Skip to the main content

Dagbesteding loont voor korfbalverenigingen

Best practice Vrijwilligers

Een maatschappelijke bijdrage leveren én tegelijkertijd vrijwilligerstaken binnen de vereniging vervuld krijgen? Antilopen en DeetosSnel slagen er met het aanbieden van dagbesteding in om een win-winsituatie te creëren. Door dagbesteding aan te bieden worden vrijwilligerstaken uit handen genomen waardoor de verenigingsvrijwilligers zich meer op korfbalzaken kunnen richten. Alles over de opzet, organisatie en invulling van de dagbesteding lees je in het KNKV Magazine.

Antilopen werkt samen met een school voor voortgezet speciaal onderwijs en biedt stageplaatsen aan deze leerlingen. DeetosSnel biedt dagbesteding aan groepen van gehandicaptenzorgorganisatie Gemima-SVG Groep. De stagiairs en de mensen met een beperking maken onder andere dingen klaar in de keuken en voeren onderhouds- en schoonmaakwerkzaamheden uit. De verenigingsvrijwilligers kunnen zich nu richten op de kerntaak van de vereniging: korfbal. Hoe de verenigingen tot deze mooie samenwerkingen zijn gekomen lees je in het KNKV Magazine.

Foto’s: DeetosSnel

Gerelateerde artikelen

Online informatieavond over MDT Sport
Vrijwilligers
Online informatieavond over MDT Sport

Wil je jongeren de kans bieden om zichzelf te ontwikkelen en zo investeren in de bestuurders, coördinatoren, trainers en coaches van de toekomst? Het programma MDT Sport biedt mooie kansen.

Lees meer
Roda ziet Kangoeroe Klup groeien
Best practice Korfbalaanbod Ledenwerving/-behoud
Roda ziet Kangoeroe Klup groeien

De Kangoeroe Klup van Roda is de laatste jaren flink gegroeid. Door de trainingen naar de gymzaal van een school te verplaatsen, verwelkomde de vereniging in één klap achttien nieuwe kangoeroes.

Lees meer
In de spotlight: Brigitte Strijbos
Vrijwilligers
In de spotlight: Brigitte Strijbos

Het KNKV zet regelmatig een vrijwilliger in de spotlight en dit keer is dat Brigitte Strijbos. Brigitte is beoordelaar en begeleider van scheidsrechters in opleiding, houdt zich als secretaris van de District…

Lees meer

Topartikelen

Bestuurders Financiën
Tool voor compensatieregelingen voor sportverenigingen
Korfbalaanbod Verenigingsservice
Jongerenorganisaties en sportbonden roepen kabinet op om een stap te zetten voor jongeren
Best practice Bestuurders Verenigingsservice
Vijfde editie online KNKV Magazine