Skip to the main content

Corona: competitie, maatregelen, besmettingen en TASO-regeling

Accommodatie Competitie

De veldcompetitie is een aantal weken onderweg en we horen vooral positieve geluiden dat we weer volop aan de slag kunnen zijn. We kijken met een positief gevoel terug op de eerste drie speelronden. Helaas ontkwamen ook onze sporters niet aan corona-besmettingen, maar met z’n allen hebben we dit goed onder controle.

Over deze corona-besmettingen kunnen we melden dat deze niet ontstaan zijn tijdens en door het sporten of het vertoeven op de accommodaties. We zijn content met de flexibiliteit van verenigingen om tot oplossingen te komen zodat de competitie nog altijd een goed verloop kent.

Zaalcompetitie

Momenteel is het beeld, gebaseerd op de huidige informatie, dat we ook in de zaal gaan korfballen. Team Competitie is dan ook volop bezig om de zaalcompetitie goed voor te bereiden. Mocht onverhoopt toch blijken dat er niet in de zaal gespeeld mag gaan worden, dan schakelen we snel naar nader te detailleren alternatieve scenario’s.

Aanscherpingen in zes veiligheidsregio’s

In zes veiligheidsregio’s zijn sinds zondag 20 september aanvullende maatregelen van toepassing. Welke dat zijn, staat vermeld in de lijst met veel gestelde vragen over corona. Het belangrijkste punt is dat verenigingen bij de eigen veiligheidsregio moeten melden op welke dagen er meer dan vijftig mensen op de accommodatie zijn. Van belang is ook dat de coronacoördinator aanwezig is en goed zichtbaar blijft. Deze fungeert ook als eerste aanspreekpunt.

Overige maatregelen van de overheid

Het blijft overal cruciaal dat we afstand ten opzichte van elkaar houden buiten het speelveld. Dat is voor zowel publiek van toepassing als voor spelers/stafleden. Voor wisselspelers en coaches geldt dat op de bank 1,5 meter afstand gehouden moet worden, evenals bij time-outs. Zeker bij een bron- en contactonderzoek speelt dit een rol, zeker als dit langer dan vijftien minuten is.

Wat te doen bij besmettingen?

Hierover zijn ook de nodige vragen opgenomen in de lijst met veel gestelde vragen over corona, het is van belang om deze goed door te lezen. De richtlijnen voor uitstel van wedstrijden zijn te vinden in de competitieleidraad.

Tegemoetkoming sportverenigingen

Dinsdag 22 september is op de website van DUS-I het loket voor de Tegemoetkoming Amateursportorganisaties COVID-19 (TASO) geopend. Via deze regeling kunnen verenigingen, die eerder niet in aanmerking kwamen voor de TOGS-regeling of de TVL, een subsidie van maximaal tweemaal € 3500 aanvragen.

Bovendien kunnen ook verenigingen met een sportaccommodatie in eigendom en doorlopende lasten van ten minste € 8000 (per 3 maanden, na aftrek van een ontvangen tegemoetkoming of subsidie op grond van de TOGS of de TVL) een subsidie aanvragen van maximaal tweemaal € 6000. De exacte voorwaarden van deze regeling staan op de website DUS-I. Er is in totaal €44,5 miljoen beschikbaar voor deze regeling. Let op: verenigingen hebben tot 11 oktober de tijd om subsidie aan te vragen, dus het is zaak snel gebruik te maken van deze regeling.

Aanvullende vragen?

Neem contact op via het ticketsysteem of met je verenigingsadviseur.

Bovenstaande informatie is ook per mail naar de secretarissen, voorzitters, wedstrijdsecretarissen en contactpersonen Competitie en Arbitrage van alle korfbalverenigingen verstuurd. Alle verzonden mailings zijn terug te vinden op deze pagina

Foto: Anne van Vegchel, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Per 1 juli: accommodaties open en wedstrijden mogelijk
Accommodatie
Per 1 juli: accommodaties open en wedstrijden mogelijk

Goed nieuws uit Den Haag. Per 1 juli mogen de sportaccommodaties en -kantines weer open. Ook hoeven korfballers van 19 jaar en ouder per 1 juli tijdens het korfballen geen afstand meer van elkaar te houden en zijn wedstrijden weer mogelijk.

Lees meer
Definitief zaalprogramma gepubliceerd
Competitie
Definitief zaalprogramma gepubliceerd

Het programma voor de zaalcompetitie is definitief en is zojuist vanuit Sportlink verstuurd naar alle verenigingen. Het altijd actuele programma is ook in te zien via de KNKV Wedstrijdzaken-app en in Sportlink …

Lees meer
Verduurzaming: terugblik webinarserie en gratis begeleidingstraject
Accommodatie
Verduurzaming: terugblik webinarserie en gratis begeleidingstraject

Door het verduurzamen van je accommodatie kun je structureel gaan besparen op vaste lasten. Om verenigingen te informeren over de verduurzamings- en ondersteuningsmogelijkheden vonden er de afgelopen periode drie webinars plaats over …

Lees meer

Topartikelen

Competitie
Voortgang zaalcompetitie 2021/2022
Vanaf zondagavond beperkingen voor de sport
Bestuurders Vrijwilligers
Dringende oproep: controleer het coronatoegangsbewijs