Skip to the main content

Cursussen OldStars walking korfball

Korfbalaanbod Trainers

Voor verenigingen die willen starten of gestart zijn met het aanbieden van OldStars walking korfball en verenigingen die trainers en begeleiders willen opleiden voor het geven van trainingen aan ouderen organiseert het Nationaal Ouderenfonds interessante cursussen. In augustus vinden er gratis opstart- en trainerscursussen plaats en je kunt je hier nu voor aanmelden.

OldStars walking korfball is een korfbalvorm voor 55-plussers en is geschikt voor oud-korfballers die gestopt zijn en voor senioren die nog nooit hebben gekorfbald en op zoek zijn naar een sportieve invulling van hun vrije tijd. Het aanbieden van OldStars walking korfball kan bijdragen aan ledenbehoud en -winst, een betere accommodatiebezetting, meer vrijwilligers en extra inkomsten.

Opstartcursus (basis)

De opstartcursus vindt plaats op 26 augustus van 9.30 uur tot 16.00 uur in Ede. Deze cursus is geschikt voor elke vereniging die wil starten met OldStars walking korfball. Tijdens deze cursus leren deelnemers wat verantwoord bewegen is en hoe ze ouderen op een verantwoorde manier in beweging kunnen brengen. Deelname is gratis. Meer informatie vind je hier.

Trainerscursus (verdieping)

De trainerscursus vindt plaats op 24 augustus en 14 september van 9.30 uur tot 15.30 uur in Naaldwijk. Tijdens deze verdiepingscursus worden deelnemers opgeleid tot ASM-OldStars instructeur, ontwikkelen ze inzicht in de doelgroep en leren ze hoe ze beweeg- en spelvormen zo kunnen inzetten dat iedereen op eigen niveau kan participeren. Meer informatie vind je hier.

Meer informatie

De cursussen zijn een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds en worden ondersteund door zes sportbonden. Met vragen over OldStars walking korfball of voor meer informatie kun je contact opnemen met Johan Annema van het Nationaal Ouderenfonds via j.annema@ouderenfonds.nl of 06-14443420. Je kunt ook terecht bij jouw verenigingsadviseur.

Foto: Björn Martens

Gerelateerde artikelen

Innovatieve oplossingen sport(evenementen)
Korfbalaanbod
Innovatieve oplossingen sport(evenementen)

Heb jij een innovatieve oplossing voor het veilig en verantwoord openstellen van sportevenementen voor publiek én voor de hygiëne en luchtkwaliteit van binnensportaccommodaties? Sportinnovator en het Topteam Sport hebben een innovatiecompetitie opgezet.

Lees meer
Webinar 'Wedstrijdklaar in drie weken'
Trainers
Webinar 'Wedstrijdklaar in drie weken'

Dinsdag 7 juli organiseert het KNKV een webinar voor trainers. Tijdens het webinar gaan bondscoach Scholtmeijer, mastercoach Van den Bos en embedded scientist Willemsen in op hoe je het seizoen kunt beginnen zonder overbelasting en blessures.

Lees meer
Kijk of luister terug: ‘Wedstrijdklaar in drie weken’
Trainers
Kijk of luister terug: ‘Wedstrijdklaar in drie weken’

Met tweehonderd aanmeldingen was er veel belangstelling voor het webinar ‘Wedstrijdklaar in drie weken’ van afgelopen dinsdagavond. Hier kijk of luister je het webinar terug en kun je lezen wat er besproken is.

Lees meer

Topartikelen

Accommodatie Financiën
Gratis begeleiding bij verduurzaming
Accommodatie Best practice
Samenwerken loont voor Oost-Arnhem
Financiën
Extra inkomsten met Grote Clubactie: meedoen kan nog steeds