neem dan contact op met je verenigingsadviseur.

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Denk mee over de toekomst van korfbal en word bondsraadslid
KNKV Organisatie
Denk mee over de toekomst van korfbal en word bondsraadslid

Wil jij meedenken over de strategische ontwikkelingen en de toekomst van het korfbal en staan voor de belangen van de verenigingen? Meld je dan aan als bondsraadslid. Als …

Lees meer
Telefonische bereikbaarheid maandag 22 november  
KNKV Organisatie
Telefonische bereikbaarheid maandag 22 november  

Op maandag 22 november is het KNKV tussen 09.30 uur en 11.30 uur niet telefonisch bereikbaar in verband met een online personeelsbijeenkomst. Vanaf 11.30 uur staat het KNKV weer voor iedereen klaar. Je …

Lees meer
KNKV aan de slag met diversiteit
KNKV Organisatie
KNKV aan de slag met diversiteit

Nederlandse sportbonden gaan zich de komende jaren inzetten voor meer diversiteit binnen hun sport en hun organisatie. Het KNKV heeft samen met 25 andere sportbonden op het online symposium ‘Diversiteit en Inclusie’ …

Lees meer

Topartikelen

Competitie
Voortgang zaalcompetitie 2021/2022
Vanaf zondagavond beperkingen voor de sport
Bestuurders Vrijwilligers
Dringende oproep: controleer het coronatoegangsbewijs