Skip to the main content

Cursussen OldStars walking korfball

Korfbalaanbod Trainers

Voor verenigingen die willen starten of gestart zijn met het aanbieden van OldStars walking korfball en verenigingen die trainers en begeleiders willen opleiden voor het geven van trainingen aan ouderen organiseert het Nationaal Ouderenfonds interessante cursussen. In augustus vinden er gratis opstart- en trainerscursussen plaats en je kunt je hier nu voor aanmelden.

OldStars walking korfball is een korfbalvorm voor 55-plussers en is geschikt voor oud-korfballers die gestopt zijn en voor senioren die nog nooit hebben gekorfbald en op zoek zijn naar een sportieve invulling van hun vrije tijd. Het aanbieden van OldStars walking korfball kan bijdragen aan ledenbehoud en -winst, een betere accommodatiebezetting, meer vrijwilligers en extra inkomsten.

Opstartcursus (basis)

De opstartcursus vindt plaats op 26 augustus van 9.30 uur tot 16.00 uur in Ede. Deze cursus is geschikt voor elke vereniging die wil starten met OldStars walking korfball. Tijdens deze cursus leren deelnemers wat verantwoord bewegen is en hoe ze ouderen op een verantwoorde manier in beweging kunnen brengen. Deelname is gratis. Meer informatie vind je hier.

Trainerscursus (verdieping)

De trainerscursus vindt plaats op 24 augustus en 14 september van 9.30 uur tot 15.30 uur in Naaldwijk. Tijdens deze verdiepingscursus worden deelnemers opgeleid tot ASM-OldStars instructeur, ontwikkelen ze inzicht in de doelgroep en leren ze hoe ze beweeg- en spelvormen zo kunnen inzetten dat iedereen op eigen niveau kan participeren. Meer informatie vind je hier.

Meer informatie

De cursussen zijn een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds en worden ondersteund door zes sportbonden. Met vragen over OldStars walking korfball of voor meer informatie kun je contact opnemen met Johan Annema van het Nationaal Ouderenfonds via j.annema@ouderenfonds.nl of 06-14443420. Je kunt ook terecht bij jouw verenigingsadviseur.

Foto: Björn Martens

Gerelateerde artikelen

Roda ziet Kangoeroe Klup groeien
Best practice Korfbalaanbod Ledenwerving/-behoud
Roda ziet Kangoeroe Klup groeien

De Kangoeroe Klup van Roda is de laatste jaren flink gegroeid. Door de trainingen naar de gymzaal van een school te verplaatsen, verwelkomde de vereniging in één klap achttien nieuwe kangoeroes.

Lees meer
Enthousiasme en kennisdeling bij Kangoeroe Klup vragenuur
Korfbalaanbod
Enthousiasme en kennisdeling bij Kangoeroe Klup vragenuur

Vorige week organiseerde het KNKV een online Kangoeroe Klup vragenuur voor iedereen die wat wilde weten of juist kennis wilde delen over het korfbalaanbod voor deze jongste jeugd.

Lees meer
Kangoeroe Klup vragenuur woensdag 25 november. Nog een paar plekken vrij.
Korfbalaanbod
Kangoeroe Klup vragenuur woensdag 25 november. Nog een paar plekken vrij.

Heb je vragen die te maken hebben met korfbal voor de jongste jeugd? Bijvoorbeeld hoe kun je omgaan met de huidige situatie dat ouders niet aanwezig mogen zijn bij de training of hoe vind je trainers voor deze doelgroep? Meld je nog snel aan voor het Kangoeroe Klup vragenuur woensdag 25 november, er zijn nog een paar plekken vrij.

Lees meer

Topartikelen

Bestuurders
KNKV zoekt bondsraadsleden: pak jij deze kans?
Trainers
Webinar technisch beleid: teamsamenstelling
Bestuurders Verenigingsservice
Breek-de-Weekbijeenkomsten voor bestuurders: inspiratie en verandering