Skip to the main content

De bestuurlijke KNKV-organisatie ingericht voor verenigingen

Bestuurders KNKV Organisatie

Door een heldere en transparante organisatie kun je op de meest effectieve en efficiënte manier relaties onderhouden met leden. Dit was een reden voor het KNKV om de organisatiestructuur onder de loep te nemen. Het resultaat hiervan is een bestuurlijke herinrichting. Wil jij weten hoe het KNKV georganiseerd is en wat je vereniging daaraan heeft? Meld je aan voor één van de drie online Breek-de-Weekbijeenkomsten op 28 april, 29 april en 10 mei via dit formulier.

Tijdens deze bestuurlijke ontmoetingen nemen KNKV-directeur Henry van Meerten en manager Korfbalparticipatie Gert-Jan Kraaijeveld deelnemers aan de hand van een visuele organisatieplaat mee in de nieuwe koers die het KNKV bestuurlijk is ingeslagen. Een platte organisatie met duidelijke lijnen en een duidelijke scheiding van strategie en uitvoering. Hoe ziet dat er in de praktijk uit, wat is er gewijzigd en wat betekent dat voor de verenigingen?

Bestuurlijke herinrichting

Omdat het KNKV de relatie met de verenigingen verder wil versterken en condities wil scheppen om de verenigingsbesturen beter te faciliteren en te betrekken, heeft het KNKV naast de inzet van de verenigings- en korfbaladviseurs samen met de bondsraad gekozen voor een bestuurlijke herinrichting. Deze leidt onder andere tot het loslaten van de districtsorganisatie en het verstevigen van de regiostructuur. Deze nieuwe regiostructuur bestaat uit 24 regio’s, waarbij de gekozen indeling zorgt voor verbinding van de verenigingen met de lokale belangen en afspraken.

Inhoud van de bijeenkomsten

Naast dit onderdeel over de organisatiestructuur bespreekt sport- en prestatiepsycholoog Pleun van Doornik tijdens deze bijeenkomsten de motivatiepsychologie om wel of niet te blijven korfballen in de verschillende leeftijdsfases en neemt vereniger Sjors Brouwer deelnemers mee in zijn visie over slagvaardiger besturen in een veranderende sportwereld. Ook komt de stand van zaken rondom Vereniging Centraal aan de orde. Net als de voorgaande jaren worden de bijeenkomsten opgeluisterd met theatersketches van Helder Theater.

Aanmelden

Inmiddels hebben al ruim 150 deelnemers zich aangemeld. Het KNKV ontmoet ook jou graag bij de bestuurlijke ontmoetingen met het thema ‘inspiratie en verandering’! Meld je aan voor één van de drie bijeenkomsten via dit formulier. Je ontvangt dan op de dag van de bijeenkomst een link waarmee je kunt deelnemen. De bijeenkomsten starten om 19.30 uur en het programma is afgelopen om 21.00 uur. Heb je vragen? Neem dan contact op met je verenigingsadviseur.

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

TeamNL Korfbal op shortlist voor Sportploeg van het Jaar
Nationale selecties
TeamNL Korfbal op shortlist voor Sportploeg van het Jaar
Aan het eind van ieder jaar organiseert NOC*NSF het NOS | NOC*NSF Sportgala. De beste sporters van het jaar worden hier in het zonnetje gezet. Zondag zijn de kanshebbers op de titels Sportman, Sportvrouw, Sportploeg, Paralympische Sporter en Coach van het Jaar bekend gemaakt. Leuk nieuws: vanwege de knappe prestaties van TeamNL Korfbal dit jaar, […]
Lees meer
Kaartverkoop Korfbal Challenge gestart
Korfbalaanbod Nationale selecties Talentontwikkeling
Kaartverkoop Korfbal Challenge gestart
Eind van dit jaar staat de Korfbal Challenge gelukkig weer op het programma. Na twee edities die helaas niet door konden gaan, zijn we blij dat het dit jaar weer kan. Elkaar ontmoeten en samen mooie wedstrijden kijken in de meest sfeervolle periode van het jaar. De Korfbal Challenge heeft als doel om ontwikkeling en […]
Lees meer
Aan de slag met een rookvrije vereniging
Accommodatie Gezondere sportomgeving
Aan de slag met een rookvrije vereniging
De sport wordt rookvrij. Ook wij zetten ons als sportbond in voor een volledig rookvrije sport in 2025. En daar hebben we jouw hulp bij nodig. Maakt jouw vereniging al werk van een rookvrije sportomgeving? Of willen jullie graag rookvrij worden en kunnen jullie daarbij nog wel wat hulp en tips gebruiken? Kijk dan op […]
Lees meer

Topartikelen

Korfbalaanbod Nationale selecties Talentontwikkeling
Kaartverkoop Korfbal Challenge gestart
KNKV Organisatie
Vacature Manager Marketing & Communicatie
KNKV Organisatie
Vacature: allround communicatie- en PR-adviseur