Skip to the main content

Cursussen OldStars walking korfball

Korfbalaanbod Trainers

Voor verenigingen die willen starten of gestart zijn met het aanbieden van OldStars walking korfball en verenigingen die trainers en begeleiders willen opleiden voor het geven van trainingen aan ouderen organiseert het Nationaal Ouderenfonds interessante cursussen. In augustus vinden er gratis opstart- en trainerscursussen plaats en je kunt je hier nu voor aanmelden.

OldStars walking korfball is een korfbalvorm voor 55-plussers en is geschikt voor oud-korfballers die gestopt zijn en voor senioren die nog nooit hebben gekorfbald en op zoek zijn naar een sportieve invulling van hun vrije tijd. Het aanbieden van OldStars walking korfball kan bijdragen aan ledenbehoud en -winst, een betere accommodatiebezetting, meer vrijwilligers en extra inkomsten.

Opstartcursus (basis)

De opstartcursus vindt plaats op 26 augustus van 9.30 uur tot 16.00 uur in Ede. Deze cursus is geschikt voor elke vereniging die wil starten met OldStars walking korfball. Tijdens deze cursus leren deelnemers wat verantwoord bewegen is en hoe ze ouderen op een verantwoorde manier in beweging kunnen brengen. Deelname is gratis. Meer informatie vind je hier.

Trainerscursus (verdieping)

De trainerscursus vindt plaats op 24 augustus en 14 september van 9.30 uur tot 15.30 uur in Naaldwijk. Tijdens deze verdiepingscursus worden deelnemers opgeleid tot ASM-OldStars instructeur, ontwikkelen ze inzicht in de doelgroep en leren ze hoe ze beweeg- en spelvormen zo kunnen inzetten dat iedereen op eigen niveau kan participeren. Meer informatie vind je hier.

Meer informatie

De cursussen zijn een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds en worden ondersteund door zes sportbonden. Met vragen over OldStars walking korfball of voor meer informatie kun je contact opnemen met Johan Annema van het Nationaal Ouderenfonds via j.annema@ouderenfonds.nl of 06-14443420. Je kunt ook terecht bij jouw verenigingsadviseur.

Foto: Björn Martens

Gerelateerde artikelen

Webinar 'Wedstrijdklaar in drie weken'
Trainers
Webinar 'Wedstrijdklaar in drie weken'

Dinsdag 7 juli organiseert het KNKV een webinar voor trainers. Tijdens het webinar gaan bondscoach Scholtmeijer, mastercoach Van den Bos en embedded scientist Willemsen in op hoe je het seizoen kunt beginnen zonder overbelasting en blessures.

Lees meer
TeamNL Korfbal op bezoek bij jouw vereniging?
Korfbalaanbod Ledenwerving/-behoud Nationale selecties Verenigingsservice
TeamNL Korfbal op bezoek bij jouw vereniging?

In 2021 gaat TeamNL Korfbal weer naar verenigingen toe! De internationals gaan clinics geven bij verenigingen die iets te vieren hebben én maken een promotietour met een tweedaags korfbalprogramma bij, voor en samen met verenigingen. Twee verschillende activiteiten om de vereniging een extra impuls te geven. Wil je jouw vereniging een boost geven? Vraag dan een clinic aan voor de speciale gelegenheid en/of meld jouw vereniging aan voor de This is Korfball Tour. Aanmelden kan tot 31 januari 2021.

Lees meer
Tour de Camping succesvol van start
Korfbalaanbod
Tour de Camping succesvol van start

De korfbalzomer is toe aan de vierde activiteit! Maandag is op RCN De Jagerstee de derde editie van de Tour de Camping van start gegaan. Zo’n 45 vakantie vierende kinderen deden mee aan de korfbalclinic van Dolf Nijbroek en z’n team vrijwilligers.

Lees meer

Topartikelen

Korfbalaanbod Schoolkorfbal
Online kennissessies korfbal op school
Competitie
Streep door zaalcompetitie
Opleidingen Trainers
KT4: dé opleiding voor ambitieuze korfbaltrainers