Skip to the main content

De bestuurlijke KNKV-organisatie ingericht voor verenigingen

Bestuurders KNKV Organisatie

Door een heldere en transparante organisatie kun je op de meest effectieve en efficiënte manier relaties onderhouden met leden. Dit was een reden voor het KNKV om de organisatiestructuur onder de loep te nemen. Het resultaat hiervan is een bestuurlijke herinrichting. Wil jij weten hoe het KNKV georganiseerd is en wat je vereniging daaraan heeft? Meld je aan voor één van de drie online Breek-de-Weekbijeenkomsten op 28 april, 29 april en 10 mei via dit formulier.

Tijdens deze bestuurlijke ontmoetingen nemen KNKV-directeur Henry van Meerten en manager Korfbalparticipatie Gert-Jan Kraaijeveld deelnemers aan de hand van een visuele organisatieplaat mee in de nieuwe koers die het KNKV bestuurlijk is ingeslagen. Een platte organisatie met duidelijke lijnen en een duidelijke scheiding van strategie en uitvoering. Hoe ziet dat er in de praktijk uit, wat is er gewijzigd en wat betekent dat voor de verenigingen?

Bestuurlijke herinrichting

Omdat het KNKV de relatie met de verenigingen verder wil versterken en condities wil scheppen om de verenigingsbesturen beter te faciliteren en te betrekken, heeft het KNKV naast de inzet van de verenigings- en korfbaladviseurs samen met de bondsraad gekozen voor een bestuurlijke herinrichting. Deze leidt onder andere tot het loslaten van de districtsorganisatie en het verstevigen van de regiostructuur. Deze nieuwe regiostructuur bestaat uit 24 regio’s, waarbij de gekozen indeling zorgt voor verbinding van de verenigingen met de lokale belangen en afspraken.

Inhoud van de bijeenkomsten

Naast dit onderdeel over de organisatiestructuur bespreekt sport- en prestatiepsycholoog Pleun van Doornik tijdens deze bijeenkomsten de motivatiepsychologie om wel of niet te blijven korfballen in de verschillende leeftijdsfases en neemt vereniger Sjors Brouwer deelnemers mee in zijn visie over slagvaardiger besturen in een veranderende sportwereld. Ook komt de stand van zaken rondom Vereniging Centraal aan de orde. Net als de voorgaande jaren worden de bijeenkomsten opgeluisterd met theatersketches van Helder Theater.

Aanmelden

Inmiddels hebben al ruim 150 deelnemers zich aangemeld. Het KNKV ontmoet ook jou graag bij de bestuurlijke ontmoetingen met het thema ‘inspiratie en verandering’! Meld je aan voor één van de drie bijeenkomsten via dit formulier. Je ontvangt dan op de dag van de bijeenkomst een link waarmee je kunt deelnemen. De bijeenkomsten starten om 19.30 uur en het programma is afgelopen om 21.00 uur. Heb je vragen? Neem dan contact op met je verenigingsadviseur.

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Tool voor compensatieregelingen voor sportverenigingen
Bestuurders Financiën
Tool voor compensatieregelingen voor sportverenigingen
Er zijn verschillende overheidsregelingen beschikbaar gesteld die sportverenigingen steun kunnen bieden om de financiële gevolgen van de coronamaatregelen deels op te vangen. Om te zien welke regelingen er zijn en snel te ontdekken voor welke regelingen een vereniging wel of niet in aanmerking komt, heeft NOC*NSF een interactieve tool ontwikkeld. Je vindt de tool hier. […]
Lees meer
Word jij ook lid van het sportbestuurdersplatform?
Bestuurders Verenigingsservice
Word jij ook lid van het sportbestuurdersplatform?
Aan het begin van dit jaar heeft het KNKV samen met NOC*NSF en andere sportbonden een online platform voor sportbestuurders ontwikkeld. Via dit platform kunnen bestuurders elkaar vragen stellen, vragen van elkaar beantwoorden en met elkaar in gesprek gaan. Zo kunnen ze elkaar onderling helpen en inspireren, omdat zij vaak te maken hebben met dezelfde […]
Lees meer
Bondsraadsvergadering 11 december
KNKV Organisatie
Bondsraadsvergadering 11 december
Zaterdag 11 december vindt er weer een bondsraadvergadering plaats. Tijdens deze vergadering wordt onder andere teruggekeken op 2020-2021 en worden de topkorfbalontwikkelingen besproken. De volledige agenda en de bijbehorende stukken voor deze vergadering vind je hier. De bondsraad vormt de brug tussen de belangen van de verenigingen en de strategische koers van het KNKV. De bondsraadsleden […]
Lees meer

Topartikelen

Best practice Bestuurders Verenigingsservice Vrijwilligers
Vierde editie KNKV Magazine gepubliceerd
Verenigingsservice
Denk mee over de toekomst van de jeugdcompetitie
Bestuurders
Ontdek welke voordelen de verenigingsmonitor jouw vereniging biedt