Skip to the main content

Cursussen OldStars walking korfball

Korfbalaanbod Trainers

Voor verenigingen die willen starten of gestart zijn met het aanbieden van OldStars walking korfball en verenigingen die trainers en begeleiders willen opleiden voor het geven van trainingen aan ouderen organiseert het Nationaal Ouderenfonds interessante cursussen. In augustus vinden er gratis opstart- en trainerscursussen plaats en je kunt je hier nu voor aanmelden.

OldStars walking korfball is een korfbalvorm voor 55-plussers en is geschikt voor oud-korfballers die gestopt zijn en voor senioren die nog nooit hebben gekorfbald en op zoek zijn naar een sportieve invulling van hun vrije tijd. Het aanbieden van OldStars walking korfball kan bijdragen aan ledenbehoud en -winst, een betere accommodatiebezetting, meer vrijwilligers en extra inkomsten.

Opstartcursus (basis)

De opstartcursus vindt plaats op 26 augustus van 9.30 uur tot 16.00 uur in Ede. Deze cursus is geschikt voor elke vereniging die wil starten met OldStars walking korfball. Tijdens deze cursus leren deelnemers wat verantwoord bewegen is en hoe ze ouderen op een verantwoorde manier in beweging kunnen brengen. Deelname is gratis. Meer informatie vind je hier.

Trainerscursus (verdieping)

De trainerscursus vindt plaats op 24 augustus en 14 september van 9.30 uur tot 15.30 uur in Naaldwijk. Tijdens deze verdiepingscursus worden deelnemers opgeleid tot ASM-OldStars instructeur, ontwikkelen ze inzicht in de doelgroep en leren ze hoe ze beweeg- en spelvormen zo kunnen inzetten dat iedereen op eigen niveau kan participeren. Meer informatie vind je hier.

Meer informatie

De cursussen zijn een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds en worden ondersteund door zes sportbonden. Met vragen over OldStars walking korfball of voor meer informatie kun je contact opnemen met Johan Annema van het Nationaal Ouderenfonds via j.annema@ouderenfonds.nl of 06-14443420. Je kunt ook terecht bij jouw verenigingsadviseur.

Foto: Björn Martens

Gerelateerde artikelen

Van 'Training geven: de basics' naar trainersbegeleiding
Best practice Trainers
Van 'Training geven: de basics' naar trainersbegeleiding
KV Huizen was één van de vijftig verenigingen die een gratis clinic aanvroegen en kregen tijdens de maand van ‘Training geven: de basics’ in september. “Het was een leerzame clinic met allerlei nieuwe oefeningen die heel zinvol zijn voor onze trainers. Ik heb al signalen ontvangen dat we de trainersstaf kunnen uitbreiden’, aldus Jelmer Rebel, […]
Lees meer
Terugblik webinar ‘Goud in handen met de kangoeroes’
Korfbalaanbod Ledenwerving/-behoud
Terugblik webinar ‘Goud in handen met de kangoeroes’
Afgelopen woensdag vond het webinar ‘Goud in handen met de kangoeroes’ plaats. Voor deze kennissessie over de jongste doelgroep binnen het KNKV was veel belangstelling. Ruim honderd verenigingen werden meegenomen in onder andere het succesverhaal van korfbalvereniging KVA en  de aanpak van korfbalvereniging Argus. Het KNKV nam de deelnemers samen met experts en andere verenigingen […]
Lees meer
Topsport Talent School Groningen combineert school en korfbal
Korfbalaanbod
Topsport Talent School Groningen combineert school en korfbal
Verenigingen in Groningen, Drenthe en Friesland opgelet: op de Topsport Talent School in Groningen kunnen (aankomende) middelbare scholieren school en korfbal combineren. Naast de huidige zes reguliere RTC’s waarvoor talenten geselecteerd dienen te worden, heeft het KNKV een samenwerking met de Topsport Talent School Groningen. Voor dit regionaal trainingscentrum in Groningen kunnen middelbare scholieren zichzelf […]
Lees meer

Topartikelen

Trainers Verenigingsservice
Clinic ‘Training geven: de basics’ bij jouw vereniging?
Arbitrage Bestuurders Ledenwerving/-behoud Trainers Verenigingsservice
Terugblik en terugkijken digitaal korfbalcongres 2022
Best practice Bestuurders Verenigingsservice Vrijwilligers
Vierde editie KNKV Magazine gepubliceerd